Σας ενημερώνουμε ότι σταδιακά έχει ανακτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων του κόμματος μετά από την διακοπή λειτουργίας του σέρβερ που μας φιλοξενούσε και είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια σύνδεσης με όλες τις πλατφόρμες για μερικές ημέρες.

Η άμεση κινητοποίηση της ομάδας ΙΤ αποκατέστησε τα συστήματα μας. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές ώρες σκληρής εργασίας τα μέλη της ομάδας, εθελοντές όλοι τους, επανέφεραν σε λειτουργία όλο το ψηφιακό μας δίκτυο.

Σήμερα, μετά από την αναβάθμιση των συστημάτων μας, μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα και πιο γρήγορα από πριν με το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, και να συμμετέχετε σε όλες διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων.

Στην τελευταία Συνεδρίαση μας συζητήθηκε για άλλη μια φορά η οικονομική κατάσταση του κόμματος. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε το κόμμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Όλες τις φορές, ότι κι αν έγινε, έγινε με έξοδα συλλογικά ή ατομικά και πάντως όχι με την επιβάρυνση του ταμείου του κόμματος.

Σε σχέση με άλλα κόμματα που προβάλλονται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ καθημερινά και έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, βρισκόμαστε στον «προθάλαμο» για τα κόμματα με ικανή εκλογική επιρροή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μαζί με άλλα 3-4 κόμματα, συγκεντρώνουμε ποσοστό 2% στη δημοσκόπηση της VPRC για τον Ιούνιο 2013. Αυτό φαίνεται στη διαφάνεια 29/30, με τίτλο «τι είναι το άλλο κόμμα». Επίσης σε ανάλογη δημοσκόπηση της εταιρείας, το Μάρτιο 2013, μαζί με άλλα κόμματα, η εκλογική επιρροή κυμαίνεται από 5,7% έως 7,3%

Λαμβάνοντας υπόψιν και την μεγάλη προώθηση που είχαμε από τους «Πειρατές στην Εκπαίδευση» στο χώρο των δασκάλων, αναμένεται η θέση μας να είναι καλύτερη σε μελλοντικές δημοσκοπήσεις.

Επόμενος μεγάλος στόχος μας είναι η διοργάνωση στην Αθήνα της Πανευρωπαϊκής Συνεδρίασης του PPEU, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου. Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει λάβει μέρος σε όλες τις Συνεδριάσεις του PPEU είτε με αντιπρόσωπο, είτε με συμμετοχή εξ αποστάσεως και συνδράμει στη δημιουργία του. Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο υπογράψαμε, ως ιδρυτικό μέλος του PPEU, το Manifesto και το Καταστατικό με τον IC του Κόμματος μας Αντώνη Μοτάκη. Η τελική έγκριση της υπογραφής θα γίνει από το ΣτΜ.

Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί από διάφορες ομάδες αλλά και από μεμονωμένα άτομα.

Έχουμε τη θέληση να δώσουμε τους εαυτούς μας και όλοι οι Πειρατές το έχουμε κάνει κατά περιόδους, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, χρειαζόμαστε χρήματα:

  1. για να τακτοποιήσουμε/αποπληρώσουμε παλαιές οφειλές
  2. για να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε πρότζεκτ που κατά καιρούς έχουμε επεξεργαστεί (όπως για παράδειγμα, την έκδοση ενός περιοδικού και λοιπού έντυπου υλικού, τη λειτουργία ραδιοφωνικού-τηλεοπτικού σταθμού στο διαδίκτυο, την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, την διάδοση και προώθηση της ιδεολογίας του κινήματος κ.ά.)
  3. για να έχουμε ένα κατάλληλο κεφάλαιο κίνησης π.χ. για την εκλογική μας ετοιμότητα, την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές και την πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών.

Διαβάστε εδώ τους τρόπους που μπορείτε να συνεισφέρετε. Κανένα ποσό δεν θεωρείται ευτελές, μπορείτε να το καταθέσετε στους παραπάνω λογαριασμούς βοηθώντας το κόμμα να επιτύχει τους στόχους του.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δίνοντας το παράδειγμα θα καταθέσουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση και παροτρύνουν όλα τα μέλη του κόμματος να βοηθήσουν όπως μπορούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας,

Με Πειρατικούς χαιρετισμούς η Διοικούσα Επιτροπή
Μιχάλης Τσεντσερής, πρόεδρος
Γιάννης Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος
μέλη
Θανάσης Γούναρης,
Μανώλης Καστρινάκης,
Στάθης Λειβαδίτης,
Χριστίνα Σερέτη,
Σπύρος Χρυσανθόπουλος


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *