“Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς”, είναι η πρώτη φράση που θα ακούσετε όταν διαμαρτυρηθείτε για την συνεχή παρακολούθηση. Να θυμάστε όμως πάντα ότι δεν είστε εσείς που ορίζετε τι έχετε να φοβηθείτε, τι είναι αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.

Η τελευταία έκδοση των Windows, με τυράκι την δωρεάν αναβάθμιση από τις 2 προηγούμενες εκδόσεις, φαίνεται να πραγματοποιεί μία δυστοπική πρόβλεψη για συνεχή παρακολούθηση. Η πολυπλοκότητα των εγγράφων που συνοδεύουν την νέα αυτή έκδοση, καθώς και η διασπορά των ρυθμίσεων για να κλείσετε αυτή την παρακολούθηση (και μόνο αν είστε γνώστες της) δείχνουν ότι σκοπός της δεν είναι η βελτίωση του προϊόντος που σας προσφέρεται, αλλά η εκμαίευση όσο το δυνατών περισσότερων πληροφοριών για δημιουργία γιγαντιαίας βάσης προσωπικών δεδομένων και χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την χρήση της.

Ακόμα και να μην υπάρχει κακόβουλη χρήση από την πλευρά της Microsoft, επειδή η εταιρία αυτή υπόκειται στους νόμους των κρατών που την φιλοξενούν, τα δεδομένα σας δεν είναι ασφαλή αν δεν το επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τους. Επίσης, οι κυβερνήσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν ένα νόμο ή να ζητήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα για οποιοδήποτε λόγο. Όμως ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι γιατί θα χρησιμοποιηθούν.

1984
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, έχει να προτείνει λύσεις για να ξεφύγουμε από αυτό τον Οργουελικό κόσμο. Επειδή όμως για πολλούς λόγους, τεχνικούς ή άλλους είναι για αρκετούς αδύνατη η άμεση απεμπλοκή από το κλειστό λογισμικό θα πρέπει να υπάρξει πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ως μία πρώτη γραμμή άμυνας προτείνουμε οι πολιτικές δυνάμεις και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτήσουν από την Microsoft να έχει απενεργοποιημένες τις δυνατότητες παρακολούθησης των Windows και να υπάρχει σαφής ένδειξη με επιλογή του χρήστη για να ξεκινήσει οποιαδήποτε από αυτές αν το επιθυμεί για κάποιο λόγο.

Ειδικά οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί με την νέα αυτή έκδοση των Windows καθώς διδάσκει πλέον στα παιδιά ότι πρέπει να συνηθίσουν την διαρκή παρακολούθηση για το καλό τους. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου τα πάντα καταγράφονται και δεν θα γνωρίζουν την ελευθερία που ξέραμε εμείς, ώστε να μπορέσουν να την απαιτήσουν. Είναι πραγματικά ένα στάδιο πριν την απόλυτη εξάλειψη της δημοκρατίας, αυτής που μας έχει απομείνει.

Αν θέλετε να ξεφύγετε άμεσα από την χρήση κλειστού λογισμικού που δεν ξέρετε τι δεδομένα αποστέλλει και χρησιμοποιεί κλειστά πρότυπα, μπορείτε να έρθετε άμεσα σε επαφή με την ΕΕΛ/ΛΑΚ ( https://ellak.gr/stichia-epikinonias-chartis/ ) καθώς και να δείτε όλα τις εναλλακτικές λύσεις που παρέχονται από το ανοιχτό λογισμικό https://mathe.ellak.gr/?page_id=135


3 σχόλια

Μιχάλης · Σάββατο, 22 Απριλίου, 2017 στο 21:08

Και τι να κάνει ο κόσμος; Αφού έχει συνηθήσει σε ένα εμπορικό κλειστό λογισμικό και συνεπώς εξαρτάται από αυτό.Το ελεύθερο λογισμικό δεν είναι ευρέως γνωστό εδώ στην Ελλάδα.Οι ξένοι είναι πιο ξύπνιοι από εμάς αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν στα Windows.
Κατανοώ την ανήσυχία σας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων,αλλά ο κόσμος και ειδικά το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα.Θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε εκατομύρια χρήματα προς όφελος μας παρά να κάνουμε πλούσιο τον βασίλειο πύλα.

Μιχάλης · Σάββατο, 22 Απριλίου, 2017 στο 21:26

Παιδιά, δεν σας ξέρουν και πολλοί απ’ότι βλέπω.Έχετε σκοπό να κάνετε μια συνέντευξη στο κανάλι krow του youtube; πρέπει να σας μάθει και ο κόσμος καποια στιγμή.Το ίντερνετ έχει τεράστια δυναμη αν αξιοποιηθεί σωστά

Christos Koulaxizis · Κυριακή, 30 Απριλίου, 2017 στο 15:10

Καλησπέρα Μιχάλη!

Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις μια συνήθεια χρόνων. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Με συνεχή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, συχνές δράσεις και τεχνική υποστήριξη, ο κόσμος θα μπορέσει να εξοικειωθεί με πιο ασφαλή συστήματα.

Επιπροσθέτως, δεν είναι απαραίτητο να μεταβούν όλοι από τα Windows σε Linux – όχι με την μία τουλάχιστον! Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αντικαθιστώντας σταδιακά τις εμπορικές και κλειστού κώδικα εφαρμογές με τις αντίστοιχες ανοιχτού κώδικα (πχ Microsoft Office -> Libre Office).

Σχετικά με την συνέντευξη, είμαστε πάντα ανοιχτοί για συναντήσεις και συζητήσεις, πως θα μπορούσαμε να το κανονίσουμε αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *