Σημειώσεις Rainmaker

Από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


απαγορεύσουμε στο καταστατικό μας την δημιουργία χρέους, ρητά και χωρίς παραθυράκια,

Πρέπει να πάψει αυτή η σύγχυση ανάμεσα στα μέλη να διαχωριστούν τα μέλη με δικαίωμα ψήφου από τα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στατιστικά του ερωτηματολογίου

προτάσεις αλλαγών πριν το 1ο συνέδριο

========================================

Πρέπει κάθε επιτροπή για κάθε θέμα που ασχολείται να ψάχνει να βρει έστω και ένα ψήγμα πειρατικού μηνύματος έτσι ώστε να παντρευτεί με το κυρίως θέμα. Σε θέματα που απέχουν αρκετά από θέματα που άπτονται των τριών αρχών μπορεί ή να υπάρχει στην εισαγωγή ή στον επίλογο το πειρατικό μήνυμα.

===========================================================================================

Ο σκοπός ενός κόμματος δεν είναι μόνο η προώθηση κάποιων θέσεων στη βουλή. Τι θα γίνει αν αύριο μεθαύριο το ΠΕΙΡ πάρει 3% και βγάλει 8 βουλευτές; Όταν θα καλούνται να ψηφίσουν για πολύ σοβαρά θέματα που θα επηρρεάσουν τη ζωή 10.000.000 ατόμων, τι θα τους πούμε; "Εμείς ξέρουμε μόνο από τις 3 αρχές μας"; Από τη στιγμή που είμαστε κόμμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι πιθανόν στο μέλλον η συνισταμένη άποψη του ΠΕΙΡ να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης χώρας. Ας πάρουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά, και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

===========================================================================================

Ένα hardcore πειρατικό κόμμα (π.χ. Σουηδοί) θα ψηφίζει θετικά μόνο με ότι συμβαδίζει με τις αρχές του και ότι πηγάζει από αυτές και στα άλλα θέματα ή θα ψηφίζει λευκό ή θα ψηφίζει αυτό που προτείνει η κυβέρνηση με τον όρο να υιοθετήσει της πειρατικές αρχές

Ένα πιο ευρύ πειρατικό κόμμα (π.χ. Γερμανοί) θα ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές και τις θέσεις του αλλά και με βάση ένα διευρυμένο πρόγραμμα που έχουν αποφασίσει τα μέλη του και στην περίπτωση που δεν έχει θέση για κάτι, θα αποφασίσουν τα μέλη του.

===========================================================================================

πρόταση kotsos:Ψηφιακή λειτουργία Δημοκρατικού Κόμματος.

+ Η πορεία είναι.

Objectives ( πολιτική πρόταση στην κοινωνία, τι θέλουμε να πετύχουμε, νομοθετική ή/και εκτελεστική εξουσία)

Means ( δομή κόμματος, εργαλεία λήψης αποφάσεων, ομάδες, κανονισμοί, καταστατικό)

Planing of action (δημιουργία αρχών ή αλλιώς πως μεθερμηνεύονται οι 3+1 σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας)

Dominate the heights ( παρουσία στα μέσα, δράση και συνεχή παρουσίαση των απόψεων μας)

Execution/exploitation ( προσθήκη ενεργών μελών και φίλων στις τάξεις μας, εκλογικές μάχες, δυναμικές συμμαχίες όχι υποταγής όπως κάνουμε μέχρι σήμερα)

Endgame/ exit strategy ( τι θα κάνουμε όταν πετύχουμε τον σκοπό μας, πως θα λειτουργήσουμε την επόμενη ημέρα)

Η εξωστρέφεια θα γίνει όταν συγκεκριμενοποιήσουμε τους στόχους μας και οργανώσουμε την δομή του κόμματος. Για μένα είναι τα πλέον βασικά θέματα και πρέπει να στρέψουμε όλη την ενέργειά μας για ένα ικανοποιητικό διάστημα μόνο σε αυτά.

===

Απάντηση Μιχάλη: Ξέρεις υπάρχει και η άποψη (αποκλειστικά δική μου, μέχρις αποδείξεως του εναντίου) ότι η Πειρατική Ιδεολογία δεν είναι κάτι κατ' ανάγκην σύμφυτο με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο, αλλά μια προϋπάρχουσα έννοια, που με την πρόοδο ψηφιακής της τεχνολογίας και του διαδικτύου έκανε την επανεμφάνισή της. Με άλλα λόγια το αίτημα της καθολικής και ανεμπόδιστης ελευθερίας του ατόμου, δεν περιλάμβανε ποτέ αστερίσκους, που να το περιορίζουν μόνο στο διαδίκτυο. Είναι κάτι που ... υποβόσκει σταθερά στις καρδιές των ανθρώπων, μερικοί των οποίων ερχόμενοι σε επαφή με την τεχνολογία και το διαδίκτυο είδαν σε αυτά μια ακόμη ευκαιρία να ... δουν τον ήλιο να ανατέλλει ξανά (δεν μπορώ να βρω καλύτερη έκφραση για να σου περιγράψω το συναίσθημα). Και αν θες να το προχωρήσουμε και λίγο πιο πέρα, θα σου έλεγα ότι αν δεν προϋπήρχαμε εμείς, δηλαδή οι αρχαίοι πρόγονοί μας, τότε ίσως ούτε Σουηδοί ούτε Γερμανοί Πειρατές δεν θα υπήρχαν. (Το "εμείς" μην το παρεξηγήσεις, γιατί το θέτω μόνο ως γεωγραφική έννοια. Αλίμονό μου αν τώρα στα γεράματα την ψώνιζα και πίστευα ότι είμαι απόγονος ενδόξων προγόνων. Ένας απλός πολίτης του κόσμου είμαι και την ακριβή προέλευσή μου την γνωρίζει μόνο η συγχωρεμένη η μάνα μου). Εσύ βέβαια καλά κάνεις και μελετάς τι κάνουν όλοι αυτοί, γιατί η μελέτη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά άλλο μελέτη Μανώλη μου και άλλο αντιγραφή και μεταφορά στα καθ' ημάς του Σουηδικού Κορανίου (συγνώμη Τροχού ήθελα να πω).

=============

Άρθρο 2: Στόχοι και Βασικές Αρχές του κόμματος (παλιά πρόταση του mankasp)

2.1Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας λειτουργεί με βάση τις Αρχές του και έχει ως στόχο την προώθησή τους σε τοπικό, ευρωπαικό και διεθνές επίπεδο με κάθε νόμιμο τρόπο σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα Πειρατών (Pirate parties).

2.2Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International”, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ένωσης και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.

2.3Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις Αρχές του.

2.4Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008)

2.5 Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι:

2.5.1 Η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.
2.5.2 Η Ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία.
2.5.3 Η Οικονομία με βάση των άνθρωπο και όχι το κέρδος.
2.5.4 Η πλήρης ελευθερία του λόγου και η αποτροπή κάθε είδους λογοκρισίας σε οποιοδήποτε μέσο.
2.5.5 Το απόρρητο όλων των επικοινωνιών.
2.5.6 Ο περιορισμός της “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος για πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό.
2.5.7 Η προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
2.5.8 Ο σεβασμός στο ιδιωτικό απόρρητο.
2.5.9 Ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
2.5.10 Η πλήρης κατάργηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες.
2.5.11 Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η συνετή διαχείρηση των φυσικών πόρων.

Σημείωση: εδώ παραθέτω και μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση για το θέμα της απαρτίας και περί κανονισμών ψηφοφορίας, βέβαια αν περάσει ένα τέτοιο άρθρο για κάποια σημαντικά θέματα μπορεί (σίγουρα) θα δημιουργηθούν ενστάσεις (πχ.οικονομικά θέματα, οπότε η δημιουργία ενός άρθρου που να αναφέρει για ποια θέματα δεν έχει ισχύ το παρακάτω άρθρο πιθανώς να είναι χρήσιμο:

+6._ Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία (50%+1) από το σώμα των μελών με δικαίωμα ψήφου για το θέμα που κλήθηκε να αποφασίσει θα επαναληφθεί η ψηφοφορία το συντομότερο δυνατό.Στην δεύτερη ψηφοφορία εάν δεν υπάρξει πάλι απαρτία το ποσοστό απαρτίας που λείπει από τους συνολικά ψηφίσαντες έως το 50%+1 αντικαθίσταται με τόσους ψήφους όσους αντιστοιχούν στο προαναφερθέν ελλείπων ποσοστό από την απόφαση της ΔΕ για το προς ψήφιση θέμα και υπολογίζεται η τελική απόφαση με τους ψήφους που αντιστοιχούν στο τελικό συγχωνευμένο ποσοστό. Αν τελικά χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία ο χρόνος διάρκειας της θα είναι ίδιος με την αρχική ψηφοφορία..


Σημείωση: σ' αυτήν την παράγραφο μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικοί ορισμοί απαρτιών για συγκεκριμένα θέματα:

+6._ Για δημοσίευση δελτίων τύπου χρειάζεται ποσοστό αποδοχής 60%+1 του σώματος των μελών με "δικαίωμα ψήφου" επί των ψηφισάντων.

Σε προτάσεις που έχουν οικονομικό κόστος για το κόμμα απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των μελών με "δικαίωμα ψήφου".


Σημείωση: προς σκέψη: Στην περίπτωση που χρειάζεται έγκριση απο το σώμα των μελών οι αποφάσεις της ΕΔ, πρέπει να τεθούν κάποιοι ας το πουμε περιορισμοί:

+8.13 Η ΕΔ δεν μπορεί να συζητάει, παρουσιάζει στοιχεία των υποθέσεων, κλπ. δημοσίως όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ανακοίνωση της απόφασής της.


- όταν μια απόφαση αναιρεί μια άλλη υπερισχύει αυτή με τα περισσότερα ναι? και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει αυτή με το καλύτερο ποσοστό αποδοχής της πρότασης. σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η πρώτη ψηφισθήσα πρόταση.

λόγω λίκουιντ μάλλον θα πρέπει να ισχύει η μεγαλύτερη συμμετοχή και ...

- Ο αναπληρωτής υπεύθυνος οικονομικών δεν μπορεί να κατέχει εκλόγιμη θέση στο κόμμα.

- μήπως να υπάρξει περιορισμός στην εκλογή των ίδιων προσώπων στις ίδιες θέσεις?

- σε περίπτωση έκπτωσης μέλους του κόμματος σε πόσο καιρό έχει δικαίωμα να επανεγγραφεί?

- μάλλον θέλει μία παράγραφο που ν αναφέρει ίδια πρόταση επανα κατατίθεται με την πάροδο πχ 60 ημερών

κόκκινο χρώμα

Διακήρυξη της Uppsala

Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Περί Υπευθύνου Πληροφορικής http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=163&t=3415 Επιχειρήματα στο να υπάρχει υπεύθυνος πληροφορικής http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=144&t=3440#p46426πρόταση για κανονισμό ψηφοφοριών

Στους κανονισμούς γενικά (φόρουμ λίκουιντ) πρέπει να προσθέσουμε ότι απαγορεύεται να καταθέτει το ίδιο άτομο πάνω από μία πρόταση

γιατί αν καταθέτει πάνω από μία σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρος για την πρότασή του και αν δεν είναι σίγουρος αυτός πως ζητάει από τα μέλη να αποφασίσουν.


προταση λικουιντ: http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B9%CE%BD%CF%84

[http://www.news.gr/tech/internet/article/37396/oti-prepei-na-xerete-gia-ta-pnevmatika-dikaiomata.html Πώς να κατοχυρώσετε τη μουσική σας στο διαδίκτυο]

-Αρνητική ψήφο...

- δικαίωμα του κάθε χρήστη στο φόρουμ να κάνει DELETE όποια από τα παλαιά του μηνύματα θέλει.

δημιουργία pad

- pantos i pio sosti apantisi einai: Giati na afierosoume porous gia ena komma pou den eimaste sigouri pos mas antiprosopeuei, gia ena komma pou exei katalivthei apo asxetous

κοινό σχέδιο των πειρατών όπου ΔΕΝ θα αποθηκεύει κάποιο ιντερνετικό σύστημα των πειρατών, στοιχεια όπως ip κλπ.


Με οτιδήποτε και αν ασχοληθούμε πρέπει έχει πειρατικό ενδιαφέρον, μια πειρατική γωνία με την οποία να ασχοληθείς για να ξεχωρίσεις από τους άλλους. Στην οικολογία πχ το θέμα των πατεντών στους σπόρους. Αλλιώς είσαι απλά αντιγραφή των οικολόγων και κακή μάλιστα γιατί αυτοί αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο χρήμα και έχουν και άτομα για να κάνουν αυτό που κάνεις μόνος σου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Στο δια ταύτα αυτής της στιγμής.

270*12 =3250ευρώ λειτουργικά έξοδα.

Οι μέχρι τώρα συνδρομές είναι 80 *12= 960 Ευρω

Άρα τα 80 μέλη πρέπει να επιβαρυνθούν με 3250 -960 =2300 ευρω. Δηλαδή όλα τα υπάρχοντα μέλη θα πρέπει να δώσουν από 30 ευρώ επιπλέον.

Και ορίζεται για αυτό το έτος συνδρομή 42 ευρώ. Τίμια και απλά. Αν μαζέψουμε περισσότερα χρήματα αυτό το έτος θα μετακυλισθούν στο επόμενο και θα μειωθεί τότε η συνδρομή.