censorship-ben-heineΗ κριτική προς την κυβέρνηση κλείνει ιστοσελίδες εν έτει 2013. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε και πέτυχε την επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων για την φίμωση της ιστοσελίδας eu2014.gr, κατοχυρωμένη από το 2005, η οποία αναφερόταν σε ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης για την προεδρία της Ε.Ε, με κριτικό μάτι.

Μοναδικό φαινόμενο αποτελεί η κυνική ομολογία της δικηγόρου του δημοσίου κατά την διαδικασία της Προσωρινής Διαταγής πως δεν τους ενοχλεί η χρήση του domain name, αλλά η κριτική που ασκείται μέσω αυτού, φερόμενη να δηλώνει: «αν πουλούσε τηλεοράσεις δεν θα μας πείραζε» .

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr (https://grweb.ics.forth.gr/tomcat_docs/1564-B-2013.pdf), υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί το κράτος ή άλλος να ζητήσει την διακοπή μίας σελίδας, ή την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων σε αυτή. Από προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, πουθενά δεν προκύπτει ο όρος “ενόχληση”, ή “άσκηση κριτικής”. Αντίθετα, όσο γνωρίζουμε, η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Αν κάτι έχει αλλάξει, θα θέλαμε να ενημερωθούμε!

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τονίζει πως οι αυθαιρεσίες αυτές της κυβέρνησης και των υπεύθυνων αρχών δεν πρέπει και δεν θα έπρεπε να περνάνε. Η δικαιοσύνη οφείλει φυσικά να δρα για το συμφέρον και τα δικαιώματα όλων των πολιτών, σύμφωνα με τους νόμους και όχι υπό τις διαταγές της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανατρέψει την απόφαση στην εκδίκαση που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου εφόσον ισχύουν τα όσα απαράδεκτα, για δημοκρατική χώρα, ειπώθηκαν από την εκπρόσωπο του Δημοσίου.

Προς τιμή της, η Δικαιοσύνη, δεν δέχτηκε να διακόψει την λειτουργία της “ενοχλητικής” ιστοσελίδας μέχρι το τέλος της προεδρίας, όπως ζήτησε η εκπρόσωπος του κράτους, αλλά μόνο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Αναμένουμε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση της ΕΕΤΤ μετά την σχετική ακρόαση την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Κατηγορίες: MediaSlider

1 σχόλιο

2ND CONGRESS OF PPGR: SELF-CRITICISM AND A PROPOSAL FOR COORPORATION FROM THE LEFT | PirateTimes · Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2013 στο 11:01

[…] PPGR noted in a press release:  […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *