QR-code μαύρο

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμμετείχε και στην δεύτερη εκλογική διαδικασία, τέσσερις μήνες μετά την ίδρυση του.

Αυτή η εκλογική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από ένα έντονα πολωμένο κλίμα, γεμάτο πρωτόγνωρα και εκβιαστικά διλήμματα, τόσο από τα παλιά κόμματα, όσο κι από το εξωτερικό.

Το απογοητευτικό συμπέρασμα των εκλογών είναι η μεγάλη αποχή, την οποία αποσιωπούν όλοι. Ένα τμήμα της βέβαια οφείλεται στην αδυναμία μετακίνησης ετεροδημοτών για οικονομικούς λόγους, αλλά και με αυτή την παράμετρο υπολογισμένη, η αποχή ήταν μεγάλη.

Επειδή πιστεύουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μας αξίζει και η είσοδος στην βουλή δεν είναι αυτοσκοπός, ενώ η προώθηση και εφαρμογή των αρχών μας είναι πολύ σημαντικά ζητήματα, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, για τον Έλληνα πολίτη.

Συνεχίζουμε να πιέζουμε και να ζητάμε τις αλλαγές που χρειάζεται το κράτος και η κοινωνία μας για να προχωρήσει μπροστά, σε λύσεις των προβλημάτων που την απασχολούν.
   
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 14.169 ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι μοιράστηκαν το όραμά μας, δεν φοβήθηκαν το νοσηρό κλίμα και βρήκαν τη δύναμη να σηκωθούν από τον καναπέ για να ψηφίσουν Πειρατές, συνειδητά και με καθαρή σκέψη.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη συμμετοχή σου στη Δημοκρατία, στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο του δημοσίου.
Γι’ αυτό σε καλούμε να συμμετέχεις στις διαδικασίες παραγωγής πολιτικής, μιας πολιτικής για τους πολίτες, για να διαμορφώσουμε ένα κράτος για τον πολίτη.
 
Υποσχόμαστε  πως όσο περνά ο καιρός θα είμαστε και εμείς πολύ καλύτεροι και έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα υπάρξουν και τότε, με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και καλύτερη παρουσία.

 

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

11 σχόλια

eklag · Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2012 στο 01:30

Oι συνειδητοί ψηφοφόροι άρα και πολίτες ανέκαθεν-δυστυχώς-
είναι λιγότεροι από τους μεταφερόμενους με τη ”λογική” της χαμένης ψήφου ή τους αδιάφορους με τη ”λογική” της μετάθεσης ευθυνών…
Οι έντιμες προσπάθειες ανάδειξης του ρόλου της Ατομικής Ευθύνης
-σε άγριες μάλιστα εποχές μικρόπνοης ψηφοθηρίας-
στα δρώμενα είναι τόσο αξιέπαινες όσο και απαραίτητες,
υπενθυμίζοντας σε όλους την πραγματική ουσία της Δημοκρατίας,
ειδικά στους κατ’επίφαση υπερασπιστές της…

Βουρλής Πέτρος · Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2012 στο 13:18

Φίλοι Πειρατές είμαστε ακόμα στην αρχή.

Υπάρχει ένα σημαντικό (αριθμητικά αλλά και ποιοτικά) μέρος της Ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν μας ξέρει. Άνθρωποι Δημοκράτες και αξιοπρεπείς. Είναι θέμα χρόνου – με απαραίτητη προϋπόθεση τον ακτιβισμό μας – να μας γνωρίσουν, να έλθουν κοντά μας και μαζί να καταφέρουμε να οριμάσει το όραμα μας για μια πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ελληνική κοινωνία. ‘Κατεβάστε’ το βιβλίο από την παρακάτω διεύθυνση και διαβάστε το http://www.democracy-international.org/book-direct-democracy.html

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει στην μετάφραση. Υπάρχει ήδη στα Αγγλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Σλοβάκικα. Δεν νομίζετε ότι τα έπρεπε να ενδιαφέρει και εμάς;

Όποιος θέλει να βοηθήσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Πέτρος Κρήτη · Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2012 στο 17:36

