Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα γίνει το Συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης) που πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ξεκινάμε από το Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι και μετά τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 12 το βράδυ συνεχίζουμε στο Θησείο με μουσικές, χορούς και τραγούδια.

Αυτή η γιορτή / διαδήλωση έχει ως στόχο να ενισχύσει τις φωνές των πολιτών και στην Ελλάδα, ενάντια στην αναίτια απαγόρευση της κάνναβης. Χιλιάδες ασθενείς και οι συγγενείς τους, ταλαιπωρούνται και βασανίζονται από την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής αντιμετώπισης των ασθενειών τους. Η σύγχρονη ιατρική και φαρμακευτική ενώ έχει κάνει άλματα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχει κάνει τίποτα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενάντια σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ALS, η νόσος του Parkinson και η νόσος του Alzheimer, η παιδική φαρμακανθεκτική επιληψία, τα νοσήματα του γαστρεντερικού και δεκάδες άλλες αδυσώπητες ασθένειες και νοσήματα.

Χιλιάδες συμπολίτες μας υποφέρουν γιατί οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να βγουν από τον μεσαίωνα που βρίσκονται σε σχέση με την κάνναβη. Εμμένουν και επιμένουν σε αναχρονιστικές και ατεκμηρίωτες παραδοχές της δεκαετίας του ‘30, απαγορεύοντας την επιστημονική έρευνα και την κλινική δοκιμή σε σκευάσματα κανναβινοειδών, αποκλείοντας έτσι την περίπτωση να βρεθούν και να διατεθούν στους ασθενείς που υποφέρουν, νέα φάρμακα για τις ασθένειες που η σύγχρονη ιατρική επιστήμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τα υπάρχοντα μέσα που διαθέτει.

Η απαγόρευση της κάνναβης δεν είναι απαγόρευση μια ουσίας αλλά είναι ο αποκλεισμός από την πιθανότητα να βρεθούν νέα φάρμακα που τόσο ανάγκη έχει η ανθρωπότητα (φάρμακα όπως είναι τα αντικαρκινικά, τα νευροπροστατευτικά, τα αντιβιοτικά και πολλά άλλα). Οι σημερινοί πολιτικοί και οι βουλευτές μας εθελοτυφλούν απέναντι σε ένα επιτακτικό αίτημα και μια άμεση ανάγκη των συμπολιτών μας, την επίτευξη της υγείας και της διατήρησης ασθενών στην ζωή. Επιμένουν να αποδέχονται, μας είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι υποστηρίζουν, μια απαγόρευση που έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!

Άρση κάθε απαγόρευσης για την κάνναβη. Εθνικό σχέδιο για την χρήση της κάνναβης ως φαρμακευτικής ουσίας και ενίσχυση με προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης της έρευνας για τα κανναβινοειδή και τις επιδράσεις τους πάνω σε ασθένειες.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση είναι μεν θετικό αλλά όχι αρκετό, η υπομονή των ασθενών συμπολιτών μας και των συγγενών τους έχει εξαντληθεί, απαιτούμε την εφαρμογή της άμεσης άρσης κάθε φραγμού στην χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς, τώρα.

Οι Πειρατές και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συντάσσεται και υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Συλλόγων Ασθενών και των Οργανώσεων Υποστήριξης της χρήσης κάνναβης. Αυτός ο “μεσαίωνας της απαγόρευσης της κάνναβης” πρέπει να τελειώσει σήμερα και να μπει εκεί που ανήκει: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η αφίσα του Φεστιβάλ:


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *