lasithistanΓια χρόνια τώρα, οι κεντρικές κυβερνήσεις του υδροκέφαλου Αθηναϊκού κράτους της Ελλάδας αγνοούν επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες στις αποφάσεις τους. Μόνη πρόσβασή τους ήταν και είναι οι τοπικοί βο(υ)λευτές που προσπαθούν με επερωτήσεις και πιέσεις σε υπουργούς να αλλάξουν αποφάσεις προς όφελος των κοινωνιών τους.

 Χαιρετίζουμε την συμβολική κίνηση των κατοίκων Λασιθίου να δημιουργήσουν το “ανεξάρτητο κράτος” του “Λασιθιστάν” μετά τις αποφάσεις που αφαιρούν από το νομό τους πρόσβαση στην Ανώτατη εκπαίδευση, την υγεία και τη δικαιοσύνη, τους βασικούς δηλαδή πυλώνες ενός ευνομούμενου και οργανωμένου κράτους.

 Θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να έχουν το δικαίωμα να συναποφασίζουν για την τύχη τους μέσα από οργανωμένο σχέδιο διαβουλεύσεων, ενημέρωσης και τοπικών δημοψηφισμάτων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των πολιτών και όχι μόνο του κεντρικού προϋπολογισμού στα πλαίσια κάποιου μνημονίου. Επίσης, θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να παρουσιάσουν εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης όπου η κεντρική κυβέρνηση υπoχρηματοδοτεί ή αδυνατεί τελείως.

 

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

https://www.pirateparty.gr/arxes/


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *