Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις αντιδράσεις* γονέων πάνω στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, καθώς και την τάση πολλών να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε μία χώρα που έχει ιστορία μετανάστευσης των κατοίκων της, “νόμιμης” και “παράνομης”, αυτός ο φόβος είναι αδικαιολόγητος.

katalipsi-sxoleio-prosfyges-city-plaza-body-image-1473756827-size_1000

Η παιδεία δεν είναι απλά ένα δικαίωμα των πολιτογραφημένων κατοίκων της χώρας.
Είναι υποχρέωση του κράτους προς κάθε παιδί που βρίσκεται μέσα στην επικράτειά του.
Η παροχή περίθαλψης δεν είναι απλά ένα δικαίωμα των πολιτογραφημένων κατοίκων της χώρας.
Είναι υποχρέωση του κράτους προς κάθε άτομο που βρίσκεται μέσα στην επικράτειά του για δύο λόγους. Ανθρωπιστικούς και προστασίας όλων των κατοίκων.

Είναι ανεδαφικές και αστείες οι δικαιολογίες που προβάλουν όλοι αυτοί οι γονείς.
Τα παιδιά των προσφύγων εμβολιάζονται κανονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα υγείας.

Η παιδεία διδάσκει πολιτισμό και για να ενσωματωθούν οι μετανάστες πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν στο δικό μας σύστημα παιδείας, που παρά τα λάθη του, είναι καλύτερο από το να αφήνεις τα παιδιά στην τύχη τους.

Λόγοι θρησκευτικοί υπάρχουν μόνο γιατί το Ελληνικό σχολείο, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα διδάσκει τι να πιστεύει ο κάθε πολίτης, αντί να τον ενημερώνει και να του μαθαίνει πως να επιλέγει για την δική του ζωή.

Αν θεωρεί κάποιος γονέας ότι τα παιδιά του δεν πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιοι πιστεύουν κάπου αλλού, τότε να ανησυχεί και για αυτό που τα διδάσκει.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς λόγους που παρουσιάζουν, αυτοί και αν είναι ανεδαφικοί.
Τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο.
Και φυσικά δεν θα μπουν χωρίς εφόδια τα παιδιά των προσφύγων στις τάξεις μαζί με τα υπόλοιπα όταν φτάσει η ώρα να ενσωματωθούν.

Αυτά τα εφόδια πρέπει να τους παρέχουμε εμείς ως κράτος.

Οι γονείς αυτοί προσπάθησαν να ψελλίσουν ότι δεν είναι ρατσιστές βάζοντας μάλιστα όρο την παροχή παιδείας στα παιδιά “των πραγματικών προσφύγων”.
Λες και υπάρχουν παιδιά δύο ή τριών κατηγοριών.
Λυπούμαστε πραγματικά για αυτή την ολίσθηση των συμπολιτών μας.

Ο φόβος και ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στα σχολεία μας και οι γονείς αυτοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος και διδάσκουν στα παιδιά τους την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό που δεν συνάδει με την Ελληνική κουλτούρα.
Εκτός αν κάνουμε λάθος και αυτή πλέον είναι η Ελληνική κουλτούρα!

Ευτυχώς δεν λείπουν οι φωνές της λογικής και της αλληλεγγύης, όπως αυτές των Δασκάλων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.**

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, κάνουμε έκκληση στο κράτος και στο Υπουργείο Παιδείας να μην αφήσει τέτοια φαινόμενα να γενικευθούν και να ενημερώσει άμεσα τους πάντες για το τι πραγματικά συμβαίνει ώστε ο φόβος να πάψει να κινεί τέτοιου είδους απαράδεκτες αντιδράσεις.

Αναφορές:
* http://www.nooz.gr/greece/neo-oraiokast … is-ipeirou

** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
Ωραιόκαστρο 18-9-2016
Εμείς, δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την απόφαση που πήραν ορισμένοι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Ωραιοκάστρου και με την οποία αρνούνται να δεχτούν τα προσφυγόπουλα στους χώρους των σχολείων. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στο να μετέχουν τα παιδιά των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα δηλώνουμε έτοιμοι να συζητήσουμε τα θέματα που θα προκύψουν από αυτή την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσεων.
Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην στάση αλλά και στις δηλώσεις ορισμένων θεσμικών παραγόντων του τόπου, που μόνο σύγχυση και πανικό προκαλούν στους γονείς των μικρών μαθητών μας χωρίς να δίνουν καμία απάντηση στα εύλογα ερωτήματά τους.
Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων καθώς και να αναλάβουμε υποστηρικτικές δράσεις για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *