distracted-driver

Έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα όπου η συστηματική ατιμωρησία δίνει δικαίωμα και ώθηση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενοχλούν καθημερινά τους συμπολίτες τους με την απαράδεκτη οδική συμπεριφορά τους.

Φυσικά ο καθένας μας έχει το νου και την κρίση να επιλέξει ανάμεσα στο “καλό” και το “κακό“, μα η επαναλαμβανόμενη τριβή με σχετικά περιστατικά, συχνά προτρέπει κάποιους σε μίμηση και αιτιολόγηση αντιστοίχων πράξεων.

Είναι γνωστό πως τασσόμαστε με κάθε πιθανό τρόπο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε όλο το εύρος της κλίμακας. Αυτό σημαίνει πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε ΚΑΙ τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα από τους όλο και αυξανόμενα ασυνείδητους οδηγούς.

Στο γραφείο μας [1] θα βρείτε έντυπα με σχετικό ενημερωτικό υλικό από την ομάδα “Μαμάδες στο δρόμο” [2], καθώς επίσης και αυτοκόλλητα από τους ακτιβιστές “Πάνθηρες Των Δρόμων” [3]. Όλα διατίθενται δωρεάν, με δυνατότητα προαιρετικής δωρεάς, για να καλυφθεί το κόστος των εκτυπώσεων.

Τι κάνουμε σε περίπτωση που συναντήσουμε παραβαίνων όχημα: Το φωτογραφίζουμε και το εκθέτουμε στο διαδίκτυο. Του αφήνουμε έντυπο κάτω απ΄τον υαλοκαθαριστήρα ή/και κολλάμε το σχετικό αυτοκόλλητο. Καλούμε την τροχαία. ΔΕΝ διαπληκτιζόμαστε με τον οδηγό, βάζουμε την ασφάλεια μας πρώτα απ’ όλα.

Είναι μη αποδεκτό να κλείνουμε τα μάτια στην ανομία. Είναι μη αποδεκτό να σκεφτόμαστε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι μη αποδεκτό να επιτρέπουμε την διαιώνιση των προβλημάτων. Ως πολίτες, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντιδρούμε!

 

[1] https://www.pirateparty.gr/contact/

[2] https://mamastodromo.blogspot.com

[3] https://www.streetpanthers.gr/


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *