Πρακτικά Συνεδριάσεων Λαγουδέρας

Από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Συνεδρίαση Κυριακής 20/5/2012

Η πρώτη συνάντηση των μελών της Λαγουδέρας έγινε την Κυριακή 20/5/2012 στο Mumble.

Συμμετείχαν οι:

Συντονιστής ορίστηκε o crisal και πρακτικογράφος ο Κομπειλαδας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

 1. Το άνοιγμα και η οργάνωση αυτού του νήματος στο forum. Τελικά αποφασίσθηκε να γίνει αναδιοργάνωση κάποιων ενοτήτων και συγγραφή των πρακτικών στο wiki.
 2. Η δημιουργία email (lagoudera@pirateparty.gr) και η καθημερινή επικοινωνία μεταξύ των μελών της Λαγουδέρας, τόσο μέσο email όσο και μέσα στο Mumble (όποτε είναι απαραίτητο).
 3. Η ανάγκη ύπαρξης στην Λαγουδέρα νομικών, μελών του κόμματος. Θα βγει ανακοίνωση στο forum: Πρόταση για δημιουργία ομάδας "Νομικών υποθέσεων".
 4. Συζητήθηκε η ανάγκη στελέχωσης του γραφείου του κόμματος στην Αθήνα. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη να βρεθεί μέλος του κόμματος το οποίο θα αναλάβει την οργάνωση του γραφείου Αθηνών και να συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του (Υπεύθυνος Γραφείου). Θα βγει ανακοίνωση στο forum.
 5. Συζητήθηκε και αναγκαιότητα χρησιμοποίησης για την παρακολούθηση των οικονομικών Εμπορικού - Λογιστικού προγράμματος στο γραφείο της Αθήνας. Θα βγει αντίστοιχη ανακοίνωση στο forum.
 6. Έγινε ενημέρωση από τον kdev σχετικά με την εξεύρεση υποψηφίων βουλευτών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. (Αντίστοιχη) ενημέρωση υπάρχει στο forum: Υποψήφιοι Βουλευτές Ιούνιος 2012.
 7. Συζητήθηκε η ανάγκη ύπαρξης εθελοντών σε κάθε περιφέρεια έτσι ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι επιμέρους δράσεις, οι σχετικές με τις εκλογές, όπως επικοινωνία με Δήμους, προεκλογικές δράσεις κλπ. Θα βγει αντίστοιχη ανακοίνωση στο forum.
 8. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα κοινής εκτύπωσης για φυλλάδια και αφίσες έτσι ώστε το τελικό κόστος να είναι όσο το δυνατόν ποιο χαμηλό γίνεται. Θα βγει αντίστοιχη ανακοίνωση στο forum.
 9. Έγινε ενημέρωση από την ομάδα επικοινωνίας σχετικά με την βοήθεια που έχει ζητηθεί από πειρατές εξωτερικού για την δημιουργία video και γραφικών. Θα μας ενημερώνουν, όποτε έχουν εξελίξεις στην αντίστοιχη ενότητα.
 10. Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα του βομβαρδισμού των ΜΜΕ με δελτία τύπου, η Ομάδα Επικοινωνίας έχει ήδη δρομολογήσει παραγωγή τους, με την βοήθεια όλων των μελών του κόμματος.
 11. Τέλος συζητήθηκε ο τρόπος αποστολής μπλοκ εισπράξεων συνδρομών σε μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Θα βγει αντίστοιχη ανακοίνωση στο forum.

Συνεδρίαση Δευτέρας 29/5/2012

Η δεύτερη συνάντηση των μελών της Λαγουδέρας έγινε την Δευτέρα 29/5/2012 στο Mumble.

Συμμετείχαν οι:

Συντονιστής ορίστηκε o Κομπειλαδας και πρακτικογράφος ο adrian.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

 1. Προβολή στα ΜΜΕ
  1. 45' Κύρια συνέντευξη όπως και την προηγούμενη φορά με τον δημοσιογράφο κ. Λαχανά. Ανέλαβε ο Θανάσης Γούναρης και θα βρει και τα άτομα που θα φτιάξουν την ομάδα.
  2. Η κύρια προεκλογική εκδήλωση κόμματος (1 ώρα τηλεοπτική κάλυψη, όπως αυτή του Χολαργού) προτάθηκε να γίνει στην Θεσσαλονίκη με κύριο συντονιστή τον Ανέστη. Με βάση την εμπειρία μας από την προηγούμενη προτάθηκε να γίνει μικρής διάρκειας παρουσίαση θέσεων του κόμματος (πχ. τα 6 σημεία/νόμοι ή/και οι βασικές αρχές μας, επιγραμματικά, από ένα άτομο και μετά το μεγαλύτερο μέρος της 1 ώρας που θα είναι η διάρκεια της κάλυψης να γίνει διάλογος με ερωτήσεις από κοινό σε προκαθορισμένους εκπροσώπους μας.
  3. Υπόλοιπη προβολή στα ΜΜΕ
   Ο Σίμος Δαλκυριάδης (Kompeiladas) θα έρθει σε επαφή με τα μεγάλα ΜΜΕ για την συνεννόηση σχετικά με την προβολή που δικαιούται το κόμμα βάση νόμου.
   1. πεντάλεπτα σποτάκια στην τηλεόραση
    http://www.pirateparty.gr/public/PPGR.iso (DVD ISO)
    http://www.pirateparty.gr/public/ppgr-b.iso
   2. πεντάλεπτα στο ραδιόφωνο (Ειδησεογραφικά & Ενημερωτικά Ραδιόφωνα)
    http://www.pirateparty.gr/public/PEIRATES_RADIO_SPOT.mp3 (αυτό είναι 1 λεπτό - ψάχνουμε για 5λεπτο)
 2. Eκπροσώπηση στα ΜΜΕ
  Υπάρχει μόνο ο Θανάσης Γούναρης για τώρα διαθέσιμος. Ζητάει τουλάχιστον άλλους 2 για να βοηθήσουν. Προτείνονται οι Στάθης (ΕΥΒΟΙΑ) - Αλεξάνδρα (ΑΘΗΝΑ) - Μιχάλης Τσεντσερης - Ανέστης.
 3. ACTA / διαμαρτυρία 9/6/2012
  9/6/2012 διοργανώνεται πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία κατά της ACTA. Συζητήθηκε η συμμετοχή του κόμματος σε "διαδηλώσεις" κατά τις ACTA σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Γιάννινα. Εάν αποφασιστεί από το κόμμα η συμμετοχή, η Ομάδα Επικοινωνίας θα αναλάβει την προώθηση της δράσης καθώς και την συνεννόηση με άλλες ομάδες που είναι κατά της ACTA.
 4. Μπλουζάκια και λοιπά προϊόντα
  Έχει δοθεί η παραγγελία και η προκαταβολή. Μέχρι Παρασκευή περιμένουμε προϊόντα.
 5. Δράσεις
  Από την εμπειρία που αποκτήσαμε στις προηγούμενες εκλογές είδαμε ότι ο καλύτερος τρόπος προώθησης του κόμματος είναι οι συζητήσεις με "υποψήφιους ψηφοφόρους". Την εβδομάδα πριν τις εκλογές καλό είναι να γίνουν κοινές δράσεις σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται. Μπορούν να επιλεγούν σημεία σε κάθε πόλη που να μαζεύουν νεαρό κόσμο, κατά προτίμηση απογευματινές βραδυνές ώρες, ομάδα πειρατών να μοιράζει φυλλάδια με στόχο όμως την συζήτηση με τους περαστικούς. Εάν υπάρχει δυνατότητα να γίνεται και προβολή των video spot του κόμματος. Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη εθελοντών (προσωρινοί αντιπρόσωποι) σε κάθε περιοχή για να βοηθάνε τόσο στην υλοποίηση δράσεων όσο και στις διαδικασίες που απαιτούνται για τις εκλογές της 17/6 (έχει γίνει αντίστοιχη πρόσκληση στο forum με πενιχρά αποτελέσματα).
 6. Δελτίο Τύπου
  Η ομάδα επικοινωνίας αναλαμβάνει την έκδοση δελτίου τύπου για τις υποψηφιότητες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, με κάποιο συγκριτικό με τις προηγούμενες (περιφέρειες κτλ.).


Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί να γίνει επικοινωνία με όλους τους συντονιστές της Λαγουδέρας μέσω email.