Πρακτικά Συνεδριάσεων Διοικούσας Επιτροπής 2016

Από Κόμμα Πειρατών Ελλάδας wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Περιεχόμενα

68η Συνεδρίαση της ΔΕ και 1η του 2016

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες --

Ηχογράφηση: Χρήστος Κουλαξίζης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-01-20-22-33-52-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης

Πρόεδρος Συνεδρίασης: Χρήστος Κουλαξίζης

Έναρξη συνεδρίασης: 22:34

Τέλος συνεδρίασης: 23:58

Θέματα Συνεδρίασης:

1) Α/Α 332/2016 Σχετικά με την αδράνεια / αδιαφορία της ΕΔ

Μετά και από την αποστολή νέων μηνυμάτων σχετικά με την ενεργοποίηση των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας για τις καταγγελίες μελών μας, και την αδράνεια των μελών της ΕΔ, υπάρχουν στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής οι εξής σκέψεις:

-Να δοθεί μια "περίοδος χάριτος" μιας εβδομάδας, κατά την οποία θα υπάρξει προσωπικής επικοινωνία με τα εναπομείναντα μέλη της ΕΔ

-Να προχωρήσουμε, με βάση το Καταστατικό, σε έκτακτο συνέδριο για την κατάργηση της και τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου οργάνου

Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν να δοθεί η παράταση μέχρι την επόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία με όλα τα μέλη της ΕΔ σε κοινό e-mail.

2) Α/Α 333/2016 Σχετικά με την απαρτία της ΔΕ

Δεδομένης της έλλειψης ενδιαφερομένων / συμμετεχόντων, τα μέλη της ΔΕ ενδιαφέρονται για την πρόταση που έχει συζητήσει ο Α. Μοτάκης, για μικρότερη ΔΕ (5μελη / 3μελή). Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν ότι αυτή η αλλαγή είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει το Συνέδριο ή το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

3) Α/Α 334/2016 Σχετικά με την έλλειψη οικονομικών πόρων

Υπάρχει ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος από την επιστολή του Γιάννη Παπαναστάση, Υπεύθυνου Οικονομικών:

"Αγαπητοί συν-Πειρατές και μέλη της Δ.Ε.

Σαν Υ.Ο. του κόμματος είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω, αφού είναι και η 1η συνεδρίαση για το 2016, για τα οικονομικά του κόμματος. Δυστυχώς τα οικονομικά είναι τελείως χάλια. Το υπόλοιπο του ταμείου στις 30-11-2015 είναι όπως θα δείτε και από το αναρτημένο αρχείο 755,82 € από τα οποία έχω δώσει ήδη από αρχές Δεκεμβρίου 100,00 € στον Μανώλη τον Καστρινάκη από το χρέος που του έχουμε. Χρωστάω 3 ενοίκια γραφείου Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015 και Ιανουάριο 2016 δηλαδή σύνολο 300,00 € και σε 10 μέρες που βγαίνει ο Ιανουάριος θα προστεθούν άλλα 200,00 € (100,00 ενοίκιο + 100,00 Καστρινάκης) που σημαίνει ότι έτσι και έχω πρόσβαση στον λογαριασμό τραπέζης που λόγω νομιμοποίησης ακόμη δεν έχω και πληρώσω αυτά τα ποσά, θα μείνουν στο ταμείο 155,00 € μόνο. Το πόσες συνδρομές θα μαζευτούν; Μετρηθείτε πόσοι είμαστε από πολύ ενεργοί μέχρι λίγο ενεργοί και πολλαπλασιάστε το επί 12,00 €. Αντε να κρατήσει το ταμείο 2 μήνες ακόμη, μετά τέρμα. Λόγω λοιπόν αυτού του ζητήματος και μέχρι να δούμε πως θα γεμίσουμε κάπως το ταμείο κάνω στάση πληρωμών. Είναι σωστό όμως ο συν-Πειρατής Μανώλης Καστρινάκης να μας έχει διευκολύνει όταν είχαμε ανάγκη και να μην του δίνουμε τα χρήματα του λίγα λίγα; Είναι δυνατόν ο Θανάσης ο Γούναρης να πληρώνει έξοδα για το γραφείο μας και να μην εισπράτει έστω και το ενοίκιο των 100,00 €.;

Για το λόγο αυτό προτείνω εκτός από τη στάση πληρωμών που κάνω μέχρι να δούμε τι θα γίνει, να θέσετε σαν θέμα στην συνεδρίαση της Δ.Ε. το θέμα των bitcoins και litecoins. Η θα ερωτηθούν ο Μανώλης και ο Θανάσης αν θέλουν να πληρωθούν με bitcoin ή πρέπει να βρούμε κάποιον και να τα ρευστοποιήσουμε και να έχουμε για κάποιο διάστημα πιστεύω μέχρι τέλος του 2016 κάποια άνεση. Υπ' όψιν ότι εκκρεμεί και η συνδρομή στο PPEU την οποία είχαμε μαζέψει το καλοκαίρι και "φαγώθηκε" κι αυτή λόγω εκλογών (το θέμα οικονομικά εκλογών θα το ανοίξω άλλη ώρα γιατί τώρα άλλο με καίει).

Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε το email μου και να καταγραφεί στα πρακτικά. Μην μακρυγορήσετε και μην κάνετε αναλύσεις επί αναλύσεων. Εδώ το θέμα δεν είναι πολιτικό είναι καθαρά διοικητικό. Να με συγχωρήσετε που δεν μπορώ να παραστώ στη συνεδρίαση δεν σας σνομπάρω αλλά λόγω της ημέρας (εορτή Αγίου Αθανασίου) έχω υποχρέωση κάπου.

Υ.Γ.:Οποιαδήποτε απόφαση σας προτιμώ για το διαδικαστικό να μου την κοινοποιήσετε σε αυτό το email.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε."

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπάρχει πρόταση από Βασίλη να γίνει σταδιακή ρευστοποίηση των διαθέσιμων bitcoin του κόμματος. Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν με την πρόταση αυτή. Ο Υ.Ο. θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η ρευστοποίηση αυτή θα γίνει δυνατή και θα ενημερώσει άμεσα τα μέλη της ΔΕ μέσω της mailing list.

Παράλληλα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις / ενέργειες ώστε να λυθεί μακροπρόθεσμα το οικονομικό πρόβλημα και υπάρχει άμεση ανάγκη να αναζητηθούν νέες πηγές χρηματοδότησης.

4) Α/Α 335/2016 Σχετικά με την επικοινωνία του κόμματος με τα ΜΜΕ αλλά και τα κατά τόπους μέλη

Υπάρχει ζήτημα ενότητας μεταξύ των μελών του κόμματος. Παλαιότερα, το 2013 είχε γίνει περιοδεία για την ενδυνάμωση του Πειρατικού πνεύματος. Η σκέψη είναι να οργανώσουμε άμεσα κάτι αντίστοιχο σε συνεργασία με όποιον θέλει να βοηθήσει. Τα μέλη της ΔΕ εξέφρασαν την άποψη τους για την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης τα μέλη της ΔΕ συζήτησαν για την επικοινωνία με τα τοπικά αλλά και τα πανελλήνια media.

5) Α/Α 336/2016 Σχετικά με το "Μανιφέστο του Κοινού Κτήματος"

Να υπογράψουμε ως κόμμα το "Μανιφέστο του Κοινού Κτήματος" http://www.publicdomainmanifesto.org/manifesto.html#sign; Το έχουν υπογράψει πολλά κόμματα Πειρατών (Γαλλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Σουηδοί Young Pirates) (στα ελληνικά > https://www.pirateparty.gr/wiki/index.php/The_Public_Domain_Manifesto ) Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν να κατατεθεί η πρόταση για έγκριση από το Σώμα των Μελών.

Επόμενη Συνεδρίαση: Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 22:00

69η Συνεδρίαση της ΔΕ και 2η του 2016

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες --

Ηχογράφηση: Μανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-02-11-22-44-06-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης

Πρόεδρος Συνεδρίασης: Χρήστος Κουλαξίζης

Έναρξη συνεδρίασης: 22:44

Τέλος συνεδρίασης: 00:03

Θέματα Συνεδρίασης:

1. Α/Α 337/2016 Σχετικά με αίτημα χορηγίας

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα, σχετικά με αίτημα χορηγίας:

"Αξιότιμοι κύριοι, Καθώς στο πλαίσιο του σχολικού μας προγράμματος έχει προστεθεί το μάθημα της ερευνητικής εργασίας η εξαμελής ομάδα μας θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας, το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό F1 in Schools. Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά. Η δική μας ομάδα πρόκειται να σχεδιάσει στον Η/Υ και να υλοποιήσει μια μικρογραφία του αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 με στόχο να φτάσει στην τελική φάση και να επιτύχει τη νίκη. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την προβολή όχι μόνο του σχολείου αλλά και της χώρας μας, καθώς και της εταιρείας σας στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουμε τον στόχο μας που είναι να προκριθούμε στους τελικούς είναι να έχουμε εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ανέρχεται στα 2.500 ευρώ. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη δική σας υποστήριξη στο έργο που έχουμε αναλάβει και ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας στην πορεία μας προς το πρώτο βραβείο. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμβολή σας, τόσο περισσότερο θα προβληθεί το όνομα της εταιρείας σας. Πιστεύοντας ότι θα έχουμε μια θετική ανταπόκριση θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας. Με εκτίμηση, TeamInf1nity".

Το αίτημα παρουσίασε ο Παναγιώτης Γούναρης, εκπρόσωπος της 9μελούς ομάδας "TeamInf1nity". Μετά από την παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της ΔΕ βλέπουν θετικά το αίτημα και σε συνεργασία με τον Υπέυθυνο Οικονομικών εντός των επόμενων ημερών και θα ενημερώσουν την ομάδα για το ποσό που το κόμμα θα μπορούσε να επιδοτήσει την προσπάθεια.

2. Α/Α 338/2016 Σχετικά με τη συνδρομή μας στο PPEU

Υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τη συμμετοχή μας στο PPEU. Ο προβληματισμός αφορά στην λειτουργία του Ευρωπαϊκού κόμματος Πειρατών, στο οποίο είμαστε ιδρυτικό μέλος, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Τα μέλη της ΔΕ μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνούν να αναμένουν πρωτοβουλία από το PPEU σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή μας στο όργανο αυτό.

3. Α/Α 339/2016 Σχετικά με τον server του κόμματος

Η ΔΕ μεριμνά και ενδιαφέρεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του κόμματος σε τεχνικό επίπεδο, ώστε ο έλεγχος να υπάρχει πάντα και να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία και παρουσία μας στις ψηφιακές πλατφόρμες. Το θέμα συζητείται μετά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕ σε πρακτικά ζητήματα ελέγχου και ενημέρωσης σε σελίδες του κόμματος, wiki, πλατφόρμες, κλπ. Μετά από διαλογική συζήτηση τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν να γίνει καταγραφή των ζητημάτων που τα απασχολούν και σε εύθετο χρόνο να οργανωθεί συνάντηση με την ομάδα ΙΤ, ώστε να τεθούν όλα τα θέματα με στόχο την εξεύρεση λύσεων.

4. Α/Α 340/2016 Σχετικά με την Επιτροπή Διαιτησίας

Έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Επιτροπή Διαιτησίας, μετά και από την παραίτηση ενός επιπλέον μέλους και την αδυναμία της να συγκληθεί σε σώμα για να εξετάσει τις εκκρεμούσες καταγγελίες μελών. Τα μέλη της ΔΕ διαπιστώνουν ότι υπάρχει δυσλειτουργία από πλευράς ΕΔ για λόγους που δεν είναι δυνατόν να διαχειριστούν. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η στασιμότητα.

5. Α/Α 341/2016 Σχετικά με την εγγραφή καινούργιων μελών

Έγινε ενημέρωση ότι μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη και να θεωρούνται οικονομικά ενήμερα.

Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 22:00

70η Συνεδρίαση της ΔΕ και 3η για το 2016

Τετάρτη 23 Μαρτίου, 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες --

Ηχογράφηση: Μανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-03-23-22-31-53-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης

Πρόεδρος Συνεδρίασης: Χρήστος Κουλαξίζης

Έναρξη συνεδρίασης: 22:31

Τέλος συνεδρίασης: 23:39

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 342/2016 Περί χορηγίας 1 bitcoin σε μαθητικό διαγωνισμό.

Ο Υπεύθυνος Οικονομικών Γιάννης Παπαναστάσης έχει ήδη μιλήσει απευθείας με τον Θανάση Γούναρη σχετικά με τη χορηγία μας στη Λεόντειο Σχολή σε μαθητικό διαγωνισμό (θέμα που συζητήσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση μας). Η πρόταση είναι να δώσουμε 1 bitcoin δωρεά σαν Πειρατικό κόμμα με στόχο να διαδώσουμε την ιδέα του bitcoin. Η χορηγία αυτή γίνεται με αντιλογισμό των ενοικίων της έδρας μας. Η ισοτιμία bitcoin/euro σήμερα είναι περίπου 384 ευρώ. Τα μέλη της ΔΕ ομόφωνα αποφασίζουν τη χορηγία σε bitcoin

Α/Α 343/2016 Πρόσβαση μελών στα εργαλεία του κόμματος.

Έγινε διαλογική συζήτηση για τη διαχειριστική πρόσβαση, δυνατότητα backup περιεχομένων του server από άλλα μέλη. Το θέμα συζητήθηκε ανεπίσημα με τον Γιάννη Παναγόπουλο, στην προηγούμενη αναβληθείσα συνεδρίαση της ΔΕ και ουσιαστικά μπορεί να προχωρήσει, μετά από την επικοινωνία με τον Γιάννη, καθώς υπάρχει έλεγχος των εργαλειών από τα μέλη της ΔΕ πάντα σε συνεργασία με τον Γιάννη.

Α/Α 344/2016 Περί της συμμετοχής μας στην πλατφόρμα Wepolitics

Υπάρχει σχετικό θέμα στο forum: https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=145&t=7677#p88099 όπου και διεξάγεται η συζήτηση για τη συμμετοχή μας στην πλατφόρμα Wepolitics. Η συμμετοχή μας μέχρι στιγμής είναι δωρεάν. Ζητείται συνδρομή από τους διαχειριστές της πλατφόρμας, προκειμένου να συνεχιστεί η παρουσία μας εκεί. Παρατηρείται ότι αυτή τη στιγμή στην εν λόγω πλατφόρμα δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Η πρόταση είναι προς το παρόν να μην συνεχίσουμε την συμμετοχή μας στην πλατφόρμα Wepolitics καθώς α) απαιτείται συνδρομή από εδώ και μετά και β) κρίνουμε ότι δεν έχει αρκετά μέλη ώστε να χρησιμεύσει για εξαγωγή ασφαλών στατιστικών συμπερασμάτων.

Α/Α 345/2016 Περί του Εξωκοινοβουλευτικού Forum Διαβούλευσης.

Η ενημέρωση περί του Εξωκοινοβουλευτικού Forum Διαβούλευσης έγινε από τον Βασίλη Λάσκαρη που παρακολούθησε την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ 3-4 κομμάτων. Η πρωτοβουλία για το forum ανήκει στο κόμμα της "κοινωνίας αξιών". Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Β. Λάσκαρη, η πρωτοβουλία είχε χαμηλή συμμετοχή και βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο διαμόρφωσης θέσεων. Η ΔΕ συμφωνεί να είμαστε παρατηρητές στην πρωτοβουλία αυτή, με δεδομένο ότι έχει υπάρξει κατά το παρελθόν συνεργασία μας με τα κόμματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Α/Α 346/2016 Περί συναντήσεων του κόμματος με άλλα κινήματα - κόμματα.

Έγινε ψηφοφορία στο φόρουμ, στη δημόσια συζήτηση, σχετικά με τη θέληση των μελών/φίλων του κόμματος για ποιά κόμματα/κινήματα να συναντηθούμε https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=163&t=7749 Η ψηφοφορία τέθηκε για στατιστικούς λόγους και δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ως "οδηγός" προθέσεων των μελών του κόμματος. Έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της ΔΕ για το θέμα.

Α/Α 347/2016 Διοργάνωση εκδήλωσης για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Πειρατικού κινήματος.

Υπάρχει πρωτοβουλία για συνάντηση Πειρατών στην Αθήνα. Προτείνεται η συνάντηση αυτή να γίνει με χαλαρο τρόπο, να είναι μια συνάντηση για μπύρες και να γίνει το Σάββατο 16/4. Πέρα από αυτή τη συνάντηση, καλό θα είναι να γίνει είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε σε άλλη πόλη της Ελλάδας, εντός έτους, εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Πειρατικού κινήματος, με φιλοξενούμενους ομιλητές. Τα μέλη της ΔΕ ενθαρρύνουν τη συνάντηση αυτή. Επίσης στις 11/4 θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Richard Stallman ο οποίος θα μιλήσει για το ανοιχτό λογισμικό. Προτείνεται να ανοιχθούν στο φόρουμ και για τις 2 εκδηλώσεις σχετικά νήματα ώστε να καταγραφεί η θέληση των μελών για συμμετοχή σε αυτές.

Α/Α 348/2016 Περί του 5ου Συνεδρίου του κόμματος.

Η ΔΕ πιστεύει ότι πρέπει να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε για το 5ο Συνέδριο μας, σε ποιά πόλη θα γίνει, ποιοί ενδιαφέρονται για εθελοντές για το οργανωτικό προεδρείο και όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν στο Συνέδριο μας, το οποίο υπ`όψιν, θα αναδείξει την επόμενη Διοικούσα Επιτροπή. Αναλαμβάνει να ανοίξει σχετικά με το 5ο Συνέδριο μας θέματα στο φόρουμ, ο Σπύρος.

Επόμενη συνεδρίαση: Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 22:00

71η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 4η για το 2016

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες -

Πρόεδρος Συνεδρίασης: Χρήστος Κουλαξίζης

Ηχογράφηση: Μανώλης Καστρινάκης

https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-04-18-22-50-10-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:50

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:03

Θέματα Συνεδρίασης

Α/Α 349/2016 Ενημέρωση για δραστηριότητα κόμματος

Έγινε ενημέρωση για τη δραστηριότητα του κόμματος και αναφορά στις εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν.

α) Εντυπώσεις από τη συνάντηση "για ΜΠΕΙΡα με το ΠΕΙΡ" Τα μέλη της ΔΕ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή μελών, φίλων και εκπροσώπων άλλων κομμάτων και κινημάτων σε αυτή την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση. Επίσης συμφώνησαν να διοργανωθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, ακόμα και για καφέ, σε χαλαρό ύφος, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις. Σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να διοργανωθούν σε Θεσσαλονίκη και Θήβα. Υπήρξε και σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα μας. https://www.pirateparty.gr/2016/04/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83/

β) Παρουσία κόμματος στις διαλέξεις του Richard Stallman Και τις 2 ημέρες, στις διαλέξεις που έκανε ο Richard Stallman στην Αθήνα, ήταν έντονη η παρουσία του κόμματος, γεγονός που έστρεψε το ενδιαφέρον του κοινού στις θέσεις μας και την παρουσία μας στην πολιτική σκηνή. Υπήρξε πρόταση για συνεργασία fsf και κόμματος Πειρατών. Να γίνει σχετική ανακοίνωση στο φόρουμ για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από τα μέλη του κόμματος. Επίσης εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα μας: https://www.pirateparty.gr/2016/04/%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-stallman-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

