Πρακτικά Συνεδριάσεων Διοικούσας Επιτροπής 2018

Από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Περιεχόμενα

95η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 1η για το 2018

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Κώστας Μπουχάγιαρ

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής


Απόντες


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Λειβαδίτης Στάθης


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-01-09-22-30-22-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:31

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:30

Επόμενη Συνεδρίαση: Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, Ώρα: 20:00


Θέματα Συνεδρίασης:


A/A 424/2018 Ορισμός νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΕΙΡ η θητεία του προέδρου της Δοικούσας Επιτροπής είναι ετήσια. Με δεδομένο ότι ο πρώτος χρόνος θητείας του προέδρου της Δ.Ε. έληξε, τα μέλη της Δ.Ε. θα πρέπει να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Η διαδικασία εκλογής μετατίθεται για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 20:00 μ.μ.

Α/Α 425/2018 Ορισμός νέου αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΕΙΡ η θητεία του αντιπροέδρου της Δοικούσας Επιτροπής είναι ετήσια. Με δεδομένο ότι ο πρώτος χρόνος θητείας του αντιπροέδρου της Δ.Ε. έληξε, τα μέλη της Δ.Ε. θα πρέπει να εκλέξουν νέο αντιπρόεδρο. Η διαδικασία εκλογής μετατίθεται για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 20:00 μ.μ.

Α/Α 426/2018 Ενημέρωση δραστηριότητας κόμματος.

α) Σχετικά με το 6ο Συνέδριο. Το Συνέδριο έγινε σε πολύ καλό κλίμα στη νέα μας έδρα, με κύριο χαρακτηριστικό την εγγραφή νέων μελών που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Υπάρχει ένα καλό κλίμα αυτή τη στιγμή για το ΠΕΙΡ. Πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με τα νέα μέλη, σε προσωπικό επίπεδο, π.χ. μέσω τηλεφώνου. Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της λίστας μελών. Επίσης και άλλες πλατφόρμες του ΠΕΙΡ θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης για τα νέα μέλη, ώστε να εξοικειώνονται με τη λειτουργία του ΠΕΙΡ.

β) Σχετικά με τη λειτουργία της έδρας μέχρι τώρα. Γίνονται συναντήσεις μελών και φίλων κάθε Πέμπτη στην έδρα. Το κύριο θέμα της τελευταίας συζήτησης - συνάντησης ήταν η αιφνίδια ανακοίνωση εκλογών και το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

γ) Αναπλήρωση κενών θέσεων μελών της Δ.Ε. Το θέμα αποσύρεται για περαιτέρω μελέτη.

δ) Σχετικά με επιστολή από PPEU. Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του PPEU με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τις Ευρωεκλογές του 2019, με επιστολή της μέσω e-mail, καλεί τα μέλη του Ευρωπαϊκού κόμματος Πειρατών να απαντήσουν ως τις 25/1/2018 σε σχετικό ερωτηματολόγιο για τις Ευρωεκλογές και ειδικότερα για το Ευρωπαϊκό κοινό εκλογικό πρόγραμμα. https://framaforms.org/european-elections-2019-1513624574 Το θέμα μετατίθεται για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 20:00 μ.μ.

ε) Ανανέωση ιστοσελίδας από τους Πιγκουίνους. Προτείνεται η ανανέωση της κεντρικής σελίδας από τους Πιγκουίνους. Ο Βασίλης θα έρθει σε επαφή με την ομάδα των Πιγκουίνων.

96η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 2η για το 2018

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Κώστας Μπουχάγιαρ

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής


Απόντες


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Λειβαδίτης Στάθης


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-01-11-20-20-13-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 20:19

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 20:26

Επόμενη Συνεδρίαση: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, Ώρα: 20:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 427/2018 Ορισμός νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΕΙΡ η θητεία του προέδρου της Δοικούσας Επιτροπής είναι ετήσια. Με δεδομένο ότι ο πρώτος χρόνος θητείας του προέδρου της Δ.Ε. έληξε, τα μέλη της Δ.Ε. θα πρέπει να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Μετά από διαλογική συζήτηση τα μέλη της Δ.Ε. εξέλεξαν ομόφωνα για το δεύτερο χρόνο θητείας στη θέση του προέδρου το Θανάση Γούναρη.

Α/Α 428/2018 Ορισμός νέου αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΕΙΡ η θητεία του αντιπροέδρου της Δοικούσας Επιτροπής είναι ετήσια. Με δεδομένο ότι ο πρώτος χρόνος θητείας του αντιπροέδρου της Δ.Ε. έληξε, τα μέλη της Δ.Ε. θα πρέπει να εκλέξουν νέο αντιπρόεδρο. Μετά από διαλογική συζήτηση τα μέλη της Δ.Ε. εξέλεξαν ομόφωνα για το δεύτερο χρόνο θητείας στη θέση του αντιπροέδρου το Βασίλη Περαντζάκη.


97η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 3η για το 2018

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής


Απόντες

Κώστας Μπουχάγιαρ


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Λειβαδίτης Στάθης


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-02-20-22-33-07-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:33

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 22:42

Επόμενη Συνεδρίαση: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, Ώρα: 22:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 429 / 2018 Ενημέρωση δραστηριότητας κόμματος

Όλες οι προσπάθειες εστιάζονται στην έδρα μας. Εκτός από Πέμπτη απόγευμα θα λειτουργεί πια και την Δευτέρα απόγευμα. Στην έδρα φτιάχτηκε η οθόνη του προτζέκτορα. Μένει να φιαχτεί το μπαράκι. Προτείνονται να γίνονται σεμινάρια για την ιδιωτικότητα στην έδρα μας.

98η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 4η για το 2018

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής

Κώστας Μπουχάγιαρ


Απόντες


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Κώστας Μπουχάγιαρ


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-03-27-22-28-48-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:28

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:32

Επόμενη Συνεδρίαση: Τρίτη 17 Απριλίου 2018, ώρα 22:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 430/2018 Ενημέρωση δραστηριότητας κόμματος

1) Ο Βασίλης ενημέρωσε για τη δραστηριότητα που υπάρχει σε σχέση με τη λειτουργία της έδρας, όπου γίνονται δύο συναντήσεις τη εβδομάδα. Εκκρεμεί η σύνδεση με το ίντερνετ. Μετά το Πάσχα προετοιμάζεται σειρά από σεμινάρια/μαθήματα, με θέματα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τη χρήση διαφόρων εργαλείων, το ανοιχτό λογισμικό, κλπ

2) Σχετικά με καθημερινή εκπομπή στην ΕΡΤ-open. Ο Θανάσης ενημέρωσε για την καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζει 8-9 το πρωί στην ΕΡΤ-open στα FM και το διαδίκτυο. Η ακροαματικότητα της εκπομπής είναι υψηλή, σύμφωνα με τα δεδομένα των στοιχείων. Διατηρεί επίσης την νυχτερινή εκπομπή της Τετάρτης με καλεσμένους από διάφορους χώρους, καθώς και την δίωρη πρωϊνή εκπομπή του Σαββάτου, επίσης στην ΕΡΤ-open.

Α/Α 431/2018 Ενημέρωση για την συνεδρίαση του PPEU για το κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ο Αντώνης, που είναι μέλος της ΔΕ του PPEU, ενημέρωσε σχετικά με την ανάπτυξη ενός κοινού εκλογικού προγράμματος για τις ευρωεκλογές του 2019- όπως έγινε και το 2014. Αυτή τη στιγμή γίνεται συντονισμός των εργασιών κατάρτησης του πρόγραμματος από τους Ευρωπαίους Πειρατές. Μετά την κατάρτηση του προγράμματος, θα πρέπει να εγκριθεί από τα κόμματα Πειρατών. Ενθαρρύνονται τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας κατάρτησης. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το παντ με τα πρακτικά της συνεδρίασης του PPEU: https://ppeu.piratenpad.de/12

Α/Α 432/2018 Κατάρτιση πρότασης στο πρόγραμμα για την θέση Γ.9 "Πολιτικη για τις ψυχοτρόπες ουσίες"

Η πρόταση αφορά στην κατάρτιση προγραμματικής θέσης του ΠΕΙΡ για τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης (καθώς και μέρη από τις Διεθνείς Συμβάσεις που αποδέχεται το ΠΕΙΡ) προς τις Ομάδες και τους Συλλόγους Ασθενών (εφ εξής Ομάδες Ασθενών) που διεκδικούν την ιατρική χρήση της κάνναβης.

Η πρόταση αφορά την κατάρτηση μιας πρότασης που θα περιλαμβάνει τις απαιτήσεις των Ομάδων Ασθενών για να προσεγγίσουμε (άνοιγμα) τους πολίτες ως πολιτική πλατφόρμα / κόμμα που θα τους δώσει την πολιτική εκπροσώπηση που τους λείπει ή χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν πολιτική φωνή διεκδίκησης πέραν των φωνών που ήδη έχουν.

Τόσο το ΠΕΙΡ όσο και οι Ομάδες Ασθενών μπορούν να συνεργαστούν με αμφότερα οφέλη και για τους δυο. Αν ευωδώσει η όποια συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε και παραπέρα ώστε να ενσωματώσουμε άτομα εκπροσώπους από τις Ομάδες Ασθενών με πολιτικές θέσεις (υποψήφιοι βουλευτές πχ.) στο κόμμα. 

Σκοπός είναι να αποκτήσουμε ως ΠΕΙΡ κόσμο που θα μας υποστηρίξει σε εκλογές (ψήφοι) και και αυτοί θα έχουν πολιτική έκφραση / εκπροσώπηση.

Ο Σίμος μπορεί να διαμορφώσει/καταρτίσει μια προγραμματική πρόταση σχετικά με την φαρμακευτική/ιατρική χρήση της κάνναβης σε συνεργασία με τις ομάδες αυτές και τους εκπροσώπους τους.

Τα μέλη της ΔΕ ομόφωνα αποδέχονται την πρόταση του Σίμου.

Σχετική ενημέρωση από άρθρο του Σίμου: https://cannabisnews.gr/kathe-katergaris-ston-pagko-tou-gia-tin-farmakeftiki-kannavi/


99η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 5η για το 2018

Τρίτη 17 Απριλίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής

Κώστας Μπουχάγιαρ


Απόντες


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Κώστας Μπουχάγιαρ


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-04-17-23-19-39-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 23:23

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:26

Επόμενη Συνεδρίαση: Τρίτη 8 Μαίου 2018, ώρα 22:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 433/2018 Ενημέρωση δραστηριότητας κόμματος

1) Πρόσκληση από το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ για προβολή ντοκιμαντέρ Στις 20 Απριλίου 2018 η Δίκη της Χρυσής Αυγής θα μπει στον τέταρτο χρόνο. Με αυτή την αφορμή το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας υποστηρίζει το CineDoc στις προβολές του ντοκιμαντέρ «Golden Dawn Girls» του Νορβηγού σκηνοθέτη Håvard Bustnes. Το ίδρυμα θα πραγματοποιήσει 2 προβολές, αύριο 18/4 και Κυριακή 22/4 και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Ο πρόεδρος της ΔΕ του ΠΕΙΡ προτίθεται να παρακολουθήσει την προβολή της Κυριακής. Να ενημερώσουμε το ίδρυμα για την εκπροσώπηση του ΠΕΙΡ. Περισσότερα: https://rosalux.gr/event/golden-dawn-girls

2) Παραγγελία web cam cover Το κόμμα Πειρατών Ολλανδίας έχει φτιάξει καλύπτρες με το σήμα του κόμματος για τις κάμερες λαπτοπ. Υπάρχει η πρόταση για αγορά τέτοιων web cam cover. Σε επικοινωνία με τους Ολλανδούς Πειρατές, υπάρχει μεγάλη γκάμα με διαφορετικές τιμές. Να γίνει νέα επικοινωνία με τους Ολλανδούς Πειρατές για περαιτέρω διευκρινίσεις για τιμές και μίνιμουμ ποσότητα.

3) Οργάνωση ΠΕΙΡ για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές 2019 Υπάρχει η πρόταση για κινητοποίηση και προετοιμασία του ΠΕΙΡ για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές του 2019. Η πρόταση περιλαμβάνει να απευθύνει το κόμμα ανοικτή πρόσκληση, μέσω newsletter και του φόρουμ προς μέλη και φίλους του κόμματος για να καταγραφεί το ενδιαφέρον τους. Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με το γραφείο της ευρωβουλευτού μας Julia Reda για την οργάνωση επίσκεψης ομάδας Ελλήνων Πειρατών στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

4) Εκδήλωση στην έδρα με το σύλλογο "Τετράποδη Αγάπη" Υπάρχει εκδήλωση που προετοιμάστηκε από μέλη του κόμματος σε συνεργασία με το σύλλογο "Τετράποδη Αγάπη" για την Πέμπτη 19/4 στις 18:00 που θα γίνει στην έδρα του ΠΕΙΡ και έχει σχέση με το νομοσχέδιο για τα ζώα. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΠΕΙΡ να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση.

100η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 6η για το 2018

Πέμπτη 24 Μαίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Βασίλης Περαντζάκης

Χρήστος Τακλής


Απόντες

Κώστας Μπουχάγιαρ


Πρόεδρος Συνεδρίασης

Στάθης Λειβαδίτης


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-05-24-22-52-40-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:52

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:48

Επόμενη Συνεδρίαση: Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 22:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 434 / 2018 Ενημέρωση δραστηριότητας ΠΕΙΡ

1) Επίθεση των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού και τραυματισμός του προέδρου της ΔΕ του ΠΕΙΡ Ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της ΔΕ του ΠΕΙΡ χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε πλειστηριασμό που έγινε χθες σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Προτείνεται η έκδοση δελτίου τύπου.

2) Αποστολή newsletter για το ενδιαφέρον των μελών σχετικά με τις τοπικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές Έγινε αποστολή newsletter - πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς τα μέλη του ΠΕΙΡ σχετικά με τις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το 2019 καθώς και τις Ευρωεκλογές. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στο φόρουμ και το χρονικό περιθώριο υποβολής είναι μέχρι τις 24/5/2018 https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=174t=8079   Λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος προτείνεται η παράταση για ένα μήνα, ως τις 24 Ιουνίου 2018. Η ΔΕ ομόφωνα συμφωνεί για την παράταση

3) Επιστολή προς Julia Reda για μετάβαση ομάδας Ελλήνων Πειρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Εστάλη email προς την Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού κόμματος Πειρατών Julia Reda ζητώντας συνάντηση μαζί της στις Βρυξέλλες στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε πρώτη επαφή με συνεργάτη της έγινε γνωστό ότι το αίτημα μας θεωρείται πως θα ικανοποιηθεί. Υπήρξε απάντηση από συνεργάτη του γραφείου της, ο οποίος μας καλεί να παραστούμε σε σχετική συζήτηση που θα γίνει στο Mumble την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαϊου 2018.

4) Πρόταση Καταλανών Πειρατών και φίλων για χρησιμοποίηση της έδρας του ΠΕΙΡ Πρόσφατα ο Θανάσης παρουσίασε στην εκπομπή του στην ΕΡΤ- open συνέντευξη με Καταλανούς πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα και προσπαθούν να ενημερώσουν και κινητοποιήσουν Έλληνες πολίτες υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας. Η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί CDR-Atenes ζήτησε να χρησιμοποιεί την έδρα μας για τις συναντήσεις των μελών της. Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν να τεθεί υπ' όψιν του νομικού συμβούλου του ΠΕΙΡ και αναλόγως να προχωρήσουμε στην παραχώρηση της έδρας μας.

5) Ενημέρωση για τη συμμετοχή του ΠΕΙΡ στο συνέδριο των Ελλήνων ποινικολόγων - δικηγόρων. Δύο μέλη του κόμματος, ο νομικός σύμβουλος του ΠΕΙΡ και ο αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΠΕΙΡ Βασίλης Περαντζάκης ο οποίος παρουσίασε εργαστήρι (workshop) για το νέο κανονισμό της ΕΕ (GDPR) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, συμμετείχαν στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νομικούς για ένα νέο εργαστήρι εντός του Ιουνίου στην Αθήνα.

Α/Α 435 / 2018 Το κοινό εκλογικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού κόμματος Πειρατών για τις Ευρωεκλογές 2019

Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την κατάρτιση κοινού εκλογικού προγράμματος, όπως έγινε το 2009 & 2014 και χρησιμοποίησαν τα κόμματα Πειρατών που έλαβαν μέρος στις Ευρωεκλογές. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό συζήτηση και υπάρχει στο παντ https://discourse.partipirate.org/c/ppeu-discussions Όσα μέλη ενδιαφέρονται, μπορούν να συνδεθούν και να υποβάλλουν τις σκέψεις και προτάσεις τους.


101η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 7η για το 2018

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Κώστας Μπουχάγιαρ

Χρήστος Τακλής


Απόντες

Βασίλης ΠεραντζάκηςΠρόεδρος Συνεδρίασης

Κώστας Μπουχάγιαρ


Ηχογράφηση

Τακλής Χρήστος https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2018-07-17-22-24-44-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:24

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 22:56

Επόμενη Συνεδρίαση: Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, ώρα 22:00


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 436 / 2018 Ενημέρωση δραστηριότητας ΠΕΙΡ

1) Ο Θανάσης ενημέρωσε για τη δραστηριότητα των εκπομπών του στην ΕΡΤ open και τους προσκεκλημένους του. Οι προσκεκλημένοι του προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, των κινημάτων, πρωτοβουλιών πολιτών, ειδικών ομάδων, κλπ. και έχουν μεγάλη ακροαματικότητα. Υπάρχει αλληλοστήριξη από τους εκπροσώπους - προσκεκλημένους της εκπομπής και υπάρχει ενδιαφέρον για το πειρατικό κίνημα και το ΠΕΙΡ.

2) Σχετικά με την πρωτοβουλία 114. Ο Θανάσης υπέγραψε τη διακήρυξη της κίνησης 114, που έχουν υπογράψει πολλές προσωπικότητες από πολλούς πολιτικούς χώρους, της αριστεράς, κλπ. Ο στόχος της κίνησης είναι να εκφράσει μια διαφορετική και πιο ανοιχτή προσέγγιση της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής σύγχρονης πραγματικότητας. Έγινε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ στην οποία συμμετείχε και μίλησε και ο Θανάσης. Στο κείμενο 10 σημείων, υπάρχουν θέματα που αφορούν και το ΠΕΙΡ. Υπογραφές συγκεντρώνονται στη σελίδα: https://www.enotita114.gr/

3) Ιστοσελίδα του κόμματος. Ο Χρήστος πήρε την πρωτοβουλία και άλλαξε τη μορφή της κεντρικής σελίδας μας pirateparty.gr Πρέπει να γίνουν διαγραφές παλαιότερων σχολίων από τις σελίδες και όχι τα σχόλια από τα blog posts. Ο Χρήστος εξουσιοδοτείται να προχωρήσει στις σχετικές διαγραφές.

4) Επικοινωνία με μέλη & παρουσία - προβολή κόμματος στα social media & διαχείριση. Η επικοινωνία μας με τα μέλη είναι ανύπαρκτη- πρέπει να στέλνουμε newsletter τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Επίσης η διαχείριση των θεμάτων στα social media είναι προβληματική. Ο Στάθης ήρθε σε επαφή με τον secetary general των Young Pirates of Europe, ο οποίος είναι Έλληνας- όχι μέλος του ΠΕΙΡ, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί με μια θεματολογία που να αναφέρεται στους νέους. Θα αποσταλεί πρόσκληση προς τον Χ.Κ. να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ 

5) Κοινό εκλογικό πρόγραμμα κομμάτων Πειρατών & Ευρωεκλογές 2019. Προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης του πρόγραμματος. Γίνεται συνάντηση στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα για την οριστική κατάρτιση.

Α/Α 437 / 2018 Έναρξη εργασιών για το 7o Συνέδριο

Το 7ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ θα είναι και εκλογικό. Είναι ανάγκη να ασχοληθούν νέα μέλη με τα κοινά του ΠΕΙΡ και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τα μέλη της ΔΕ για την ενθάρρυνση νέων μελών να εμπλακούν και να είναι υποψήφιοι για να στελεχώσουν τη νέα ΔΕ.

Α/Α 438 / 2018 Περί αλλαγής international coordinator

Ο Αντώνης με μήνυμα του δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του international coordinator του ΠΕΙΡ. Να γίνει σχετική ανακοίνωση στο φόρουμ και την κεντρική σελίδα ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες αντικατάστασης του.


102η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 8η για το 2018

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018


Παρόντες

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Κώστας Μπουχάγιαρ

Χρήστος Τακλής

Βασίλης Περαντζάκης


Απόντες


Πρακτικά

Συλλογικά


Ώρα έναρξης συνεδρίασης: Η συνεδρίαση της ΔΕ πραγματοποιήθηκε ασύγχρονα μέσω της mailing list της ΔΕ

Ώρα λήξης συνεδρίασης: Θα οριστεί εκ νέου μέσα από τη mailing list της ΔΕ

Επόμενη Συνεδρίαση: -


Θέματα Συνεδρίασης:


Α/Α 439 / 2018 Καθορισμός ημερομηνίας για το 7ο Συνέδριο

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Καταστατικό, η ημερομηνία του Συνεδρίου αναγγέλλεται τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του. Με δεδομένα ότι, ήδη βρισκόμαστε στο 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και για την προετοιμασία του 7ου Συνεδρίου θα πρέπει να στελεχωθεί το Οργανωτικό Προεδρείο (Ο.Π.) του Συνεδρίου που θα αναλάβει την υλοποίηση του, καλό θα είναι

α) να συζητήσουμε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του 7ου Συνεδρίου

και β) να προσκαλέσουμε τα μέλη που επιθυμούν να στελεχώσουν το Ο.Π. να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο φόρουμ.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες και με το σκεπτικό ότι το 7ο Συνέδριο μπορεί να πραγματοποιηθεί στην έδρα μας και να γίνει (όπως και πέρυσι) μια ημέρα, συγκεκριμένα Κυριακή, προτεινόμενες ημερομηνίες θα μπορούσαν να είναι:

18 Νοεμβρίου

25 Νοεμβρίου

2 Δεκεμβρίου

Όσον αφορά στο Ο.Π. και αφού υπάρξει συμφωνία σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής, τότε μπορεί να γίνει δημοσίευση της πρόσκλησης στο φόρουμ για τη στελέχωση του. Υπενθυμίζεται ότι, επειδή το 7ο Συνέδριο είναι και εκλογικό, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, τα μέλη του Ο.Π. δεν μπορεί να είναι και υποψήφιοι για τη ΔΕ.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της ΔΕ υπάρχει συμφωνία ομόφωνη για διεξαγωγή του 7ου Συνεδρίου του ΠΕΙΡ, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα του κόμματος Κνωσσού 11. Ήδη έχει ανοιχθεί ειδικό τμήμα στο Φόρουμ στο οποίο μπορούν να μπουν όλες οι ανακοινώσεις για το ΟΠ και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά στην οργάνωση και προετοιμασία του 7ου Συνεδρίου.


Α/Α 440 / 2018 Διερεύνηση εκλογικής συμμαχίας

Το άρθρο 8.1 που ορίζει τις υποχρεώσεις της ΔΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ΔΕ “...προτείνει προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες με πολιτικά κόμματα και πολιτικούς συνασπισμούς όπου θα συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Τέτοιες ενέργειες αποφασίζονται από το Σώμα των Μελών με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων (2/3) των ψηφισάντων, χωρίς να χρειάζεται εκ των προτέρων επικύρωση από το Συνέδριο του Κόμματος” και επίσης ότι η ΔΕ “...διατηρεί σταθερούς διαύλους επικοινωνίας με κάθε οργανισμό – πολιτικό ή άλλο – που εκτιμά ότι μπορεί να αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά και ενίσχυση της πολιτικής παρουσίας του κόμματος και συντελεί στην προώθηση της πειρατικής ιδεολογίας και των πολιτικών στόχων του κόμματος”.

Στις συνεδριάσεις της ΔΕ έχουν πολλές φορές συζητηθεί παρόμοια θέματα. Βρισκόμαστε εν’ όψει ευρωεκλογών, εθνικών εκλογών και τοπικών εκλογών, που προγραμματίζονται για το 2019, και όπως είναι, έχουμε δεχθεί ανά περιόδους διάφορες προτάσεις για εκλογική συνεργασία, συμμαχία, κλπ. από διάφορους σχηματισμούς.

Η πρόταση για τη διερεύνηση εκλογικής συμμαχίας, αφορά στην εξουσιοδότηση μελών της ΔΕ να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με αυτούς τους σχηματισμούς, με στόχο την κατάρτιση μιας συγκεκριμένης πρότασης ώστε να τεθεί προς ψήφιση στο Σώμα των Μελών.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του κόμματος μπορεί να συναντηθεί με εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και να συζητήσει και διερευνήσει μια τέτοια προοπτική, ώστε να διαμορφωθεί μια πρόταση προς ψήφιση προς το Σ.τ.Μ. Ο πρόεδρος της ΔΕ και μέλη της ΔΕ που το επιθυμούν, ή άλλα μέλη του ΠΕΙΡ, θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή την αντιπροσωπεία και να καθορίσουν μια ημερομηνία συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΛΑΕ, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπογραμμίζεται ότι ανάλογες συναντήσεις μπορούν να γίνουν και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα/κίνημα/οργάνωση.

Ομόφωνα τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν για τη διερεύνηση εκλογικής συμμαχίας και την κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης προς ψήφιση από το ΣτΜ.