Στις 5 Μαρτίου 2015, ο πρόεδρος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψηφιακή ατζέντα, ο κύριος Γκούντερ Όττινγκερ, σε ομιλία του στο Γερμανικό υπουργείο οικονομικών μίλησε κατά της “Ταλιμπανικής” όπως είπε λογικής του Κόμματος Πειρατών υπέρ της ουδετερότητας του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Όττινγκερ, απευθυνόμενος σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από τεχνικά θέματα, μάλλον όπως και ο ίδιος, είπε ότι “αν θέλουμε να έχουμε ασφάλεια στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο – εδώ κινδυνεύει η ζωή μας – θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα σε ποιότητα και χωρητικότητα” ενώ πρόσθεσε και ένα αντίστοιχο παράδειγμα χειρουργείου με χρήση τηλεϊατρικής.

netneutrality

Αυτό που είπε βέβαια ο κύριος Όττινγκερ δεν έχει καμία σχέση με την ουδετερότητα του διαδικτύου. Οι εφαρμογές αυτές εκτελούνται σε ξεχωριστά ασφαλή δίκτυα και δεν έχουν σχέση με τις υπηρεσίες του διαδικτύου για τους απλούς χρήστες. Κανείς δεν θα βάλει μία υπηρεσία για την ασφάλεια της ζωής σας πάνω στο ανοιχτό διαδίκτυο όπως μπαίνει η υπηρεσία του youtube. Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο.

Δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν εδώ. Η ο κύριος Όττινγκερ δεν ξέρει ότι αυτό που λέει είναι επικίνδυνο, ή το γνωρίζει και χρησιμοποιεί λαϊκισμό για να περάσει την άποψή του και να εξυπηρετήσει το λόμπι της βιομηχανίας θεάματος.

Πιστέψτε μας, δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου να καταργηθεί η ουδετερότητα του διαδικτύου για να μπορεί ο πελάτης της Virgin (π.χ.) να έχει real time μουσική. Aν, όμως, ο πελάτης μίας νεοφυούς επιχείρησης (Startup) δεν έχει πρόσβαση στην μουσική, γιατί η εταιρία δεν έχει τα χρήματα να ανταγωνιστεί την μη ύπαρξη ουδετερότητας στο διαδίκτυο, την οποία αγόρασε η Virgin με τα χρήματά της, μιλάμε για έλλειψη ανταγωνιστικότητας και για δημιουργία καρτέλ στο διαδίκτυο.

Αυτό που είναι “ταλιμπανικό”, είναι να λέει στην ουσία ότι η μεγάλη εταιρία μεταφορών θα χρησιμοποιεί άλλους δρόμους, πιο καινούριους από την δική σας με ένα φορτηγό γιατί αγόρασε το δικαίωμα να περάσει από τα διόδια, ενώ εσείς όχι, άσχετα αν μπορείτε να πληρώσετε για διόδια.

Ο κύριος Όττινγκερ καλά θα κάνει να αφήσει στην άκρη τις επικλήσεις στην τρομοκρατία και να διαβάσει την σχετική πρόσφατη απόφαση του FCC για την ουδετερότητα στο διαδίκτυο που τα λέει όλα.

Δείτε επίσης την απάντηση της Ευρωβουλευτή των Πειρατών και το βίντεο


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *