• Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   [caption id="" align="alignleft" width="396"] Πηγή: https://www.cartoonmovement.com/cartoon/4154[/caption] Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί πως η προεδρική πράξη στην Ιταλία, με την …

  • Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Ενημερώνουμε ότι ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΙΡ είναι alive and kicking – ζωντανός όσο ποτέ, μετά …

  • Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει και συμμετεχει στην 11η ποδηλατοδρομία και μαζί με τους ποδηλάτες διεκδικεί τη δημιουργία ποδηλατόδρομων παντού. Μάλιστα …

  • ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα γίνει το Συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης) που …

  • Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Όταν το 1886, τα εργατικά συνδικάτα στην πόλη του Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας σταθερό ωράριο εργασίας και καλύτερες συνθήκες, δεν ήξεραν …

Συνάντηση με τον Γιώργο Αμυρά, βουλευτή Β’ Αθήνας με το “Ποτάμι” είχαν στις 27/9 στη Βουλή μέλη του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή ανήκει στο ΠΕΙΡ και έγινε μετά από την κίνηση του βουλευτή να καταθέσει κείμενο με τίτλο “Τα λόμπι του κοπυράιτ – ένας αιώνας εξαπάτηση” [1], του Rick Falkvinge, ιδρυτή του Πειρατικού κινήματος, στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα [2].

Τα μέλη του ΠΕΙΡ τόνισαν την ανάγκη για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπιράιτ να περιορίζεται χρονικά στα όρια μιας γενιάς.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ.) στην οποία συμμετέχει και το “Ποτάμι”.

Η αντιπροσωπεία του ΠΕΙΡ αναφέρθηκε στην εμπειρία από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες εξ αποστάσεως, όπως από τη χώρα της Εσθονίας [3], αλλά και τις καινοτομίες και διασφαλίσεις της εγκυρότητας των ψηφοφοριών που προσφέρουν οι ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα κόμματα Πειρατών παγκοσμίως.

Πέρα από τις μέχρι στιγμής προσφορές και λύσεις που έχουν καταθέσει ιδιωτικές εταιρίες στην ανεξάρτητη επιτροπή της ΔΗ.ΣΥ. για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το προσεχές διάστημα το ΠΕΙΡ θα θέσει υπ’ όψιν του κ. Αμυρά σχετική αναλυτική πρόταση.

Τέλος, τα μέλη του ΠΕΙΡ αφού σημείωσαν ότι η δημοκρατία δεν έχει σχέση με τις εκλογές, ανέφεραν ότι εν μέσω κρίσης η υψηλή δαπάνη για την πραγματοποίηση της εκλογής της ηγεσίας στη ΔΗ.ΣΥ. καλό θα ήταν να αποφευχθεί.

Η εκλογή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω κλήρωσης μεταξύ των ενδιαφερομένων υποψηφίων, είπαν τα μέλη του ΠΕΙΡ στον κ. Αμυρά, κάτι που συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα και θα χαιρετηθεί από την Ελληνική κοινωνία, ενώ το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για άλλους σκοπούς, όπως τον εξοπλισμό σχολικών μονάδων με υπολογιστές.

Φωτό: Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος, Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Πηνελόπη Πετροπούλου, μέλος του ΠΕΙΡ.

[1] https://www.pirateparty.gr/2011/12/copy … deception/
[2] https://www.youtube.com/watch?v=MlUeMFEOAeY
[3] http://waves.pirateparty.gr/content/%CF … E%B1%CF%82

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *