Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Με τον Θανάση τον Γούναρη, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πειρατικού Κόμματος Ελλάδος, συναντηθήκαμε με δική μου πρωτοβουλία, όταν ενημερώθηκα πως είχε προβλήματα με την Ασφάλεια, επειδή λέει κάποιοι έκριναν ότι πρέπει να διερευνηθεί το αν αποτελούσε ο Θανάσης “απειλή για την δημοκρατία!”

Η δράση του στους δρόμους κατά των πλειστηριασμών για κάποιους μοιάζει ως σοβαρός κίνδυνος κατά της δημοκρατίας και έτσι τον φώναξαν μια βόλτα από την Ασφάλεια. Αυτόν και άλλους.

Το πρόβλημα είναι πως αυτοί οι κάποιοι ενεργούν στο όνομα της ελληνικής δημοκρατίας, με τη δύναμη που έχει δώσει στο ελληνικό κράτος η βουλή των Ελλήνων και βεβαίως αυτοί οι κάποιοι πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο για να φυλάνε την Δημοκρατία. Όντας βουλευτής έχω εντοπίσει δεκάδες απειλές κατά της δημοκρατίας από τον Οκτώβρη του 2015 που ορκίστηκα να υπηρετώ τους Έλληνες με οδηγό το Σύνταγμα και τη συνείδησή μου. Οι περισσότερες από αυτές είναι ονοματεπώνυμα κρυμμένα πίσω από λέξεις-σκάνδαλα. Κανένα από αυτά όμως δεν ήταν του Θανάση του Γούναρη. Και μιλάω με την εμπειρία της συμμετοχής μου στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αλλά και στην εξεταστική για τον κύριο Παπαντωνίου.

Ούτε που μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως θα μπορούσε να απειληθεί η δημοκρατία από τις κινητοποιήσεις πολιτών και μάλιστα για θέμα που έχουν δίκιο από όποια πλευρά και να το πάρει κανείς. Η συζήτησή μας ήταν μια συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που σέβονται και αγαπάνε την δημοκρατία. Και τέτοιες συζητήσεις είναι συνήθως… γόνιμες! Πολλές όμορφες ιδέες, ωραία όνειρα, ευγενικοί σκοποί, ρομαντικοί καταδικασμένοι να δίνουν αγώνες που οι πιθανότητες δεν είναι μαζί τους. Δυο όμως πράγματα, δυο ιδέες, δυο προτάσεις, πήραν σάρκα και οστά και γίνανε λίγες λέξεις σε ένα χαρτί.

Την πρότασή μου προς τους Πειρατές την παρουσίασα ως εξής: Φανταστείτε ότι εμείς οι 300 εκεί στη Βουλή έχουμε ο καθένας από ένα ποδήλατο -όλα ίδια ακριβώς- τα οποία μας τα έδωσε ο ελληνικός λαός. Είναι τα καλύτερα ποδήλατα στην Ελλάδα, με τα έξοδα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό. Λοιπόν. Αφήστε τΙ κάνουν οι άλλοι 299 με τα δικά τους ποδήλατα. Εγώ επειδή φοβάμαι πως οι Έλληνες έχουν χάσει την πίστη τους και κινδυνεύουμε να πιστέψουν ότι τα ποδήλατα είναι χαλασμένα, σας προτείνω να κάνουμε κάτι να αποδείξουμε ότι δεν φταίνε τα ποδήλατα αλλά οι αναβάτες. Δεν φταίει το εργαλείο αλλά ο χειριστής του. Και για να το πετύχουμε αυτό λέω να κάνουμε ένα πείραμα. Να σας δώσω το ποδήλατο μου να το κάνετε μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος. Αν καταφέρουμε καλά αποτελέσματα θα βοηθήσουμε όσους πιστεύουν στη δύναμη της Δημοκρατίας να συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτή. Δεν φταίει η Δημοκρατία για όσα συμβαίνουν.

Την απάντηση των Πειρατών θα την καταθέσω την Δευτέρα στην Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Η πρόταση είναι απλή: Μία έδρα από τις 300 θα αναλαμβάνει σε κάθε σύνθεση του κοινοβουλίου να εκπροσωπεί τις εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις που είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν και συμμετείχαν στις εκλογές.

Από το φύλλο της THESSNEWS #141 (19/01/2019-20/01/2019)

Πηγή: www.thessnews.gr