Για άλλη μια φορά, παρακολουθήσαμε χθες στη Βουλή το ίδιο επεισόδιο που βλέπουμε επί δεκαετίες: Τους πολιτικούς που δήθεν εκπροσωπούν τους πολίτες, με προκλητικό τρόπο να κάνουν κατάχρηση εξουσίας και να υποθηκεύουν ανερυθρίαστα το μέλλον της χώρας. Αυτή τη φορά από 3 κόμματα – και όχι 2 όπως γράφεται λανθασμένα κατά κόρον στα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης – του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Οικολόγων Πράσινων, δίχως κάτι ή κάποιος να είναι ικανός να τους ελέγξει ή και να τους σταματήσει.

Και αυτό συμβαίνει επειδή σκοπίμως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε η νομοθεσία ώστε να αποτρέπει τους πολιτικούς από το να προβαίνουν σε αυθαίρετες ψηφοφορίες, χωρίς την έγκριση ή συγκατάθεση των πολιτών. Στη χώρα μας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν υπάρχει έλεγχος ούτε και λογοδοσία πολιτικών και κομμάτων, υπάρχει ασυλία για τους βουλευτές και οι υπουργοί καλύπτονται από νόμους περί μη ευθύνης!

Λύση και διέξοδο από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση μπορούν να δώσουν ΜΟΝΟ οι πολίτες. Απαιτείται να γίνει επικυρωτικό δημοψήφισμα για τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, μόλις με 153 ψήφους, ώστε η απόφαση αυτή είτε να αποκτήσει ευρεία νομιμοποίηση είτε να απορριφθεί.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *