Ο Πειρατικός Κόσμος το 2012

Παρουσιάζουμε μια περίληψη για την εξάπλωση του Πειρατικού Κινήματος όπως ήταν στα τέλη του 2012. Η τελευταία καταμέτρηση για τα Πειρατικά Κόμματα του κόσμου, κατά το 2012 = 63 Πειρατικά Κόμματα (εγγεγραμμένα 22, ενεργά 24, με χαμηλή δραστηριότητα 14, αντικρουόμενα 3).

Το Πειρατικό Κίνημα αυξάνεται. Αυτός ο παγκόσμιος χάρτης δημιουργήθηκε με τις πληροφορίες από τα πειρατικά κόμματα, στα τέλη του 2012, για να δώσει μια γενική εικόνα για την εξάπλωση των πειρατών. Όπως μπορεί να δει κανείς από το χάρτη, το Πειρατικό Κίνημα είναι ακόμα αρκετά ευρωκεντρικό, αλλά σταθερά απλώνεται παντού. Η Αυστραλία μόλις κατάφερε να εγγραφεί ως επίσημο κόμμα και υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα ζύμωσης και στη Νότια Αμερική.

[important]Αναδημοσίευση με μετάφραση στα Ελληνικά από το piratetimes.net, “The Pirate World 2012“, 24 Ιανουαρίου 2013 · από τον Josef Ohlsson Collentine · στο Pirate Party News (Νέα από τα Πειρατικά Κόμματα)[/important]

Επικυρωμένες πληροφορίες σχετικά με τα Πειρατικά Κόμματα σε όλο το κόσμο μπορείτε να βρείτε και στον ιστότοπο του PPI (Pirate Party International, Διεθνές Πειρατικό Κόμμα).

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι που ακολουθούν τα κόμματα πειρατών σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες βασικές πληροφορίες για τα διάφορα κόμματα των πειρατών (ιστοσελίδες, fb, twitter, επικοινωνία) μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στις χώρες πάνω στο χάρτη. Όλες αυτές οι πληροφορίες καθώς και για κάποια άλλα μέρη θα κυκλοφορήσουν με τη μορφή ενός API (Application programming interface, from Wikipedia, the free encyclopedia) στο Pirate Times στο εγγύς μέλλον.

ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης από την Google. CC-BY Pirate Times

Εγγεγραμμένα Πειρατικά Κόμματα:

Αυστρία
Βέλγιο
Βουλγαρία
Καναδάς
Εσθονία
Τσεχική Δημοκρατία
Φινλανδία
Γαλλία
Γερμανία
Ελλάδα
Κροατία
Ισραήλ
Ιταλία
Λουξεμβούργο
Μαυροβούνιο
Ολλανδία
Σλοβενία
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
Τυνησία
Ηνωμένο Βασίλειο

Ενεργά 

(τόσο στις ιστοσελίδες τους όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου):

Αργεντινή
Αυστραλία
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
Βραζιλία
Χιλή
Κολομβία
Κύπρος
Ουγγαρία
Ισλανδία
Ινδία
Ιαπωνία
Καζακστάν
Λίβανος
Σλοβακία
Μαρόκο
Νορβηγία
Νέα Ζηλανδία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Ρωσία
Σερβία
Ουκρανία
Ηνωμένες Πολιτείες
Νότια Κορέα

Χαμηλής Δραστηριότητας 

(σε κατάσταση εκκίνησης, μαρασμού ή μόνο με εσωτερική ενεργή δραστηριότητα):

Αλβανία
Λευκορωσία
Κίνα
Δανία
Ιρλανδία
Γουατεμάλα
Λετονία
Λιθουανία
Μεξικό
Μαλαισία
Πολωνία
Τουρκία
Ουρουγουάη
Βενεζουέλα

Αντικρουόμενα 

(περισσότερα από ένα κόμματα ισχυρίζονται ότι είναι το επίσημο):

Ισραήλ
Μαρόκο
Σερβία
Τυνησία


Διορθώσεις Στοιχείων του χάρτη: Για διορθώσεις παρακαλώ να τις προσθέσετε στα σχόλια παρακάτω και θα συμπεριληφθούν στην επόμενη έκδοση του χάρτη.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Josef Ohlsson Collentine:
Είμαι πολίτης και Αμερικάνος και Σουηδός, και να προσπαθώ να ενσωματώσω τους προβληματισμούς μου με μια πιο παγκόσμια προοπτική, αν είναι δυνατό. Είμαι ο ηγέτης της οργάνωσης για το Pirate Times και εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση του κινήματος των πειρατών μέσα από αυτό το έργο, καθώς και, κατέχω την θέση διεθνών επαφών για το Piratpartiet (PPSE) (Κόμμα Πειρατών Σουηδίας).
Ζω σήμερα στο Μεξικό και εργάζομαι ως διευθυντής κοινότητας. Εάν θέλετε να συνομιλήσετε μαζί μου, μιλάω αγγλικά, σουηδικά και ισπανικά. Μπορείτε να με βρείτε στο skype: josef.ohlsson.collentine

Κατηγορίες: InternationalMedia

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *