Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, οι πειρατές από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Λουξεμβούργου. Η ημερομηνία και η τοποθεσία επιλέχθηκε για να δώσει ώθηση στο Κόμμα Πειρατών του Λουξεμβούργου, το οποίο, επί του παρόντος, είναι σε προεκλογική εκστρατεία για τις εκεί εθνικές εκλογές στις 20 Οκτωβρίου. Ο χώρος ήταν το Abbaye de Neumünster στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υπογραφή του καταστατικού για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πειρατών (European Pirate Party, PPEU). Ήταν η σύνοψη μιας μακράς διαδικασίας, που χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο για την ολοκλήρωσή της. Ξεκίνησε με την διεθνή διάσκεψη των Πειρατικών Κομμάτων τον Απρίλιο του 2012 στην Πράγα. Μετά ακολούθησαν τα συνέδρια στο Πότσνταμ, στην Μπαρτσελόνα, στο Μάντσεστερ, στο Παρίσι, στο Κίεβο και στην Βαρσοβία και τώρα το έργο οριστικοποιείται.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Jerry Weyer του PPLU, και ακολούθησε μια ομιλία από τον πρόεδρο του Κόμματος Πειρατών Λουξεμβούργου, Clement Sven, ο οποίος επικεντρώθηκε στη σημασία αυτής της συνεργασίας και μας υπενθύμισε ότι, όταν ιδρύθηκε PPLU πριν από 4 χρόνια πήραν βοήθεια από το καταστατικό του PPDE και του PPCH. Μετά από αυτό, ξεκίνησαν οι εργασίες με κάποιες μικρές, της τελευταίας στιγμής, αναθεωρήσεις του καταστατικού.

Προτεινόμενο σήμα

Προτεινόμενο σήμα

Μετά το γεύμα, η ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για την επίσημη σύσκεψη αυξήθηκε σε περίπου 60 άτομα. Τα θέματα είχαν συζητηθεί ήδη το πρωί και έτσι έγινε γρήγορα η σχετική ψηφοφορία επικύρωσης και στη συνέχεια άρχισε και η επίσημη τελετή υπογραφής. Με την παρουσία των εκλεγμένων πειρατών ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 3 διαφορετικών γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων, 14 χωρών και του πρόσφατα ιδρυμένου Νέοι Πειρατές της Ευρώπης (Young Pirates of Europe). Τα συμβαλλόμενα Πειρατικά Κόμματα από τις διάφορες χώρες έγιναν και τα ιδρυτικά μέλη: Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Καταλονία, Κύπρος, Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Φινλανδία, Σουηδία, Κροατία και Γερμανία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το καταστατικό της νέας οργάνωσης. Μια περίληψη της τροποποίησης του μανιφέστο είναι επίσης διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους. Ένα βίντεο της τελετής υπογραφής μπορείτε επίσης να βρείτε online.

Τώρα, όταν οριστικοποιηθεί το καταστατικό στην τελική του μορφή, όλα τα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να το επικυρώσουν. Μετά την επικύρωση θα υπάρξει μια επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από τους Πειρατές Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο. Η δουλειά όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ένας από τους στόχους που έχει θέσει το PPEU είναι να σχηματιστεί μια κοινή πλατφόρμα για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του επόμενου έτους. Μερικές εργασίες για το σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει στα συνέδρια στη Ρώμη και στο Ζάγκρεμπ, αλλά μια περαιτέρω προπαρασκευαστική διάσκεψη έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα, που θα φιλοξενηθεί από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, PPGR, για τον Νοέμβριο.

PirateTimes, 6 Σεπτεμβρίου 2013 · από τον Koen De Voegt


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *