Αγαπητά μέλη

Με την έναρξη και λειτουργία του συστήματος ψηφοφοριών, επιλύονται προσωρινά, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας και των αρχών του κόμματος. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει συμβολή και συμμετοχή. Συμβολή από όλες και όλους, με συγκαταβατικότητα για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν στην εξέλιξη της διαδικασίας και συμμετοχή, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή καταγραφή της θέλησης των μελών για οποιοδήποτε θέμα. 

Σχεδιάζοντας ένα στρατηγικό πλάνο για τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος, το επιθυμητό μοντέλο είναι αυτό της «αυτο-ρύθμισης», με την έννοια ότι η λειτουργία των ομάδων και επιτροπών θα αποτελέσουν σημεία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για όλα τα μέλη και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες και την παρουσίαση νέων προτάσεων και ιδεών. Η εσωτερική, σωστή, μεθοδολογία εργασίας, από μόνη της, θα αυξήσει την επιρροή της εικόνας μας προς τα έξω, γιατί θα έχουμε περισσότερες προτάσεις και άρα περισσότερο έργο να παρουσιάσουμε. 

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θέλουμε να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και μας έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε. Με μερικούς από τους Πειρατές, νοιώθουμε πως είναι μέλη της οικογένειας μας. Αυτό συμβαίνει σε όλους όσοι ασχολούμαστε καθημερινά με τα του κόμματος και θέλουμε να επισημάνουμε μερικά γεγονότα που ίσως με το τρέξιμο τα ξεχνάμε. 

Αν μπορούμε να ορίσουμε χρονικές περιόδους του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, θα μιλήσουμε για την προπαρασκευαστική περίοδο, προ της ίδρυσης του, όταν μεμονωμένα άτομα οραματίζονταν τη δημιουργία του και άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να σχεδιάζουν τις πρώτες κινήσεις. 

Από την ίδρυση του κόμματος ως το 1ο Συνέδριο μας, είναι μια άλλη περίοδος που ολοκληρώθηκε και το χαρακτηριστικό της είναι ότι αυτά τα άτομα που εμπνεύστηκαν την ιδεολογία των Πειρατών στην Ελλάδα, κατάφεραν να προσελκύσουν και άλλους, «απροσδόκητα» πολλούς, να πορευτούν μαζί τους. Μέχρι το Συνέδριο, οι περισσότεροι δεν είχαν γνωριστεί μεταξύ τους φυσικά, παρά μόνο ψηφιακά και για όλους, αυτή η επαφή μεταξύ μας, ήταν η πιο σημαντική πολιτική στιγμή του 2012. Γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε και μετά από αυτό επιστρέψαμε όλοι στην καθημερινότητα μας και από ότι φαίνεται, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει, ότι τώρα γίναμε κόμμα και τώρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά από ότι πριν, από όλους μας. 

Η τρίτη περίοδος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, άρχισε μόλις. Είναι κατανοητό και φυσικό άλλωστε, όταν υπάρχει αλλαγή περιόδων, πάντα υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, από τη μια περίοδο στην άλλη και δεν γίνεται η μετάβαση σε μια στιγμή. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που βρισκόμαστε σήμερα και λάθη θα γίνουν και προστριβές θα υπάρξουν και παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στο δρόμο για την περίοδο που το κόμμα θα αρθρώσει πολιτικό λόγο, θα εφαρμόσει στην πράξη τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, θα συναγωνιστεί για τις ιδέες του με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε ομαδικοί. 

Εν κατακλείδι, το στρατηγικό σχέδιο για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας βασίζεται, αυτή τη στιγμή, στην προσφορά του καθενός από εμάς και στο τρίπτυχο εθελοντισμός – συνεργασία – σύμπνοια και βεβαίως στην πλήρη αξιοποίηση των πλατφόρμων διαβούλευσης και ψηφοφορίας. 

Χρόνια πολλά και Πειρατικά σε όλους, σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ίδρυση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Η Δ.Ε.

[important]Ψηφοφορίες σε εξέλιξη[/important]

Αυτή τη στιγμή τρέχουν οι παρακάτω ψηφοφορίες:

Θα παρακαλούσαμε για τη συμμετοχή σου.

Εγγραφή στη λίστα ανακοινώσεων για άμεση ενημέρωση για νέες ψηφοφορίες

Για καθημερινή ενημέρωση για τις νέες ψηφοφορίες και όχι μόνο υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η νέα λίστα ανακοινώσεων στην οποία μπορείς να γραφτείς: http://lists.pirateparty.gr/cgi-bin/mailman/listinfo/announce.

[important]Συνδρομή 2013 και οικονομική ενίσχυση[/important]

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η συνδρομή μέλους (12 €) θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31/1/2013 για να θεωρείστε οικονομικά ενήμεροι και να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες μετά από αυτή την ημερομηνία. Με την ευκαιρία καταβολής της συνδρομής για το έτος 2013, ο καθένας ας κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να εξαλείψουμε το χρέος και να μπορέσουμε να κινηθούμε χωρίς βάρη από εδώ και πέρα. Κάθε συμβολή πέραν της τυπικής είναι σημαντική βοήθεια για το κόμμα μας.

[warning]Η συνδρομή μπορεί να καταβληθεί στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που αναγράφονται στην κεντρική σελίδα του κόμματος (https://www.pirateparty.gr/donate/). Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας και ότι αφορά την συνδρομή του έτους 2013 προς διευκόλυνση των υπευθύνων και αποφυγή προβλημάτων με τα δικαιώματα ψήφου.[/warning]

Κατηγορίες: Newsletter

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *