Την περασμένη Κυριακή, την ώρα που οι Γερμανοί έστελναν με την ψήφο τους το δικό τους Κόμμα Πειρατών στη Βουλή στο Schleswig-Holstein , και οι Έλληνες βρισκόταν στα εκλογικά τμήματα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τα πήγε καταπληκτικά στις πρώτες του εκλογές.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Το ότι πήρε 32.487 ψήφους λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά την ίδρυση του, λίγο πάνω από μισό τοις εκατό των ψήφων των Ελλήνων, είναι απίστευτο. Ακόμη και το ότι κατάφερε να καταγραφεί στη συνείδηση του ευρύτερου κοινού είναι απίστευτο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση μεταξύ του τίποτα και του 0,5% είναι πολύ μεγαλύτερη από την απόσταση ανάμεσα στο 0,5% και στο 5. Μόλις αρχίσεις να χτυπάς 2-3%, αποκτάς τη δικιά σου μπάρα στις δημοσκοπήσεις, και γίνεσαι “εκλόγιμος”. Έχεις πιθανότητες εισόδου στο κοινοβούλιο, δεν είσαι πια χαμένη ψήφος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δημοσίευσε επιστολή στους 32.487 πολίτες για την εμπιστοσύνη τους. Φινετσάτο και μπράβο του.

Είχα το προνόμιο να γνωρίσω ορισμένους από τους ακτιβιστές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, ενώ ήμουν στην Πράγα τον περασμένο μήνα, στη διάσκεψη της Διεθνούς των Πειρατών (Pirate Parties International). Στη συνάντηση αυτή τα αδέλφια μας από την Ελλάδα έγιναν δεκτά στην κοινότητα μας.

Νομίζω ότι αυτό συμβολίζει το βάθος και το εύρος της κοινότητας των Κομμάτων Πειρατών και τη δύναμη των στρωμάτων από όπου προερχόμαστε. Η Ελλάδα είναι αρκετά διαφορετική από τη Σουηδία, όπου και ξεκίνησε το κίνημα πριν από έξι χρόνια και όμως το ίδιο πολιτικό κίνημα μπορεί να αναπτυχθεί ιδιαίτερα ραγδαία και στην Ελλάδα. Είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στις εκλογές στις γερμανικές περιοχές του Βερολίνου και του Σάαρλαντ, οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές, αλλά ακόμα και έτσι, το Κόμμα των Πειρατών επικράτησε και στις δυο.

Είμαι πραγματικά ανυπόμονος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εν τω μεταξύ, Συγχαρητήρια, Ελλάδα.

Rick Falkvinge,
Ιδρυτής του Κόμματος Πειρατών Σουηδίας
Μετάφραση Ο.Τ. από το από το http://falkvinge.net/2012/05/09/congratulations-on-first-elections-greek-pirate-party/

Κατηγορίες: International

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *