Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του συνασπισμού του κόμματος Πειρατών Ελλάδας με τη Λαϊκή Ενότητα για τις ευρωεκλογές, θεωρούμε ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό της δυναμικής των 2 κομμάτων.

Οι αποκλεισμοί από τα μέσα ενημέρωσης και ο λιγοστός χρόνος παρουσίασης των υποψηφίων, η επικοινωνιακή πολιτική και οι εσωστρεφείς αντιπαραθέσεις, έπαιξαν και αυτά καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος.

Επίσης, το πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής από τις ευρωεκλογές και τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς και η εκλογική διαδικασία με τις πολλαπλές ψηφοφορίες, έκαναν τους πολίτες, σε πολλές περιπτώσεις, να αποχωρήσουν έχοντας ψηφίσει, κυρίως, μόνο στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

Η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εθνικές εκλογές, πραγματοποίησε συνεδρίαση και αποφάσισε να θέσει προς κρίση προς το Σώμα των Μελών την πραγματοποίηση έκτακτου Συνεδρίου προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση του κόμματος.


Οι 4 Πειρατές ευρωβουλευτές (από αριστερά προς δεξιά): Mikuláš Peksa (PP-CZ), Patrick Breyer (PP-DE), Markétka Gregorová και Marcel Kolaja (PP-CZ).

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας χαιρετίζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ιστορική εκλογή 4 Πειρατών ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει καταγράψει το πειρατικό κίνημα, από την ίδρυση του το 2006, στην Ευρώπη! Ευχόμαστε στους Πειρατές ευρωβουλευτές, από τα κόμματα Πειρατών Τσεχίας και Γερμανίας, καλή θητεία και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση τους για συνεργασία.

Για την Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Θανάσης Γούναρης. (Πρόεδρος ΔΕ)