Καλησπέρα από Κρήτη.. Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα με την πτώση των ποσοστών των Πειρατών.. Όμως αυτή είναι η αλήθεια. Το κάθε “χαστούκι” βγαίνει για καλό. Όπως λένε.. Επιτρέπεται να πέσεις. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σηκωθείς. Εμείς σαν νέο κόμμα, χάσαμε 18000 ψήφους από την πρωτη εκλογική μας αναμέτρηση. Ε, και;;; Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται σε αυτά τα διλήμματα που ετσιθελικά μας έβαλαν, € ή δρχ, μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο. Και όμως.. Υπάρχουν πάνω απο 14000 συνάνθρωποί μας οι οποίοι μας ψήφισαν αφού παραμέρισαν τις όποιες φοβίες τους και στήριξαν το νεοσύστατο κόμμα των Πειρατών. Αυτοί οι 14000 είναι το πλήρωμα του καραβιού που έχει πορεία ΜΠΡΟΣΤΑ κ δεν παρεκλίνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά.. Διότι το μέλλον ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ! Εγώ που σε λίγα χρόνια φτάνω τα 30 έτη, εγώ που ποτέ δεν ψήφισα κόμμα που μπήκε στη Βουλή, βρήκα “πολιτική” στέγη στο “Κομμα Πειρατών Ελλάδας”. Όχι από αντίδραση! Απλά αυτά που έχω διαβάσει με βρίσκουν σύμφωνο στα περισσότερα. Οχι σε όλα. Και το Μάη και τον Ιούνη Πειρατές ψήφισα. Όποτε ξαναγίνουν εκλογές, Πειρατές θα ψηφίσω.. Δε με ενδιαφέρει αν το κόμμα καταφέρει κ μπει στη Βουλή. Μακάρι να μπει βέβαια. Αλίμονο.. Εγώ ψηφίζοντας Πειρατές έχω τη συνείδησή μου καθαρή προσπαθώντας παρά τους όποιους εκβιασμούς, να ψηφίζω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Να ξέρω πως αν καταφέρουν οι Πειρατές να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο θα σκέφτονται τους ψηφοφόρους σε κάθε νομοσχέδιο που ειναι να περάσει, θα σκέφτονται τα μπορώ και τα θέλω του κάθε ανθρώπου. Θα υπάρχει στο μυαλό τους ο απλός κόσμος και θα τον θυμούνται συνέχεια και όχι κάθε 4 χρόνια..

ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΙΤΑΣ · Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2012 στο 21:30

Οι πειρατές ήρθαν για να μείνουν.Η αντιπροσώπευση δεν δουλεύει σε παγκόσμιο επίπεδο.Εάν όλοι οι πολίτες αναλάβουν τις ευθύνες τους θα γλυτώσουμε απο τους επαγγελματίες εξουσιαστές.Δημοκρατία σημαίνει κλήρωση.Οι εκλογές κατά τον Αριστοτέλη είναι ολιγαρχική αρχή.
Ίσως βιαστήκαμε να κατέβουμε στις εκλογές.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΕΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ.ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΙΑ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.

Ποδηλάτης · Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012 στο 09:39

Αγαπητοί Πειρατές,
Είναι ευχάριστο που οι Πειρατές με τις θέσεις τους για άμεση δημοκρατία κατάφεραν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να “γοητεύσουν” τόσους πολλούς συμπολίτες μας. Όμως η μεγάλη πτώση του ποσοστού μας στις πρόσφατες εκλογές (ανάλογη με τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα) φανερώνει μια χαλαρή ψήφο. Για να δημιουργηθεί ένας μεγάλος σκληρός πυρήνας στην παράταξη θα πρέπει να περάσουμε από τις ιδέες στις πράξεις. Πρέπει τα οργανωτικά μέλη του κόμματος και οι υποψήφιοι βουλευτές να ξεκινήσουν τη διαδικασία δημοσκοπήσεων για να διαμορφώσουν τις τρέχουσες θέσεις της παράταξης για κάθε προτεινόμενο νομοθέτημα, δημόσιο δίλημμα ή προβληματισμό. Μόνο όταν ο κάθε πολίτης αρχίσει να στέλνει στους οικείους του τα λινκ των πειρατικών συζητήσεων και ψηφοφοριών, οι πειρατές θα μπορέσουν να διεισδύσουν σε ευρύτερες λαϊκές μάζες. Το θέμα είναι πως θα γίνουν αυτά στην πράξη ώστε να αποφεύγονται οι παρεκτροπές των συζητήσεων και η νοθεία των ψηφοφοριών, όταν απευθύνονται σε τόσο μεγάλο αριθμό πολιτών. Αν πείσουμε ότι η άμεση δημοκρατία μπορεί να δουλέψει άριστα στην πράξη και συμπεριλάβουμε σε αυτήν όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, θα αποτελέσει αέρα στα πανιά των πειρατών.
Φιλικά,

eklag · Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012 στο 11:40

Σωστή η επισήμανσή σας για τα ”λινκ των πειρατικών συζητήσεων”,
γεγονός όμως είναι η δυσπιστία ως προς τις προθέσεις και την πρακτική
των Πειρατών,όπως διαπιστώσαμε από την προσωπική μας επαφή και με όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο και με τους…άλλους,
καθώς θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ πρέπει-με κάποιο τρόπο-να γνωρίσουν.
Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος η αξιόλογη αυτή προσπάθεια να καταχωριστεί στο…κοινό αίσθημα ως μία ακόμη θεωρητική κίνηση,
αρκετά ”ελιτίστικη” και πάντως όχι ”ικανή” να επιφέρει τις όποιες διαδραστικές ”αλλαγές”.
Το διαδίκτυο φυσικά παραμένει ως άμεσος και οικονομικός τρόπος
επικοινωνίας και διάχυσης πληροφοριών,θεωρούμε δε-ταπεινή μας γνώμη-χρήσιμη και την αξιοποίηση εντύπων όπου αυτό είναι δυνατό,με διαρκή παρουσία της ”φωνής” των Πειρατών για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.
Θα ευχόμασταν τη συμμετοχή Πειρατών Δημοσιογράφων σε έντυπα ή σε
ιστότοπους μεγαλύτερης ή και μικρότερης επισκεψιμότητας,
καθώς δεν διαπιστώσαμε κάτι παρόμοιο στις πρόσφατες εκλογές ούτε σε
”χώρους” που θεωρούν εαυτούς ή και είναι ”εναλλακτικοί”…

Βασίλης Μπόνιος · Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2012 στο 14:27

Kαλημέρα,
Ήταν ολέθριο σφάλμα η επιλογή να συμμετάσχουμε στις εκλογές της 17 Ιουνίου. Εκείνοι που το αποφάσισαν με τη λογική “γιουρούσι- Αλέφαντος” διαπίστωσαν ότι 18.000 ψηφοφόροι μας γύρισαν την πλάτη. Αντί να “επενδύσουμε” στις 32.000 της πρώτης Κυριακής και να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο και πρόγραμμα επιλέξαμε την αυτοχειρία. Αυτή είναι η πραγματικότητα δίχως ωραιοποιήσεις. Υπενθυμίζω ότι άλλο Πειρατής, άλλο τυχοδιώκτης…

eklag · Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2012 στο 14:45

Kύριε Μπόνιο,
διαφωνώ κάθετα οριζόντια και σε όλες τις λοιπές διαστάσεις.
Ακριβώς επειδή οι Πειρατές δεν είναι τυχοδιώκτες,
το crash-test ήταν απαραίτητο ιδίως τη 2η φορά,
για μια ακριβή εκτίμηση του ποσοστού Πειρατών και τυχοδιωκτών.
Πρέπει να γνωρίζεις ποιον έχεις μαζί σου στ’αλήθεια!
διαφορετικά το σχέδιο πλεύσης είναι απόλυτα επισφαλές!
για σχέδια πλεύσης πάντα υπάρχει καιρός…

Ένας · Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2012 στο 01:42

Φίλοι, τα διλλήματα πολλές φορές τα θέτει η ίδια η ζωή. Οι προσπάθειες των μεγάλων κομμάτων να επιβάλουν την πόλωση και το διχασμό με βάση το ζήτημα Ευρώπη ή Οχι Ευρώπη ευδοκίμασαν διότι το ζήτημα αυτό το είχε θέσει πρώτα η ίδια η πραγματικότητα.

Αν είχαν προσπαθήσει να πολώσουν τον κόσμο με κάποιο ανυπαρκτο ζήτημα, θα είχαν αποτύχει.

Οι πειρατές πλήρωσαν το ότι δεν πήραν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το ζήτημα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την πραγματικότητα.

eklag · Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2012 στο 10:06

Aν το παιχνίδι της πόλωσης είναι όρος συμμετοχής στο πολιτικό σκηνικό,
τι διαφορετικό θα κόμιζε μια προσπάθεια σαν των Πειρατών;
τόσα κόμματα το παίζουν θαυμάσια με τα γνωστά θαυμάσια αποτελέσματα…
το διακύβευμα εδώ είναι μια διαφορετική προσέγγιση,
όχι διαφορετική για τη διαφορά βεβαίως αλλά με την έννοια της ουσιαστικής παρέμβασης του πολίτη,πέρα και πάνω από τα εκβιαστικά διλήμματα που διαρκώς του θέτουν.
Αν ο κόσμος δεν επιθυμεί να ακούσει,ας μην ακούσει…
αλλά να πας κάπου (π.χ. Βουλή) για να πεις τις ίδιες α-νοησίες;

basgoud · Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012 στο 08:23

Δεν νομίζω ότι οι πειρατές δεν είχαν ξεκάθαρη θέση. Είναι ένα κίνημα που έχει ξεπηδήσει μέσα στην Ευρώπη και με την λειτουργία του την στηρίζει. Οι επόμενες εκλογές θα είναι κοντά, και βασικό θέμα την λειτουργία της Ε.Ε. Οπότε πρέπει να διατυπώσουμε θέσεις για την λειτουργία της Ε.Ε. μαζί με τα άλλα πειρατικά κόμματα των χωρών της Ε.Ε. Προβολή αυτών των θέσεων στο ευρύ κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *