Το 2012 μας αποκάλεσαν το κόμμα με το εκκεντρικό πρόγραμμα.

Είπαν ότι αντιπροσωπεύουμε τη φιλοσοφία μιας «καθωσπρέπει» αναρχίας, και ότι είμαστε το κόμμα που απευθύνεται στους video-gamers!

Δεν είπαν όμως ότι ήμασταν οι πρώτοι και μάλιστα εννέα χρόνια πριν που μιλήσαμε ανοιχτά για απελευθέρωση των πατεντών σε φάρμακα και εμβόλια!

Και όχι μόνο μιλήσαμε αλλά η απελευθέρωση των πατεντών είναι και μία από τις θεμελιώδεις ιδρυτικές αρχές μας.

Όπως αποτυπώνεται και στο κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα όλων των πειρατικών κομμάτων της Ευρώπης (PPEU) και στις ευρωεκλογές του 2014 αλλά και στις ευρωεκλογές του 2019.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας μάλιστα συνέταξε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού ευρωπαϊκού  προγράμματος για την υγεία , με σαφέστατη αναφορά στην απελευθέρωση των πατεντών σε φάρμακα και εμβόλια και τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πατέντες. 

Και ήρθε η επιδημία του ιού Έμπολα στην αρχή και μετά η πανδημία του κορονοϊού για να μας επιβεβαιώσει  με τον πιο σκληρό τρόπο!

Όμως έπρεπε να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πολιτική άρσης των πατεντών για τα εμβόλια Covid-19 από τον Αμερικανό Πρόεδρο για να έρθει στο προσκήνιο και να φωτιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας ένα τόσο διαχρονικό και παγκόσμιο αδιέξοδο!

Στη συνέχεια κυβέρνηση και αντιπολίτευση άρχισαν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποιος μίλησε πρώτος και ποιος δεύτερος για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια covid-19  μήπως και  οικειοποιηθούν την πρωτοπορία στην καινοτομία.

Έρχονται όμως δυστυχώς πολύ αργοπορημένοι!

Όταν ήδη 10.000 και παραπάνω συμπολίτες μας είναι νεκροί από τον κορονοϊό και όταν εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει στον πλανήτη γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε φτηνά φάρμακα εξαιτίας των μονοπωλιακών πολιτικών και την τεχνητή επιμήκυνση της ισχύος των πατεντών, θρηνούμε ζωές!

Και έρχονται τώρα να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα και να παραστήσουν τους φιλάνθρωπους και τους ιδεαλιστές όσοι μέχρι χθες ακολούθησαν πολιτικές λιτότητας σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό και ΜΕΘ.

Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και πολιτικές που είναι αναγκαίο να έχουν ως επίκεντρο τους τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. 

Και σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε!

Όχι μόνο τώρα αλλά και μετά το τέλος της πανδημίας για ένα δυνατό και  αξιόπιστο σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Ένα χρόνο πριν στις 14 Μαΐου του 2020 ξεκινήσαμε ψήφισμα και συλλογή υπογραφών για την άμεση απελευθέρωση των πατεντών κάθε φαρμάκου, τεστ ή εμβολίου που θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Covid-19.

Ώστε η Δημόσια Υγεία που είναι ανθρώπινο δικαίωμα να αντιμετωπίζεται ως το ύψιστο αγαθό για τους πολίτες ενός κράτους και τα φαρμακευτικά προϊόντα ως  δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Στηρίξτε την προσπάθεια μας για ένα δυνατό μήνυμα!

Ψηφίστε!