Ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τι σημαίνει Ορθή Χρήση διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΤ. Ο νέος πρόεδρος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ. Μίας Ανώνυμης εταιρίας που δρα ως μαφία και απειλεί ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών με πρόστιμα, κλείσιμο ή και φυλάκιση, αν δεν πληρώσουν τα απαιτητά ποσά για μία τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο που έχουν στον χώρο τους. (με εκατοντάδες παραδείγματα)

Αλήθεια, πως ακριβώς αυτός ο άνθρωπος που θεωρεί ότι θα πρέπει να τον πληρώνουν τα καφενεία για μία ζωή επειδή κάποτε έγραψε ένα τραγούδι, θα προστατέψει τον πολιτισμό, την τέχνη και την δημόσια ραδιοτηλεόραση;

aepi-park

Αυτό που χρειάζεται, είναι σοβαρές αλλαγές στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και η αλλαγή του τρόπου που λειτουργεί ΑΕΠΙ.

Δεν έχουμε τίποτα με το πρόσωπο και το καλλιτεχνικό του έργο, αλλά η θέση του προέδρου της ΕΡΤ δεν ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που όλη τη ζωή του μάχεται για την ιδιοποίηση του παραγόμενου πολιτισμού.
Και σίγουρα αυτό που ΔΕΝ χρειάζεται, είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου Public Domain αρχείου να έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει κοινό, αλλά μόνο ιδιωτικό συμφέρον.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *