Πειρατική ΕΡΤ

Η κυβέρνηση και η αστυνομία έκλεισαν την ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες και φίμωσαν το απεργιακό δελτίο των εργαζομένων της με διάφορους τρόπους.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, στηρίζοντας το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ελευθερία του λόγου σας παραθέτει συνδέσμους με διάφορα ανεξάρτητα stream από όπου μπορείτε να παρακολουθείτε το απεργιακό δελτίο της ΕΡΤ.

ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

1. Διασφάλιση πάση θυσία του δημόσιου και ΟΧΙ κρατικού χαρακτήρα της Νέας ΕΡΤ με τη μορφή Ανεξάρτητης Δημόσιας Αρχής Ενημέρωσης και Πολιτισμού η οποία οφείλει να υπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες των πολιτών και όχι αυτές του πολιτικού κατεστημένου.
2. Διασφάλιση της απόλυτα διαφανούς λειτουργίας της τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά (τρόπος λήψης αποφάσεων, προσλήψεις, απολύσεις, κλπ) – παρουσίαση όλων των στοιχείων στο ίντερνετ.
3. Διασφάλιση της αξιοκρατικής της διάρθρωσης στο μέγιστο βαθμό με αντικειμενική και δημόσια προσβάσιμη αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων και των διευθυντικών στελεχών.
4. Διασφάλιση της δυνατότητας των πολιτών να ελέγχουν τα πεπραγμένα και τη λειτουργία του ενημερωτικού μέσου με ελεύθερη πρόσβαση στις ιστοσελίδες του οργανισμού.
5. Διασφάλιση του αποκλεισμού των κομματικών επιρροών σε όλα τα επίπεδα δομής και λειτουργίας της
6. Διασφάλιση της δημοκρατικότητας στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων – πολιτικών και κοινωνικών, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ανοιχτής πρόσβασης στην μετάδοση από την ΕΡΤ.
7. Διασφάλιση της προστασίας και διαφύλαξης της ιδιωτικότητας κάθε πολίτη που μπορεί και θέλει να προσφέρει σοβαρές πρωτογενείς εσωτερικές πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία του πολιτικού – οικονομικού – εκπαιδευτικού κλπ συστήματος και στην αποκάλυψη καταστάσεων διαφθοράς , αναξιοκρατίας, κλπ
8. Διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και μορφωτικής ενημέρωσής, ανεξάρτητα από κατασκευασμένους δείκτες «τηλεθέασης» , που να καλύπτει το ευρύτερο δυνατό κοινό.
9. Μετατροπή του αρχείου της ΕΡΤ σε δημόσιας πρόσβασης βιβλιοθήκη / αρχειοθήκη /αποθετήριο.(public domain)
10. Άμεση κατάργηση του παρόντος καθεστώτος της ασύδοτης χρήσης και ασαφούς αδειοδότησης του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων και λοιπών συχνοτήτων μετάδοσης και επικοινωνίας και αντικατάστασή του με ένα σαφές, ανοιχτό και δημοκρατικό πλαίσιο απόδοσης των αντίστοιχων αδειών.
11. Διασφάλιση της χρήσης λογισμικού ανοικτών προτύπων σε όλα τα συστήματα της Νέας ΕΡΤ στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
12. Διασφάλιση της πλήρους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ στον τομέα της επικοινωνίας ιδιαίτερα με τη διαδραστική τους μορφή.
13. Διασφάλιση της δυνατότητας στο εξής ελεύθερης θέασης (FTA) των ως τώρα κρυπτογραφημένων δημόσιων καναλιών που προβάλλονται από τους δορυφόρους στην Μεσόγειο (Eutelsat 9E & 7E, Hotbird 13E τώρα καθώς και όπου άλλου προκύψει δορυφορική μετάδοση στο μέλλον)
14. Δημόσιος διάλογος για την επιλογή ενός ανταποδοτικού σχέδιου χρηματοδότησης το οποίο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, θα βασίζεται στις ιδιωτικές εισφορές, στην χρηστή οικονομική διαχείριση, στην δίκαιη κατανομή των διαφημιστικών πόρων , στην πρόβλεψη για συμμετοχή στο κόστος παραγωγής εκπομπών της ΕΡΤ οι οποίες μεταδίδονται από ιδιωτικά δίκτυα επικοινωνίας ελληνικά ή ξένα, κλπ

(ψήφισμα στο Liquidfeedback: Πρωτοβουλία i236: Προβολή Πειρατικών Θέσεων πανελλαδικά μέσω της ΕΡΤ)

Έκδοση Πειρατική ΕΡΤ για κινητά

Εμπλουτισμένη λίστα με όσους αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ:

902.gr e-go.gr zougla.gr
sevenart.gr thepressproject.gr enikos.gr
left.gr antarsya.gr athens.indymedia.org
targetradio.gr news247.gr athenspress.gr
tvxs.gr tsantiri.gr news247.gr
athenspress.gr tvxs.gr cosmolive.tv
filiatraNews.blogspot.gr nikaria-ikaria.blogspot.gr newscreta.gr
greektv.ca lioiptamenos.wordpress.com livemanager.eurovision.edgesuite.net
ertlive.weebly.com malvazia.blogspot.com radio-derfm.blogspot.gr
radio.uoc.gr athina24.eu e-thrakinews.gr
melwdos.net melwdos.com greecelands.com
tvnea.tk radio-derfm.blogspot.gr gmpapanikolaou.blogspot.gr
ergasiakanea.gr kyklogenesis.gr lavrionews.com
mylefkada.gr pressgr.com e-typos.com
erttv.blogspot.gr greekfootballmarketing.com techblogreece.blogspot.gr
epohi.gr i-samos.gr global-lawgistics.com
cyprusnews.eu bloggingrooves.gr …. και αυξάνονται συνεχώς
Κατηγορίες: MediaΓενικά

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *