Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή ανήκει στο ΠΕΙΡ και έγινε μετά από την κίνηση του βουλευτή να καταθέσει κείμενο με τίτλο “Τα λόμπι του κοπυράιτ – ένας αιώνας εξαπάτηση” [1], του Rick Falkvinge, ιδρυτή του Πειρατικού κινήματος, στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα [2].

Τα μέλη του ΠΕΙΡ τόνισαν την ανάγκη για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπιράιτ να περιορίζεται χρονικά στα όρια μιας γενιάς.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ.) στην οποία συμμετέχει και το “Ποτάμι”.

Η αντιπροσωπεία του ΠΕΙΡ αναφέρθηκε στην εμπειρία από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες εξ αποστάσεως, όπως από τη χώρα της Εσθονίας [3], αλλά και τις καινοτομίες και διασφαλίσεις της εγκυρότητας των ψηφοφοριών που προσφέρουν οι ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα κόμματα Πειρατών παγκοσμίως.

Πέρα από τις μέχρι στιγμής προσφορές και λύσεις που έχουν καταθέσει ιδιωτικές εταιρίες στην ανεξάρτητη επιτροπή της ΔΗ.ΣΥ. για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το προσεχές διάστημα το ΠΕΙΡ θα θέσει υπ’ όψιν του κ. Αμυρά σχετική αναλυτική πρόταση.

Τέλος, τα μέλη του ΠΕΙΡ αφού σημείωσαν ότι η δημοκρατία δεν έχει σχέση με τις εκλογές, ανέφεραν ότι εν μέσω κρίσης η υψηλή δαπάνη για την πραγματοποίηση της εκλογής της ηγεσίας στη ΔΗ.ΣΥ. καλό θα ήταν να αποφευχθεί.

Η εκλογή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω κλήρωσης μεταξύ των ενδιαφερομένων υποψηφίων, είπαν τα μέλη του ΠΕΙΡ στον κ. Αμυρά, κάτι που συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα και θα χαιρετηθεί από την Ελληνική κοινωνία, ενώ το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για άλλους σκοπούς, όπως τον εξοπλισμό σχολικών μονάδων με υπολογιστές.

Φωτό: Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος, Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Πηνελόπη Πετροπούλου, μέλος του ΠΕΙΡ.

[1] https://www.pirateparty.gr/2011/12/copy … deception/
[2] https://www.youtube.com/watch?v=MlUeMFEOAeY
[3] http://waves.pirateparty.gr/content/%CF … E%B1%CF%82


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *