Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πρακτικά Συνεδριάσεων Διοικούσας Επιτροπής 2012"

Από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Δημιουργία επιτροπής συλλογής παραβατικών συμπεριφορών δημοσίων προσώπων)
Γραμμή 349: Γραμμή 349:
 
===Δημιουργία επιτροπής συλλογής παραβατικών  συμπεριφορών δημοσίων προσώπων===
 
===Δημιουργία επιτροπής συλλογής παραβατικών  συμπεριφορών δημοσίων προσώπων===
 
Μένει για επόμενη συνεδρίαση
 
Μένει για επόμενη συνεδρίαση
===-Αποστολή -  η ακόλουθη αναφορά (mailinglist de) του Μοτσάκου Ιωάννη.  πρέπει να συζητηθεί.  ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΤΕΘΕΙ  ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ  ΜΙΝΙΜΟΥΜ  ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ- Ακρόαση του Γιάννη Μ. από την ΔΕ- Ακρόαση του Ανδριανού Π. από την ΔΕ- Συζητήθηκε το θέμα και έκλεισε για την ΔΕ, δεν είναι δικιά μας υπόθεση (συμφωνήθηκε)
+
===Επιστολή===
17ο Θέμα) Συζήτηση για την επιστολή του Chris Taklis (kailor) στη ΔΕ με θεμα Θέμα: Κατάχρηση Υπερεξουσίας από μέλη της ΙΤ.- Ποιοί έχουν τους κωδικούς και τα κλειδιά για τα επίσημα site του κόμματος στο internet? - Να περάσει η Λίστα με του Κωδικούς σε όλα τα μέλη της ΔΕ και της ΕΔ. Απάντηση Ανδριανού: Δεν υπάρχει η λίστα συγκεντρωμένη σε ένα μέρος, στην επικείμενη συνάντηση της ομάδας IT θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες.- Θα περιμένουμε την συνεδρίαση της ΙΤ και να ενημερώσει την ΔΕ, για το ξαναδούμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)- Απάντηση στον Kailor στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)
+
η ακόλουθη αναφορά (mailinglist de) του Μοτσάκου Ιωάννη.  πρέπει να συζητηθεί.  ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΤΕΘΕΙ  ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ  ΜΙΝΙΜΟΥΜ  ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Νέο Θέμα από Ανδριανό) Να γίνουν e-mail στις θέσεις και όχι στα ονόματα, ώστε να μην κλείσουν τα 50 free e-mail.- Γενικώς επι των e-mail θα γίνει μελέτη σχετικά από την IT και θα το ξαναδουμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ
+
 
7ο Θέμα) Λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού των Πειρατών και τα θέματα που δημιουργήθηκαν από την προσωρινή πειραματική λειτουργία του σταθμού του Μαριόττι.- Ο σταθμός δεν είναι του κόμματος πειρατών ελλάδας, είναι του συλλόγου στην Γερμανία, χρησιμοποιείται σήμα που "μοιάζει" με του κόμματος- Δεν χρησιμοποιούνται μόνο CC- Είναι προσωπική πρωτοβουλία του Γιώργου και δεν εμπλέκει το κόμμα- Ότι γίνεται γενικά για να βοηθηθεί το κόμμα είναι θετικό ή δεν το βοηθάει επειδή είναι αρνητικό?- Είχε μπει στην επίσημη σελίδα του FB (όχι στο group) και βγήκε - Δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει επίσημα κάποιος σταθμός που πληρώνει πνευματικά δικαιώματα, την έγκριση του Κόμματος (σημφωνήθηκε)
+
Ακρόαση του Γιάννη Μ. από την ΔΕ
16ο Θέμα)  Συνεργασία  με  τοπικά  η και πανελλαδικά  ραδιόφωνα  για  εβδομαδιαία  εκπομπή  όπου  ΕΜΜΕΣΑ  θα  γίνεται  διαφήμιση  του  κόμματος .- Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι. - Εμβόλιμες εκπομπές σε συγκεκριμμένους σταθμούς (πχ. Atlantis) μέσω γνωριμιών που υπάρχουν από τα μέλη μας- Να μπει στο forum για να μπορέσει το Σώμα των Μελών να βοηθήσει - να προτείνει σχετικά, διάρκειας 20 ημερών.- Ο Θανάσης θα ετοιμάσει έκθεση σχετικά με αυτό που προετείνει. (σημφωνήθηκε)
+
 
18. Αποστολή φωτο και στοιχείων της ΔΕ για τη σελίδα http://www.pirateparty.gr/about/- Θα σταλούν στον Ανδριαννό από τα μέλη της ΔΕ (συμφωνήθηκε)
+
Ακρόαση του Ανδριανού Π. από την ΔΕ
 +
 
 +
Συζητήθηκε το θέμα και έκλεισε για την ΔΕ, δεν είναι δικιά μας υπόθεση (συμφωνήθηκε)
 +
 
 +
===Συζήτηση για την επιστολή του Chris Taklis (kailor)===
 +
 
 +
Θέμα: Κατάχρηση Υπερεξουσίας από μέλη της ΙΤ
 +
 
 +
Ποιοί έχουν τους κωδικούς και τα κλειδιά για τα επίσημα site του κόμματος στο internet? - Να περάσει η Λίστα με του Κωδικούς σε όλα τα μέλη της ΔΕ και της ΕΔ.  
 +
 
 +
Απάντηση Ανδριανού: Δεν υπάρχει η λίστα συγκεντρωμένη σε ένα μέρος, στην επικείμενη συνάντηση της ομάδας IT θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες.
 +
 
 +
Θα περιμένουμε την συνεδρίαση της ΙΤ και να ενημερώσει την ΔΕ, για το ξαναδούμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)
 +
 
 +
Απάντηση στον Kailor στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)
 +
 
 +
===Να γίνουν e-mail στις θέσεις και όχι στα ονόματα===
 +
για να μην κλείσουν τα 50 free e-mail.
 +
 
 +
Γενικώς επι των e-mail θα γίνει μελέτη σχετικά από την IT και θα το ξαναδουμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ
 +
 
 +
===Λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού των Πειρατών και τα θέματα που δημιουργήθηκαν από την προσωρινή πειραματική λειτουργία του σταθμού του Μαριόττι.===
 +
Ο σταθμός δεν είναι του κόμματος πειρατών ελλάδας, είναι του συλλόγου στην Γερμανία, χρησιμοποιείται σήμα που "μοιάζει" με του κόμματος
 +
 
 +
Δεν χρησιμοποιούνται μόνο CC
 +
 
 +
Είναι προσωπική πρωτοβουλία του Γιώργου και δεν εμπλέκει το κόμμα
 +
 
 +
Ότι γίνεται γενικά για να βοηθηθεί το κόμμα είναι θετικό ή δεν το βοηθάει επειδή είναι αρνητικό?
 +
 
 +
Είχε μπει στην επίσημη σελίδα του FB (όχι στο group) και βγήκε
 +
 
 +
Δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει επίσημα κάποιος σταθμός που πληρώνει πνευματικά δικαιώματα, την έγκριση του Κόμματος (σημφωνήθηκε)
 +
===Συνεργασία  με  τοπικά  η και πανελλαδικά  ραδιόφωνα  για  εβδομαδιαία  εκπομπή  όπου  ΕΜΜΕΣΑ  θα  γίνεται  διαφήμιση  του  κόμματος===
 +
Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι.
 +
 
 +
Εμβόλιμες εκπομπές σε συγκεκριμμένους σταθμούς (πχ. Atlantis) μέσω γνωριμιών που υπάρχουν από τα μέλη μας
 +
 
 +
Να μπει στο forum για να μπορέσει το Σώμα των Μελών να βοηθήσει - να προτείνει σχετικά, διάρκειας 20 ημερών.
 +
 
 +
Ο Θανάσης θα ετοιμάσει έκθεση σχετικά με αυτό που προτείνει. (σημφωνήθηκε)
 +
 
 +
===Αποστολή φωτο και στοιχείων της ΔΕ για τη σελίδα http://www.pirateparty.gr/about/===
 +
Θα σταλούν στον Ανδριαννό από τα μέλη της ΔΕ (συμφωνήθηκε)
 +
 
 
Επόμενη Συνεδρίαση μετά την την συνεδρίαση της ΙΤ
 
Επόμενη Συνεδρίαση μετά την την συνεδρίαση της ΙΤ
 +
 
Λήξη της Συνεδρίασης ώρα 12:27 Πέμπτη 15/11/2012
 
Λήξη της Συνεδρίασης ώρα 12:27 Πέμπτη 15/11/2012
 +
 
==Συνεδρίαση 21/11/2012==
 
==Συνεδρίαση 21/11/2012==
 
Παρόντες: Μιχάλης Τσεντσερής, Στάθης Λειβαδίτης, Μαριόττι Γιώργιος, Μιχάλης Πετρόπουλος, Γουναρης Θανασης, Ανδριανος Παππας, Σερέτη Χριστίνα
 
Παρόντες: Μιχάλης Τσεντσερής, Στάθης Λειβαδίτης, Μαριόττι Γιώργιος, Μιχάλης Πετρόπουλος, Γουναρης Θανασης, Ανδριανος Παππας, Σερέτη Χριστίνα

Αναθεώρηση της 23:46, 21 Νοεμβρίου 2012

Περιεχόμενα

Συνεδρίαση 14/03/2012

Συμμετέχουν: Γιάννης, Ανέστης, Γιώργος, Φίλιππος, Αδριανός, Χριστίνα

Δικαιολογημένα απών: Αλέξανδρος

Παρακολουθούν: Δημήτρης Ζάππας, Παναγιώτης Αθανασόπουλος

Η σύσκεψη αρχίζει στις 22:10 ώρα Ελλάδας

Προεδρεύει: Ιωάννης

Τήρηση Πρακτικών: Ανέστης

Υπάρχει απαρτία με 6 από τα 7 μέλη παρόντα

Απόφαση 1/2012 - Ορισμός Υπεύθυνου Οικονομικών

Σύμφωνα με το άρθρο 4.7 του καταστατικού, ο Ιωάννης πρότεινε για υπεύθυνο Οικονομικών τον Γιώργο Μισούλη. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Η πρόταση τίθεται σε ψηφοφορία. ΝΑΙ:6 ΟΧΙ:0 ΛΕΥΚΑ:0 Η πρόταση γίνεται αποδεκτή.


Αλλα θέματα

Η Δ.Ε. ενημερώνεται ότι σήμερα αποκτήσαμε ΑΦΜ.


Δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Η συνεδρίαση έληξε στις 22:20 ώρα Ελλάδας

Συνεδρίαση 05/2012

Θέμα της συνεδρίασης είναι η έγκριση ανοίγματος λογαριασμών σε διάφορες τράπεζες, για την εκλογική περίοδο.

Απόφαση 2/2012 - Εθνική Τράπεζα

Απόφαση 3/2012 - Alpha Bank

Απόφαση 4/2012 - Τράπεζα Πειραιώς

Απόφαση 5/2012 - Αγροτική Τράπεζα

Απόφαση 6/2012 - Eurobank

Απόφαση 7/2012 - Πειραιώς Web Banking

Απόφαση 8/2012 - Πειραιώς Cash Card

Συνεδρίαση 16/05/2012

Απόφαση 9/2012 - Πρόεδρος Δ.Ε.

Ο επόμενος Πρόεδρος της Δ.Ε. με 4μηνη θητεία θα είναι ο Αvδριανός Παππάς.

Απόφαση 10/2012 - Παραίτηση/Αναπλήρωση Μελών Δ.Ε.

Η Δ.Ε. αποδέχεται τις παραιτήσεις των Κουγιουμτζίδη Φίλιππου και Σαπρανίδη Αλέξανδρου με ημερομηνία εφαρμογής από 17/5/2012.

Αν και η Δ.Ε. μπορεί με βάση το άρθρο 13.2 του καταστατικού να ορίσει δύο νέα μέλη, δεν θα το κάνει με ορισμό, αλλά θα ακολουθήσει την διαδικασία ΚΛΗΡΩΣΗΣ μεταξύ ενδιαφερομένων.

Όποιο Μέλος, με ημερομηνία επικύρωσης αίτησης από το ΚΕΠ μέχρι και 15/5/12, θέλει να μετέχει στην κλήρωση θα το αναφέρει σε ειδικό topic, μαζί με όσα βασικά βιογραφικά στοιχεία ή social links επιθυμεί.

Αν τουλάχιστον δύο μέλη εκφράσουν αντίρρηση για συγκεκριμένο υποψήφιο, η Δ.Ε. θα αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει ή όχι στην κλήρωση.

Η κλήρωση θα γίνει με βάση αριθμό κρατικού λαχείου, με αλγόριθμο που θα συμφωνηθεί από όλους ώστε όλοι να έχουν ίσες πιθανότητες σε ημερομηνία ΜΕΤΑ το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων Βουλευτών (πιθανά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου - πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου).

Απόφαση 11/2012 - Υποψηφιότητες Βουλευτών

Η Δ.Ε. θα καλύψει τυπικά την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών στα πλαίσια του άρθρου 12.4 του καταστατικού.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα τοπικά γραφεία, όπου είναι δυνατό παρακαλούμε να γίνουν τοπικές συνελεύσεις, ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά Αθήνα (Α & Β) - Πειραιάς (Α & Β) - Θεσ/νίκη (Α & Β) - Πάτρα - Λάρισα - Μαγνησία - Κέρκυρα - Κυκλάδες - Χανιά - Ξάνθη - Δράμα και να ορίσουν υποψήφιο. Ακόμη αν γίνεται να ορίσουν ΠΙΘΑΝΟΥΣ υποψήφιους διαθέσιμους για άλλους νομούς κι αν γίνεται γυναίκες υποψηφίους για άλλους νομούς. Παρακαλούμε οι συναντήσεις να δημοσιοποιηθούν στο forum.

Αν δεν υπάρχει ομοφωνία και υπάρχουν περισσότεροι από ένας τοπικοί υποψήφιοι, παρακαλούμε να γίνει ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία.

Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε και δημόσια εθελοντές από τα μέλη για τις άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ξέρουμε πλέον ότι είναι τεχνικά εφικτό να στείλουμε οποιονδήποτε οπουδήποτε, χωρίς να μετακινηθεί ο ίδιος (τα χαρτιά με courier στον δικαστικό επιμελητή).

Λόγω ποσόστωσης, μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας για την ίδια θέση προηγείται η γυναίκα. Αυτό ΔΕΝ αφορά τον υποψήφιο που θα υποδειχθεί από την τοπική συνέλευση ή τη μυστική τοπική ψηφοφορία ή ομόφωνη απόφαση, ο οποίος πρέπει να κατέβει σε κάθε περίπτωση.

Ο συντονισμός της διαδικασίας των υποψηφίων Βουλευτών ανατίθεται στον Πάνο Καραγιάννη (kdev στο forum) panos@kappadevelopement.gr

Οι επιδιώξεις είναι κατά σειρά οι παρακάτω: 1. Ιδανικά θα θέλαμε να κατεβούμε σε 56 περιφέρειες. Αν αναγκαστούμε να μην κατεβούμε κάπου να είναι περιφέρειες με ελάχιστο αριθμό ψηφοφόρων, με βάση τον αριθμό ψηφισάντων ανά νομό στις 6 Μαΐου (όχι των εγγεγραμμένων).

2. Πρώτα να συγκεντρώσουμε 56 υποψηφίους - τουλάχιστον 19 γυναίκες και maximum 37 άνδρες, ώστε να είμαστε παντού - Κατόπιν μπορούμε -αν θέλουμε- να βάλουμε 2ο-3ο κλπ υποψήφιο/α σε μεγάλες περιφέρειες (π.χ. Α-Β Αθηνών, Α Θεσ/νίκης. Πάτρα κλπ).

Καλούμε κάθε Πειρατή να βοηθήσει τοπικά όπως μπορεί, με τη συμμετοχή του σε δράσεις που θα αποφασιστούν τοπικά, καθώς και οικονομικά με κατάθεση στους λογαριασμούς του κόμματος.

Απόφαση 12/2012 - Πληρεξούσιο οικονομικών δραστηριοτήτων

Ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. Ανδριανός Παππας θα φτιάξει πληρεξούσιο για τον υπευθυνο οικονομικών Γιώργο Μισούλη, με το οποιο θα τον εξουσιοδοτεί να πραγματοποιεί συναλλαγές με τις τράπεζες στο όνομα του κόμματος Πειρατών, χωρις την φυσική παρουσία του προέδρου.

Συνεδρίαση 26/05/2012

Απόφαση 13/2012 - Υποψηφιότητες Β' Αθηνών

Απόφαση 14/2012 - Επικύρωση ψηφοφορίας για εκλογές

Απόφαση περί ψηφοφορίας, Ναι να κατεβούμε στις εκλογές.

Συνεδρίαση 06/06/2012

Συμμετέχουν: Γιάννης, Ανέστης, Ανδριανός

Απόντες: Γιώργος, Χριστίνα

Παρακολουθούν Σίμος Δαλκηρυάδης, Κλήμης Κυριάκος, ΣΥΡΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Τσεντσερής Μιχάλης, ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Βαγενας Δημητρης, Μπουχάγιαρ Κωνσταντίνος, Χρήστος Αλβανός

Η σύσκεψη αρχίζει στις 21:49 ώρα Ελλάδας Προεδρεύει: Aνδριανός Τήρηση Πρακτικών: Ανέστης Υπάρχει απαρτία με 3 από τα 5 μέλη παρόντα

Απόφαση 15/2012 - Θέμα ονόματος υποψηφίου στη Φλώρινα.

Απόφαση 3 ΥΠΕΡ, ΜΗΔΕΝ ΚΑΤΑ:

Να δηλώσουμε το σωστό όνομα, όπως ισχύει, όπως είναι σε όλα τα χαρτιά μας, όπως το έχει η έκθεση επίδοσης, ΟΧΙ όπως λανθασμένα το απέδωσε το Πρωτοδικείο Φλώρινας προς τον Αρειο Πάγο.

Απόφαση 16/2012 - Θέμα υποψηφίων σε Τρίκαλα & Φθιώτιδα.

Επιλογές:

 • Δεν κατεβαίνουμε.
 • Μεμονωμένος Υποψήφιος
 • Μεμονωμένος Υποψήφιος με άλλο Πειρατικό σήμα.

Απόφαση 3 ΥΠΕΡ, ΜΗΔΕΝ ΚΑΤΑ.

Κατεβαίνουν ως μεμονωμένοι υποψήφιοι, χωρίς κανένα σήμα.


Δεν υπάρχουν άλλα έκτακτα θέματα. Η συνεδρίαση έληξε στις 22:21 ώρα Ελλάδας.

Συνεδρίαση 09/06/2012

Απόφαση 17/2012 - Υποψήφιοι κλήρωσης Δ.Ε.

Οι πειρατές που δήλωσαν συμμετοχή στην κλήρωση για τα νέα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι οι εξής:

 • Βαγενάς Δημήτρης
 • Γουναρης Θανάσης
 • Ζάππας Δημήτρης
 • Ζολώτας Πέτρος
 • Ζολώτας Στράτος
 • Καστρινάκης Εμμανουήλ
 • Κοσκινάς Γιώργος
 • Λάσκαρης Βασίλης
 • Μιχαλόπουλος Βασίλης
 • Μπουχάγιαρ Κωνσταντίνος
 • Οικονομιδης Σταυρος
 • Σουλιώτης Διονύσης
 • Τζουβέκας Θεόδωρος
 • Τσεντσερής Μιχάλης
 • Τσίντζος Αχιλλέας
 • Χατζάκης Δημήτρης

Συνεδρίαση 25/06/2012

Συμμετέχουν: Ανδριανός, Ανέστης, Γιάννης, Γιώργος, Χριστίνα

Η σύσκεψη αρχίζει στις 20:25 ώρα Ελλάδας

Προεδρεύει: Ανδριανός Τήρηση Πρακτικών: Ανέστης

Υπάρχει απαρτία με 5 από τα 5 μέλη παρόντα

Απόφαση 18/2012 - Ορισμός δυο μελών διοικούσας επιτροπής

Με βάση το άρθρο 13.2 του καταστατικού η Διοικούσα επιτροπή αποφασίζει την αναπλήρωση των 2 μελών της Δ.Ε. που λείπουν με τους:

 • Οικονομιδη Σταυρο
 • Τσίντζο Αχιλλέα

(έχει προηγηθεί διαδικασία κλήρωσης με βάση το Λαϊκό λαχείο)

Σε περίπτωση ανάγκης επόμενων αναπληρώσεων οι επόμενοι 2 αναπληρωματικοί θα είναι κατα σειρά οι

1) Ζάππας Δημήτρης

2) Κοσκινάς Γιώργος

(έχει προηγηθεί διαδικασία κλήρωσης με βάση το Λαϊκό λαχείο)

ΝΑΙ 5, ΟΧΙ 0

Απόφαση 19/2012 - Κάλεσμα για συντονιστές συνεδρίου 2012

Ξεκινώντας τις διαδικασίες για το Συνέδριο το φθινόπωρο του 2012 η Δ.Ε. καλεί 3 μέλη του κόμματος να δηλώσουν ως εθελοντές για Προεδρείο του συνεδρίου και να αναλάβουν την οργάνωσή του, με την επισήμανση ότι τα μέλη αυτά δεν επιτρέπεται να θέσουν υποψηφιότητα για μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν email στο info@pirateparty.gr

Σε περίπτωση που οι εθελοντές είναι περισσότεροι από 3 θα γίνει επιλογή τριών από αυτούς ιδανικά και με γεωγραφικά κριτήρια π.χ. 1 Αττική - 1 Θεσσαλονίκη - 1 Υπόλοιπη Ελλάδα


Δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Η συνεδρίαση έληξε στις 20:48 ώρα Ελλάδας.

Συνεδρίαση 02/08/2012

Συμμετέχουν: Ανδριανός, Ανέστης, Αχιλλέας, Γιάννης, Γιώργος

Απόντες Σταύρος, Χριστίνα

Η σύσκεψη αρχίζει στις 22:40 ώρα Ελλάδας

Προεδρεύει: Ανδριανός Τήρηση Πρακτικών: Ανέστης

Υπάρχει απαρτία με 5 από τα 7 μέλη παρόντα

Θέματα

Απόφαση 20/2012 - Σύμβαση Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής e-Banking της ΑΤΕ BANK

ΝΑΙ 5, ΟΧΙ 0

Δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Η συνεδρίαση έληξε στις 22:54 ώρα Ελλάδας.

Συνεδρίαση 12/09/2012

Συμμετέχουν: Αχιλλεας, Ανεστης, Γιωργος, Χριστινα, Ανδριανος

Απόντες: Γιαννης, Σταυρος

Η σύσκεψη αρχίζει στις 22:20 ώρα Ελλάδας

Προεδρεύει: Ανδριανός Τήρηση Πρακτικών: Ανδριανός

Θεματολογια:

Απόφαση 21/2012 - Πρόεδρος Δ.Ε.

Κατόπιν παραιτήσεως όλων τωυ υπολοίπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής από την θέση του προέδρου (και επικοινωνία για σχετική επιβεβαίωση με τους απόντες), ο επόμενος Πρόεδρος της Δ.Ε. με θητεία μέχρι το Συνέδριο του Κόμματος στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 θα είναι ο Ραφαήλ-Αvδριανός Παππάς.

Απόφαση 22/2012 - Απολογισμός Διοικούσας Επιτροπής εν όψει Συνεδρίου

Η Διοικούσα Επιτροπή θα δουλέψει από κοινού για την συγγραφή του απολογισμού της, σε περιβάλλον etherpad.

Δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Η συνεδρίαση έληξε στις 22:45 ώρα Ελλάδας.

Συνεδρίαση Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Παρόντες: Χριστίνα Σ., Γιώργος Μ., Μιχάλης Π., Ανδριανός Π., Στάθης Λ., Μιχάλης Τ., Θανασης Γ.

Ώρα Έναρξης: 22:41

Οφειλή στο Τυπογραφείο

Να σταλεί e-mail προς τα μέλη (συμφωνήθηκε)

Συγκέντρωση χρημάτων. - Να ανοιχτεί θέμα στο forum για να γίνει brain storming (καταιγίδα σκέψεων) όπου θα μπουν ιδέες για την συλλογή χρημάτων.

Επιτροπές εκλογικού αγώνα

Πρόταση: Δημιουργία επιτροπών εκλογών: Εθνικών/ Ευρωεκλογών/ Δημοτικών. Στόχος η σύνταξη προγράμματος, θέσεων, ο συντονισμός και η στρατηγική των κινήσεων μας

Να κληθεί η "Λαγουδέρα" (ομάδα δράσης εκλογών 2012) για να βοηθήσει με την εμπειρία της σε οργάνωση εκλογών ώστε να γίνει ετοιμασία για πιθανές εκλογές, ώστε να προτείνει δράσεις για αυτή την πιθανότητα (------)

Να αρχίσουμε να κάνουμε στρατηγική στόχευσης για τις εκλογικές περιφέρειες (------)

14 Ιανουαρίου: Η Ημέρα των Ελλήνων Πειρατών

Πρόταση: Πανελλαδική δράση, καταγραφή προτάσεων

ΓΙΑΤΙ 14 Ιανουαρίου:Ηταν στις 13, η ημέρα που έκλεισε το καταστατικό & αρχές. 14 άνοιξε η φόρμα εγγραφής μελών, που για να εγγραφούν συμφωνούσαν με καταστατικό και αρχές.δηλ: 14 είναι η μέρα που αρχίσαμε να δεχόμαστε μέλη(έτσι για την ιστορία)

Να ανοίξει topic στο forum για να γίνει συλλογή προτάσεων από τα μέλη (συμφωνήθηκε)

Κινητοποίηση μελών για πραγματική συμμετοχή σε επιτροπές και δράσεις του κόμματος.

Συλλογή ιδεών και προτάσεων. 

Κατάθεση προς το σώμα των μελών για ιεράρχηση θεμάτων - πολιτικών με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί το κόμμα μας.

Θεματολογία συγκεκριμένη που θα εκτεθεί στα μέλη για να τεθούν η σειρά προτεραιότητας

Για αρχή θα πρέπει να τεθούν οι 5 πρώτες Επιτροπές ώστε να υπάρξει επικέντρωση πάνω σε αυτές. Κυρίως για στελέχωση και για να αρχίσουν να δουλεύουν.

Θα μπει λίστα και θα αποφασίσουν τα μέλη (πχ. όπως αυτό http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=68&t=349 που είχε γίνει παλιότερα), με διάρκεια 10 (δέκα) ημέρες (συμφωνήθηκε)

Black Pearl: Η συλλογή τροφίμων, ρούχων από τους "Φίλους των Ελλήνων Πειρατών" που βρίσκεται στην Γερμανία και η διανομή τους στην Ελλάδα.

Ενημέρωση της ΔΕ από τους Γιώργο Μ. και Ιωάννη Μ. σχετικά με την όλη κίνηση

διορισμός αναπληρωτή υπ. οικονομικών

βάση του http://www.sillogi.gr/pakat/synedrio/z004_apospasma_praktikon.pdfπρέπει να διορίσουμε αναπληρωτή υπεύθυνο οικονομικών- Να ανοίξει topic στο forum, να μπουν υποψηφιότητες και μετά θα γίνει επιλογή επ' αυτών από την ΔΕ, η διάρκεια ορίζεται στις 20 ημέρες (συμφωνήθηκε)

Πρέπει να λύσουμε το θέμα με τα ηχητικά του συνεδριου

http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=160&p=33243#p33243

"Μένουν μόνο τα ηχητικά (audio recordings) που ενώ έχει τελειώσει η επεξεργασία τους (τεμαχισμός και καταλογοποίηση) δεν έχει αποσαφηνιστεί το θέμα με τις αναφορές που υπάρχουν, σχετικά με τα Ονοματεπώνυμα των Συνέδρων. Μόλις καταλήξουμε σε απόφαση με τα μέλη/σύνεδρους θα δημοσιευθούν, είτε ως έχουν είτε μετά από ειδική επεξεργασία κάλυψης των αναφορών με ειδικό ήχο (μπιπ).Επίσης, υπάρχει και η μαγνητοσκόπηση (video recording) του Συνεδρίου, που όμως βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας (τεμαχισμός), μια εργασία που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο."

Επίσης για το http://www.sillogi.gr/pakat/synedrio/z000_1_katalogos_psifoforon.pdf αρχείο το ίδιο

Μόλις "βγήκε" το καινούργιο καταστατικό/αρχες/κτλ θέλει λίγο χρόνο να το διαβάσουμε.

http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=160&t=2582- (Συμφωνήθηκε 5ναι-1οχι-1λευκό)

Δημιουργία ομάδας δράσεων για τους δρόμους

με μπλουζάκια σημαίες κλπ. περίπου 100 ατόμων

εντολή για διερεύνηση οικονομικού κόστους με έξοδα του κόμματος ή από την ομάδα

Να πάει στο σώμα των μελών για να αποφασίσει, κυρίως για να γίνει έρευνα πως μπορεί να γίνει οργανωτικά, οικονομικά κτλ

θα μπει στο forum (από τον θανάση Γ.) (συμφωνήθηκε)

Δημιουργία επιτροπής συλλογής παραβατικών συμπεριφορών δημοσίων προσώπων

Μένει για επόμενη συνεδρίαση

Επιστολή

η ακόλουθη αναφορά (mailinglist de) του Μοτσάκου Ιωάννη. πρέπει να συζητηθεί. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ακρόαση του Γιάννη Μ. από την ΔΕ

Ακρόαση του Ανδριανού Π. από την ΔΕ

Συζητήθηκε το θέμα και έκλεισε για την ΔΕ, δεν είναι δικιά μας υπόθεση (συμφωνήθηκε)

Συζήτηση για την επιστολή του Chris Taklis (kailor)

Θέμα: Κατάχρηση Υπερεξουσίας από μέλη της ΙΤ

Ποιοί έχουν τους κωδικούς και τα κλειδιά για τα επίσημα site του κόμματος στο internet? - Να περάσει η Λίστα με του Κωδικούς σε όλα τα μέλη της ΔΕ και της ΕΔ.

Απάντηση Ανδριανού: Δεν υπάρχει η λίστα συγκεντρωμένη σε ένα μέρος, στην επικείμενη συνάντηση της ομάδας IT θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες.

Θα περιμένουμε την συνεδρίαση της ΙΤ και να ενημερώσει την ΔΕ, για το ξαναδούμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)

Απάντηση στον Kailor στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (συμφωνήθηκε)

Να γίνουν e-mail στις θέσεις και όχι στα ονόματα

για να μην κλείσουν τα 50 free e-mail.

Γενικώς επι των e-mail θα γίνει μελέτη σχετικά από την IT και θα το ξαναδουμε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ

Λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού των Πειρατών και τα θέματα που δημιουργήθηκαν από την προσωρινή πειραματική λειτουργία του σταθμού του Μαριόττι.

Ο σταθμός δεν είναι του κόμματος πειρατών ελλάδας, είναι του συλλόγου στην Γερμανία, χρησιμοποιείται σήμα που "μοιάζει" με του κόμματος

Δεν χρησιμοποιούνται μόνο CC

Είναι προσωπική πρωτοβουλία του Γιώργου και δεν εμπλέκει το κόμμα

Ότι γίνεται γενικά για να βοηθηθεί το κόμμα είναι θετικό ή δεν το βοηθάει επειδή είναι αρνητικό?

Είχε μπει στην επίσημη σελίδα του FB (όχι στο group) και βγήκε

Δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει επίσημα κάποιος σταθμός που πληρώνει πνευματικά δικαιώματα, την έγκριση του Κόμματος (σημφωνήθηκε)

Συνεργασία με τοπικά η και πανελλαδικά ραδιόφωνα για εβδομαδιαία εκπομπή όπου ΕΜΜΕΣΑ θα γίνεται διαφήμιση του κόμματος

Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι.

Εμβόλιμες εκπομπές σε συγκεκριμμένους σταθμούς (πχ. Atlantis) μέσω γνωριμιών που υπάρχουν από τα μέλη μας

Να μπει στο forum για να μπορέσει το Σώμα των Μελών να βοηθήσει - να προτείνει σχετικά, διάρκειας 20 ημερών.

Ο Θανάσης θα ετοιμάσει έκθεση σχετικά με αυτό που προτείνει. (σημφωνήθηκε)

Αποστολή φωτο και στοιχείων της ΔΕ για τη σελίδα http://www.pirateparty.gr/about/

Θα σταλούν στον Ανδριαννό από τα μέλη της ΔΕ (συμφωνήθηκε)

Επόμενη Συνεδρίαση μετά την την συνεδρίαση της ΙΤ

Λήξη της Συνεδρίασης ώρα 12:27 Πέμπτη 15/11/2012

Συνεδρίαση 21/11/2012

Παρόντες: Μιχάλης Τσεντσερής, Στάθης Λειβαδίτης, Μαριόττι Γιώργιος, Μιχάλης Πετρόπουλος, Γουναρης Θανασης, Ανδριανος Παππας, Σερέτη Χριστίνα

Έναρξη Συνεδρίασης: 22:43

Θέματα:

1) Ενημέρωση για τη δραστηριότητα των μελών της Δ.Ε. και μελών κομμάτος και σχεδιασμός επόμενων δράσεων.

2) Περί επιστολής προς μέλη σχετικά με τη λειτουργία του φόρουμ

3) Σχετικα με παροτρυνση της ΔΕ προς τα μελη για τροπο συμπεριφορας στο φορουμ (προταση Μιχαλη Π.)

4) Έναρξη συζήτησης στο φόρουμ, σχετικά με το πως σκεπτόμαστε να λειτουργεί ένα εργαλείο ψηφοφοριών. Μας αρκεί το φόρουμ, ή χρειαζόμαστε κάποιο άλλο; Και πως το σκεπτόμαστε;

5) Περί επιστολών Μαντά σχετικά με τη λειτουργία της ΟΜ.ΕΠ. και την πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία ειδησεογραφικού πόρταλ

6) έναρξη στο φόρουμ τμήματος για κατάθεση ιδεών για τα οικονομικά.

7) το θέμα της ομάδας ΙΤ με τη διάθεση logs πρόσβασης πλατφορμών εργαλείων σε όποιο μέλος το ζητήσει κτλ.

8) προβληματισμός κατά πόσο είναι σίγουρο το liquid / μετά από μια ένδειξη προβλημάτων στην διαχείριση τον "delegations"

9) νομιμοποίηση του Mοτσάκο για off. delegator του κόμματος στο συνέδριο τον Γερμανών

10) Εκκίνηση επιτροπών εργασίας, με προτροπή της ΔΕ

1) Ενημέρωση για τη δραστηριότητα των μελών της Δ.Ε. και μελών κομμάτος και σχεδιασμός επόμενων δράσεων

Σταθης: συμμετοχη σε πορεια διαμαρτυριας στην Ευβοια. ενημερωση για τις υπολοιπες δραστηριοτητες της ομαδας.

Θανασης: Σχετικα με την δημιουργια "ομαδας δρασης" για συμμετοχη σε πορειες κλπ, με υλικο προωθητικο του κομματος. η καλυτερη προσφορα για σημαια 50Χ75 + ξυλο, 3.5ευρω, 250Χ170 50 ευρω. μενει να ενημερωθει το σωμα, και να μπει για διαβουλευση και ψηφοφορια. διευκρινιζεται πως για ψηφοφορια θα μπει στο forum.

Σχετικα με τον ραδιοφωνικο σταθμο και την εκπομπη. Ο θανασης ακυρωνει την προταση του, λογω πολιτικου ιστορικου του ιδιοκτητη του σταθμου (ακρα δεξια)

Σχετικα με τους "πειρατες στην εκπαιδευση". στις 28/11 εχει εκλογες για ΔΣ στην Αθηνα, ο Θανασης προτεινει να κατεβει ξανα εκει. Κανενας δεν εχει αντιρρηση

2) Περί επιστολής προς μέλη σχετικά με τη λειτουργία του φόρουμ

αποφασιστηκε να κλειδωσουν ολα τα φορουμ εκτος απο την χαλαρη συζητηση και τις ερωτησεις προς το κομμα.

υπερ 6 κατα 1

3) Σχετικα με παροτρυνση της ΔΕ προς τα μελη για τροπο συμπεριφορας στο φορουμ (προταση Μιχαλη Π.)

Συμφωνηθηκε να ανακοινωθει η παροτρυνση της ΔΕ, με αναφορα στους ψηφισμενους κανονες του φορουμ http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=12&t=1482

4) Σχετικα με τα Εργαλεια Ψηφοφοριων

Ανοιξε η συζητηση στο φορουμ. Έχει ακομα πολυ συζητηση να γινει.

Προς στιγμην υπαρχει μονο το forum επισημα, και παραμενει επισημο μεχρι να αποφασιστει ο νεος τροπος ληψης αποφασεων απο το σωμα των μελων, συμφωνα με το 6.3

βασει του 6.1 του καταστατικου, σωμα των μελων αποτελουν ολοι οσοι ταυτοχρονα ειναι επικυρωμενα μελη και εχουν λογαριασμο στο φορουμ. αυτοι αυτην την στιγμη ειναι 319, και απαιτειται πλειοψηφια 50% για να περασει κατι

προτεινεται για ψηφοφορια να αποσταλθει ενα email σε αυτους τους 319 για να ενημερωθουν.

5) Σχετικα με επικοινωνιακη πολιτικη και λειτουργια της ΟΜΕΠ

Προτεινεται η αποδεσμευση της ΟμΕπ απο την εγκριση του σωματος των μελων.

Υπενθυμιζεται ο κανονισμος της Λαγουδερας http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=91&t=1466 που οριζει την λειτουργια της ΟμΕπαρα η προταση πρεπει να περασει απο το σωμα των μελων.

5α) ειδησεογραφικο portal

Αποφασιστηκε οτι το θεμα ειναι της ΟμΕπ, να αποφασιστει απο την ιδια

6) έναρξη στο φόρουμ τμήματος για κατάθεση ιδεών για τα οικονομικά.

αποφασιστηκε η αποστολη σε ολα τα μελη επιστολης σχετικα με τα οικονομικα μας, και ανοιγμα σχετικου τοπικ στο φορουμ για προτασεις και ιδεες για την αποπληρωμη.

η επιστολη θα "δουλευτει" για μια εβδομαδα στο http://piratepad.ca/XDRWNhPuDo

7) το θέμα τον it´δον logs πρόσβασης πλατφορμών εργαλείων κτλ.

περιμενουμε την ομαδα ΙΤ να τελειωσει τις προτασεις της σχετικα με τους κωδικους σερβερ και τους κωδικους εργαλειων, και να συζητηθει (ισως σε απο κοινου συνεδριαση)

8) προβληματισμός κατά πόσο είναι σίγουρο το liquid / μετά από μια ένδειξη προβλημάτων στην διαχείριση τον "delegations"

υπαρχει καποιο υλικο που λεει για καποιο ευαλωτο σημειο στο συστημα. περιμενουμε να δουμε το σχετικο υλικο.

9) νομιμοποίηση του Mοτσάκο για official delegator του κόμματος στο συνέδριο των Γερμανών (2012)

η ΔΕ ζητα απο τον Μοτσακο να υπαρξει μια εκ των υστερων ενημερωση για το τι εγινε στο συνεδριο των Γερμανων.

10) Εκκίνηση επιτροπών εργασίας, με προτροπή της ΔΕ

Αποφασιστηκε να συζητηθει στην επομενη συνεδριαση.

11) Σχετικα με το "ποιοι ειμαστε" της κεντρικης σελιδας

αποφασιστηκε να μην παρουσιαζεται εκει η ΔΕ, αλλα στην αντιστοιχη σελιδα στο wiki

Λήξη Συνεδρίασης: 00:13