45λεπτη προεκλογική συνέντευξη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας στην ΕΤ1 & στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Λαχανά, με τους Ανέστη Σαμουρκασίδη, Γιάννη Παπαδημητρίου και Θανάση Γούναρη.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

25 σχόλια

grouseman13 · Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2012 στο 00:52

Θα σχολιάσω αναφέροντας την απάντηση που έδωσα στον 16χρονο γιό μου που με ρώτησε (αγωνιώντας πότε θα τελειώσει η συνέντευξη για να πάρει την θέση μου στον υπολογιστή), όταν με ρώτησε αν με καλύψατε στις απορίες μου: ” Μου άρεσαν πολύ τα παιδιά, (από δώ και πέρα οι φίλοι πειρατές), ήταν άψογοι σαν πολίτες, καμία σχέση με πολιτικούς και μου άρεσαν οι απαντήσεις που έδωσαν”. Φυσικά είχα αποφασίσει ότι θα ψηφίσω το κόμμα των ελλήνων πειρατών καθώς το περίμενα εναγώνια απο τότε που έκανε το ξεκίνημα του στη Σουηδία. Καλή μας τύχη και με πίστη στη καινουρια αρχή που κάνετε, κάνουμε όλοι μαζί. Eimai ki ego peiratis

Nikatsu · Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2012 στο 19:27

Απαντήσεις με ουσία σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τρεις πειρατές και από ότι κατάλαβα και έναν υποψήφιο.

Paris. · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 00:03

@ James :

Αν απο τα 45′ της συνέντευξης αυτό κατάλαβες, ελπίζω να αποτελείς μειοψηφία. Γιατί αν αποτελείς πλειοψηφία, τότε αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη…

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη συνέντευξη αποτελεί κόσμημα σε σχέση με τη σαβούρα που πηγαινοέρχεται στα κανάλια.

Theodosios Konstantelos · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 13:40

Μπραβο παιδιά δύναμη και κουράγιο οι μυαλωμένοι ΝΕΟΙ σας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

efi · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 14:15

Για πολλά χρόνια ψήφιζα Ν.Δ. Φέτος είναι η πρώτη φορά που πραγματικά δεν ήξερα τι να ψηφίσω. Τυχαία είδα τη διαφήμισή σας και αποφάσισα να σας γνωρίσω λίγο καλύτερα. Είμαι τελικά χαρούμενη και ήσυχη ότι θα ψηφίσω ένα κόμμα που μ’ εκφράζει σε πολλά σημεία. Μπράβο σας. Εύχομαι καλή επιτυχία.

sunnskyy · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 19:06

πολύ καλό!επιτέλους ένα κόμμα που δεν αποτελείται από ήδη πολιτικούς και δεν έχει θέση αριστερά/δεξιά!!!

ntrianta · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 01:22

Πολύ πολύ κρίμα που δεν είχατε τα μέσα και τους πόρους να κάνετε εντονότερη προώθηση του κόμματος. Απλά και μόνον για να γίνει γνωστή η ύπαρξη του στον κόσμο. Go pirates!

sv9cag · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 10:13

Κρίμα που στο νομό μου δεν έχουν υποψήφιους.
Πάντως για σένα James αν κατάλαβες ότι το κόμμα των πειρατών ιδρύθηκε για να μπορείς εσύ να κατεβάζεις torrents και σπασμένο λογισμικό, φρόντισε να ξαναδείς τη συνέντευξη μήπως και καταλάβεις. Αν και μετά έχεις την ίδια γνώμη τότε μη πας καθόλου στη κάλπη, άσε τους άλλους να ψηφίσουν για σένα, θα προσφέρεις με την αποχή σου μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα.

Καλό βόλι σε όλους.

eirini · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 15:46

Εύχομαι καλή επιτυχία. Go pirates go!!!!!

Ένας · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 18:18

@ “James says:

Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2012 at 23:46 (UTC 3 ) ”

Προφάνως δεν άκουσες όλη τη συνέντευξη ή και καθόλου.

Πειρατές, τη δική μου ψήφο την έχετε!

Θόδωρος · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 20:07

Αν και θα προτιμούσα περισσότερες απαντήσεις στα τρέχοντα προβλήματα, όπως τις χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις το ένα εκατομμύριο ανέργους την ανυπαρξία, πλέον, εργατικών νόμων υπέρ του εργαζόμενου κλπ, ήταν μια πολύ σοβαρή συνέντευξη από ένα σοβαρό κόμμα. Βέβαια σε μια χώρα που το πολιτικό σύστημα είναι δέκα οικογένειες προβλέπω ότι θα έχουν πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά τους. Και ειδικά αν προσπαθούν να περάσουν νόμους, σαν αυτόν που άκουσα στην συνέντευξη, για την διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση καθώς έχουμε αναγάγει την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι σε μια νέα μορφή τέχνης . Καλή επιτυχία πάντως, κάθε προσπάθεια αλλαγής είναι για καλό.

Γιώργος · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 21:52

Είμαι νέος τριάντα τεσσάρων ετών. Οι απόψεις σας με εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι είστε το μέλλον της πολιτικής στην Ελλάδα. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας. Ψηφίζω και εγώ Πειρατές.

Ανθή · Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στο 23:57

Ελπίζω να μπείτε στη Βουλή!Το θέμα είναι να εκλέγουν οι άνθρωποι που θα ψηφίζουν νόμους και όχι απλά το κόμμα εξουσίας..!

Giannhs · Κυριακή, 6 Μαΐου, 2012 στο 09:31

Απο εμενα εχετε μια ψηφο!!!!! απο θεσσαλονικη ειμαι!!!

MAX · Κυριακή, 6 Μαΐου, 2012 στο 14:50

PIRATES YOU HAVE MY VOTE, YOUR INTERVIEUE WAS BY FAR THE MOST MATURE I’VE SEEN SO FAR.

FANI VASSILIOU · Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2012 στο 00:48

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ COMPUTER ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο κ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ 2ΟΟ ο ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2 ΨΗΦΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!

Γιάννης Αρρενόπουλος · Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2012 στο 11:54

Εξαιρετικά καθαρός λόγος, έξυπνοι άνθρωποι με όρεξη για δράση. Μη σταματήσετε είστε, είμαστε το μέλλον μας!

Γιάννης Παπαδημητρίου (Ηράκλειο) · Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2012 στο 15:43

@ FANI VASSILIOU & Λοιπούς Πειρατές :

Το ταξίδι ξεκίνησε !
Ξημέρωμα 7ης Μαΐου 2012 με βρίσκει με ανάμικτα συναισθήματα. Μια τόσο υπέροχη μέρα κανονικά θα έπρεπε να είμαι μόνο χαρούμενος. Η παρουσία όμως με τρομακτικά μεγάλο ποσοστό στο κοινοβούλιο ανθρώπων που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη Δημοκρατία μας, με θλίβει. Δυστυχώς όμως την ευθύνη γι ‘αυτό, την έχουν αυτοί που αλαζονικά τόσα χρόνια θεωρούσαν ότι η καρέκλα τους, που υπάρχει για υπηρετεί τον πολίτη, υπήρχε για να εξυπηρετεί ιδίους και υμετέρους. Αυτοί που απομακρύνθηκαν από τις ανάγκες του κόσμου και που έκανα ταξιδάκια αναψυχής με κλεμμένο δημόσιο χρήμα, όταν συνάνθρωποι μας υπέφεραν και έφθαναν και μέχρι την αυτοχειρία από την απόγνωση. Αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να εφαρμόσουν καθεστώς χρησικτησίας στη δημόσια διοίκηση . . .

Δε πτοούμαστε όμως. Υπάρχει και το ‘’Θαύμα’’ των ΠΕΙΡΑΤΩΝ ! Ένα κόμμα που χωρίς να έχει δαπανήσει ούτε μία δεκάρα σε προεκλογικό υλικό, (αφίσες, φυλλάδια κ.λπ.) με μόλις 2 μήνες ζωής και χωρίς ουσιαστικά προεκλογικό αγώνα και προβολή αφού μας είχαν αποκλείσει όλα τα ιδιωτικά κανάλια (από τη στιγμή που δεν δίναμε χρήματα κάτω από το τραπέζι), καταφέραμε στην πρώτη μας επαφή με τις κάλπες και εμπνεύσαμε ποσοστό ικανό για να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Είμαστε το λειτουργικό σύστημα του 21ου αιώνα και είναι θέμα χρόνου να κάνουμε format και επανεγκατάσταση. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την κα Βασιλίου, την κόρη της και τους περίπου 1000 συμπολίτες μου που επέλεξαν εμένα και τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ για εκφραστούν. Μπορώ να εγγυηθώ πως όπως μέχρι σήμερα, έτσι και από σήμερα και μετά, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε για το ‘’πειρατικό’’ (τη διαφάνεια, την άμεση δημοκρατία, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης) και να κάνουμε το ρεσάλτο πραγματικότητα.
Hey HO!
Πειρατικά
Γιάννης Παπαδημητρίου

Nodas Kanellopoulos · Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2012 στο 18:04

Τα torrent σε ποιο link τα έχετε??? 😛

Μπράβο ρε παιδιά και σε καλύτερες επιτυχίες!

Sotiris · Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2012 στο 21:00

Καλό (και δημοκρατικό) θα ήταν να μην σβήνετε μηνύματα απο εδώ!
Σκεφτήτε το. 🙂

Καλή συνέχεια παιδία!

ANTONIS KORDEAS · Τρίτη, 8 Μαΐου, 2012 στο 00:09

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ.

Θέμης · Τρίτη, 8 Μαΐου, 2012 στο 09:34

“Καλό (και δημοκρατικό) θα ήταν να μην σβήνετε μηνύματα από εδώ!
Σκεφτείτε το. :)”

Δεν θα μου φαινόταν περίεργο, είναι συνηθισμένο όπως σε δημοφιλές ιστοσελίδες να γίνεται αυτό. Στο φόρουμ να μη σβήνονται μηνύματα μόνο.
Υπάρχει κάποιο comment που είστε σίγουρ-ος-η ότι σβήστηκε?

Andreas K. · Τρίτη, 8 Μαΐου, 2012 στο 19:41

Εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσετε την προσπάθεια σας και να μην χάσετε το κουράγιο σας. Φοβόμουν μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν θα είχε το ψηφοδέλτιο σας (Βέροια) και ήμουν έτοιμος να δώσω μάχη σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δώσατε. Ευτυχώς όλα καλά.
Μία παρατήρηση μόνο… θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τους υποψήφιους σας και κυρίως τις απόψεις τους γιατί έγιναν “Πειρατές”.
Καλή συνέχεια…. και τον Ιούνιο πάλι μαζί και σίγουρα με περισσότερες ψήφους.

Evangelos · Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2012 στο 01:56

Παιδιά μπράβο!
Ομως το ότι όμως μιλάτε και λέτε οτι είστε δύναμη φιλική προς την Ευρώπη αλλά που είναι τα διαπιστευτήριά σας; Που είναι οι επαφές και η υποστήριξη απο ΕΕ;
Επίσης έχετε σαν θέμα την διαφάνεια. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει η Ευρωπαϊκή διάσταση σε αυτή την συζήτηση όταν η ΕΕ έχει βουήξει απο σκάνδαλα. Πως είναι δυνατόν να μην έχετε παραδείγματα προς μίμηση και αποφυγή;

Ευχαριστώ. Τα έχουμε ξαναπει και θα συνεχίσω να σας στηρίζω κριτικά και δημιουργικά.

Πολλοί χαιρετισμοί

Anesths.pp · Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2012 στο 09:38

23 Ευρωπαϊκά κόμματα Πειρατών ταυτόχρονα πιέζουν 23 κυβερνήσεις για Διαφάνεια. το πετυχαίνουμε όλοι μαζί. Ηδη υπάρχουν εκλεγμένοι Πειρατές σε 9 χώρες

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *