Σήμερα η ΑΕΠΙ έκανε μια μεγάλη σύλληψη, κατάφερε να πιάσει, με την βοήθεια της αστυνομίας, έναν επικίνδυνο εγκληματία. Τον Γιάννη Σωμαράκη, ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών[1] στο Κυπαρίσσι. Ο εν λόγω “εγκληματίας” είχε το θράσος να εκτελέσει σε ανοιχτό χώρο μια εκδήλωση με μουσική και άλλα τινά.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκόμενων θεατών (που άκουσον άκουσον, συμμετείχαν με προαιρετικό εισιτήριο), ο Haig Yazdjian, ο διεθνούς φήμης Αρμενοσύριος καλλιτέχνης, με την αισθαντική φωνή, τις ιδιαίτερες συνθέσεις και τον μοναδικό ήχο στο ούτι, ανάμεσα στα άλλα, ερμήνευσε ένα τραγούδι, την διασκευή ενός παραδοσιακού τσιγγάνικου τραγουδιού. Αυτή ήταν και η αφορμή για να συλλάβουν τον κ.Σωμαράκη για το ειδεχθές έγκλημα της μη καταβολής τελών για τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου τραγουδιού.
Όπως ανέφερε πράκτορας της ΑΕΠΙ, “παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό[2] τον ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών και όταν μας δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία, με μια συντονισμένη επιχείρηση αστραπή τον τσουβαλιάσαμε. Τώρα θα πληρώσει ακριβά για την πράξη του, δεν απέδωσε τέλη για τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του ενός τραγουδιού”, ο εκπρόσωπος έκλεισε την δήλωση του με την εξής πρόταση: “Εμείς δεν ξεχνάμε, εμείς δεν συγχωρούμε, να μας περιμένετε”.

Η συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, διενεργήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, ακροβολισμένοι πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν κυκλώσει το θέατρο, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση διαφυγής του δράστη. Η σύλληψη έγινε γρήγορα και χωρίς να προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο πλησιέστερο τμήμα και τηρείται υπό κράτηση κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύντομα θα του απαγγελθούν κατηγορίες και θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης να πληρώσει τα τέλη για τα πνευματικά δικαιώματα του ενός τραγουδιού, που τόσο βίαια καταπάτησε.

Αυτά παθαίνει όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τα πνευματικά δικαιώματα ενός και μόνο τραγουδιού, η τσιμπίδα της ΑΕΠΙ θα τον ανακαλύψει και θα τον θέσει έμπροσθεν του δικαστή για να πληρώσει για τα εγκλήματά του.

Πηγές μέσα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΑΕΠΙ μας πληροφόρησαν ότι, “Λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και με την αθρόα προσέλευση τουριστών στην χώρα μας, κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Smartphones, mp3 players και άλλα gadgetοειδή παίζουν και αναπαράγουν μουσική αδιακρίτως, στις παραλίες, τα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας, διασκεδάζοντας πλήθος κόσμου χωρίς εισητήριο και χωρίς να αποδίδονται τα οφειλόμενα τέλη πνευματικών δικαιωμάτων σε εμάς και μέσω ημών στους καλλιτέχνες και στους δημιουργούς.
Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε κάθε ασυδοσία και κάθε έκνομη πράξη που παραβιάζει τα δικαιώματα των δημιουργών που προστατεύουμε. Η ασυδοσία δεν θα περάσει, έχουμε οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και τα μέσα να το εφαρμόσουμε και θα το εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας.
Επίσης καλούμε τους ευσυνείδητους ξενοδόχους, καφετερειούχους, ιδιοκτήτες μπαρ (american και άλλων), κομμωτηρίων, μίνι μάρκετ, ταχυφαγίων και πάσης φύσεως επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν φωνογραφήματα και άλλο υλικό που είναι κάτω από πνευματικά δικαιώματα, να συνεχίσουν να αποδίδουν τα αναλογούντα τέλη και να καταδίδουν με κάθε ευκαιρία τους ασυνείδητους επιχειρηματίες που παρανομούν.” Η σκληρή εγκληματικότητα θα παταχθεί και τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πατάσσονται ανηλεώς και πάραυτα.

Όλη η επιχείρηση καταγράφηκε με κάμερα (προς γνώσιν και συμμόρφωση:

Παραπομπές:
[1] Θέατρο των Αγρών 
[2] Το αναλυτικό πρόγραμμα στο Θέατρο των Αγρών για το καλοκαίρι του 2014


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *