Οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 προκλήθηκαν έπειτα από την “αιφνιδιαστική” απόφαση της συγκυβέρνησης να εκκινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ και σύμφωνα με το Σύνταγμα, προκλήθηκε η διάλυση της βουλής, η πτώση της κυβέρνησης και οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές.

Παρόλο που το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκίνησε διαδικασίες και συζητήσεις με άλλα δημοκρατικά κόμματα για τον σχηματισμό εκλογικού συνασπισμού, μετά από την πάροδο 7 μηνών οι διαδικασίες αυτές δεν ευοδόθηκαν.

Ενημερώνουμε, έτσι, τους συμπολίτες μας, ότι το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, κυρίως για οικονομικούς λόγους, δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές. Από την πλευρά μας και με γνώμονα τις θέσεις μας για περισσότερη δημοκρατία προσπαθήσαμε να σχηματίσουμε μια απλή προεκλογική συνεργασία με μοναδικό σκοπό την είσοδο στη βουλή κομμάτων με ποσοστό μικρότερο του 3% σε μια ενιαία, απλή, μη ιδεολογική, συνεργασία. Οι συνομιλίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014 και μέχρι και την ύστατη στιγμή προσπαθήσαμε αυτό το εγχείρημα να καρποφορήσει. Δυστυχώς για όλους, η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας μας εμπόδισε από το να καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο στην πιο απλή του μορφή. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι παρόλο που αυτό δεν κατέστει εφικτό όλοι όσοι συμμετείχαν στην διαδικασία, άντλησαν εμπειρία από αυτήν. Θεωρούμε πως την επόμενη φορά που θα γίνει αντίστοιχη προσπάθεια, θα επιδειχθεί η πολιτική ωριμότητα και ευθύνη για να έχουμε περισσότερη δημοκρατία στο κοινοβούλιο με την είσοδο και κομμάτων που το αντιδημοκρατικό όριο του 3% απαγορεύει.

Για αυτές τις εκλογές, όπως και για όλες, συστήνουμε σε όλους την ψήφο κατά συνείδηση και όχι αποχή.

Όμως, η δική μας προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Επειδή οι σχέσεις πολιτικών δυνάμεων αυτήν την στιγμή στη χώρα μας ειναι εύθραυστες ή ακόμα και ανύπαρκτες θεωρούμε ότι θα ακολουθήσει σύντομα δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (επαναληπτικές εκλογές), στην οποία σκοπεύουμε να είμαστε παρόντες με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Για τον σκοπό αυτό έχουμε ξεκινήσει διαδικασία αυτοχρηματοδότησης και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να βοηθήσουν ώστε να γίνει εφικτή η αυτόνομη εκλογική κάθοδος των Πειρατών.

Για την κάθοδο ενός κόμματος πανελλαδικά, απαιτούνται χρηματικά ποσά που στο σύνολό τους πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τις 20.000€. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην εκτύπωση των 12 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων και την κατάθεση των παραβόλων για την συμμετοχή των ελάχιστων υποψηφίων σε αυτά και καμία άλλη δαπάνη για διαφημίσεις, προεκλογικό υλικό, συγκεντρώσεις, κ.ά.

Όσοι είστε μέλη, καλείστε να καταθέσετε την ετήσια συνδρομή των 20€. για το 2015 εντός του Ιανουαρίου με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Με την συνδρομή αυτή θα έχετε το δικαίωμα συμμετοχής στην λήψη αποφάσεων του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας με την μία ψήφο που αναλογεί σε κάθε ένα από τα ενήμερα μέλη.

Αν δεν είστε μέλος και θέλετε να γίνετε, μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση εδώ και να αποστείλετε τα δικαιολογητικά ώστε να οριστικοποιηθεί η εγγραφή σας μαζί με την πληρωμή συνδρομής.

Αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις μας συνδιαμορφώνοντας την πολιτική μας ή να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να γραφτείτε στις συζητήσεις μας εδώ.

Τέλος, μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας ένα οποιοδήποτε ποσό με τους τρόπους που θα βρείτε στην ίδια διεύθυνση ή πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *