Μέλη του Κόμματος Πειρατών και της ΛΑ.Ε. μετά την συνάντηση εργασίας

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των κομμάτων της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και Πειρατών Ελλάδας, στα γραφεία της ΛΑ.Ε. με στόχο τις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση κοινού εδάφους εκλογικής, πολιτικής  ή άλλης συνεργασίας.


Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους του ΠΕΙΡ, στόχος της συνεργασίας μεταξύ των 2 κομμάτων πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατόν εκλογική αποδοχή. Η συνεργασία μεταξύ των 2 κομμάτων δεν διέπεται από χαρακτήρα ιδεολογικής σύγκλισης αλλά από σχέση ισοτιμίας. Το κάθε κόμμα διατηρεί την αυτονομία του και η συνεργασία αυτή αφορά σε σημεία όπου τα 2 κόμματα θα συμφωνούν.


Το Σώμα των Μελών του κόμματος Πειρατών, διαμορφώνει, καθορίζει, κατευθύνει τη δράση και τις ενέργειες του κόμματος με άμεσες ψηφοφορίες. Η τελική μορφή της συμφωνίας, η οποία θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των 2 κομμάτων, θα τεθεί προς έγκριση προς το Σώμα των Μελών.


Θέλουμε να αλλάξουμε τη δημόσια αντίληψη για την πολιτική και πιστεύουμε ότι αξίζει οι ιδέες μας να ακουστούν περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η μετάβαση σε μια διαφορετική μορφή κοινωνίας, με αξίες τη συνεργασία αντί του ανταγωνισμού, όπου οι πολίτες θα έχουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.


Θεωρούμε ότι το αντιπροσωπευτικό σύστημα είναι ένα ξεπερασμένο μοντέλο διακυβέρνησης. Εργαζόμαστε για την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων.


Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οικονομικά και οικολογικά όρια. Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη και όρια στην ανάπτυξη, τη φτώχεια και τον πλούτο.


Είμαστε ενάντια στο λαϊκισμό και τη ρητορική μίσους. Η λειτουργία μας βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.


Πιστεύουμε ότι συλλογικά ο στόχος πρέπει να είναι η “επαναφορά συστήματος”, με αποκέντρωση της λήψης των αποφάσεων και διαφάνεια.


Χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό σύστημα που να “τρέχει” από ανθρώπους απαλλαγμένους από πολιτικές εμμονές, με ανοιχτά μυαλά.


Ένα λειτουργικό σύστημα όπου η κινηματική κοινωνία και οι πρωτοβουλίες πολιτών γράφουν τον κώδικα αυτού του συστήματος και έχουν τη δυνατότητα της άμεσης διαμόρφωσης της πολιτικής ατζέντας.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Κατηγορίες: Uncategorized