γ) Υποβολή προτάσεων σε διαγωνισμό του Athens Digital Arts Festival. Την Πέμπτη 21/4 λήγει η προθεσμία σε διαγωνισμό στα πλαίσια του Athens Digital Arts Festival, όπου ένας Ισραηλινός Πειρατής, ο Yoav Yaakov Lifshitz θα είναι στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού του φεστιβάλ. Περισσότερα για το διαγωνισμό εδώ https://www.facebook.com/events/179181349133280/ Η σελίδα του φεστιβάλ: http://2016.adaf.gr/?lang=el Να γίνει σχετική ανακοίνωση στο φόρουμ για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από τα μέλη του κόμματος.

δ) Συμμετοχή του κόμματος στην παγκόσμια ημέρα ενάντια στα DRM https://libreplanet.org/wiki/Group:Defective_by_Design/Day_Against_DRM_2016 Πέρυσι είχαμε λάβει μέρος με πρωτοβουλία μελών μας και διαμοιρασμό σχετικού flyer: https://libreplanet.org/wiki/Group:Defective_by_Design/Day_Against_DRM_2015 Η παγκόσμια αυτή ημέρα γιορτάζεται στις 3 Μαϊου. Σχετική εκδήλωση-χάπενινγκ μπορεί να γίνει από 3-5 Μαϊου. Να γίνει σχετική ανακοίνωση στο φόρουμ για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από τα μέλη του κόμματος.

ε) Πρόταση για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης: Υπάρχει πρόταση από θεατρικό οργανισμό "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ" για παρακολούθηση του έργου "Το Δέντρο" που παρουσιάζεται από 7 έως 20 Μαΐου: http://tospirto.net/theater/news/26089 Να γίνει σχετική ανακοίνωση στο φόρουμ για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από τα μέλη του κόμματος.

Α/Α 350/2016 Πρόταση για δημιουργία βίντεο

Υπάρχει πρόταση για τη δημιουργία βίντεο του κόμματος σχετικά με τη φορολογία. Για το θέμα αυτό έχει ανοιχθεί στο φόρουμ σχετική συζήτηση: https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=147&t=7822

Α/Α 351/2016 Σχετικά με το 5ο Συνέδριο του κόμματος

Μέχρι στιγμής έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επάνδρωση του 3μελούς Οργανωτικού Προεδρείου του Συνεδρίου και δεν έχει υπάρξει ακόμα ενδιαφέρον. Μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με συγκεκριμένα μέλη που παλιότερα είχαν ασχοληθεί με τις διοργανώσεις. Επίσης έχει γίνει και πρόσκληση ενδιαφέροντος σχετικά με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το χώρο του συνεδρίου κλπ https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=183&t=7786 Ο Σπύρος προτίθεται να διερευνήσει την περίπτωση της διοργάνωσης του Συνεδρίου σε πόλη που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, όπως π.χ. στην Κόρινθο. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο της διοργάνωσης του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της ΔΕ θα συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσης.

Α/Α 352/2016 Σχετικά με εκπομπή των Pirate Times μέσω του piratiko.radio

Έχει υπάρξει πρόταση για ραδιοφωνική εκπομπή, στα αγγλικά, μια φορά το μήνα με μέλη της συντακτικής ομάδας των Pirate Times και καλεσμένους Πειρατές από το παγκόσμιο πειρατικό κίνημα. Η εκπομπή μπορεί να μεταδίδεται από το piratiko.radio ζωντανά και να μαγνητοσκοπείται ή ηχογραφείται, ανάλογα με την πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μεταδίδεται. Σε αναμονή ολοκλήρωσης της πρότασης τις επόμενες ημέρες.

Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 16 Μαίου 2016

72η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 5η για το 2016

Δευτέρα 23 Μαίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες-

Πρόεδρος Συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-05-23-22-24-22-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:25

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:07

Θέματα Συνεδρίασης

Α/Α 353/2016 Ενημέρωση για δραστηριότητα κόμματος

Ενημέρωση για τη δραστηριότητα του κόμματος και αναφορά στις εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν.

α) Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη Η συνάντηση "Για μΠΕΙΡα με το ΠΕΙΡ" στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 14/05 (σχετικός σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/606733156168668/)

β) Ενημέρωση σχετικά με ομιλία για την TTIP στα Άνω Λιόσια Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια παρουσίαση του κόμματος για τη συνθήκη της ΤΤΙΡ που θα περιέχει βίντεο, φωτογραφίες, κείμενο, κλπ. Στις 13 Ιουνίου στοχεύουμε να γίνει η πρώτη παρουσίαση στο Δ. Λιοσίων.

γ) Ενημέρωση σχετικά με ομιλία για την TTIP στη Θεσσαλονίκη Σε συνεργασία με Πειρατές από τη Θεσσαλονίκη ο στόχος είναι να γίνει η παρουσίαση (που αρχικά θα παρουσιαστεί στην Αθήνα) και σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

δ) Ενημέρωση σχετικά με τη συμμετοχή μας στο κίνημα "Αρκετά" Σχετικός σύνδεσμος: https://www.facebook.com/arketa.gr/

Α/Α 354/2016 Ομάδες εργασίας για σύνταξη προγράμματος

Ο Σπύρος προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί ομάδα ή ομάδες εργασίας για σύνταξη προγράμματος του κόμματος.

Α/Α 355/2016 Επαναφορά του Jappix ως κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας του κόμματος σε πραγματικό χρόνο

Πρόταση για χρήση του Jappix ως εργαλείου επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ των μελών, αντί του Facebook. Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της ΔΕ συμφωνήθηκε η συνεννόηση μεταξύ των μελών να γίνονται μέσα από το Φόρουμ και το Mumble

Α/Α 356/2016 Πρόταση για διοργάνωση πανευρωπαϊκού κάμπινγκ Πειρατών στην Ηγουμενίτσα

Σχετικός σύνδεσμος: https://pads.pirateparty.gr/p/camping2016 Το θέμα αναβάλλεται για την επόμενη συνεδρίαση

A/A 357/2016 Συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού: STOP TTIP CETA TiSA

Η Συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στην Αθήνα. Θα γίνει επαφή και επικοινωνία με τους διοργανωτές ώστε να ενημερωθούμε για το πως μπρούμε να συμμετάσχουμε. https://docs.google.com/forms/d/1KkSUxafnKlOB0eX2V42UT_K9vEX_WIsxCWiasqew1Bo/viewform?edit_requested=true

Α/Α 358/2016 Πακέτο φιλοξενίας υποδομών του κόμματος

Υπάρχει προσφορά από την εταιρεία Audax Cybersecurity (ιδιοκτησία του Θεοφάνη Κασίμη, μέλους της Κοινωνίας Αξιών) για δωρεάν φιλοξενία όλων των υποδομών του κόμματος με αντάλλαγμα την προώθηση της εταιρείας. Τα μέλη της ΔΕ μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνούν η προσφορά να παραπεμφθεί σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει και η συμμετοχή μέλους της ομάδας ΙΤ. Εν τω μεταξύ, το μήνυμα με την προσφορά μπορεί να αποσταλεί στην ομάδα ΙΤ ζητώντας την άποψη της για την προσφορά.

Επόμενη συνεδρίαση Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, ώρα 22:00

73η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής και 6η για το 2016

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες

Πρόεδρος συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & συλλογικά

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-06-29-22-36-41-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Ώρα έναρξης: 22:36

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:48

Θέματα συνεδρίασης

Α/Α 359/2016 Ενημέρωση για δραστηριότητα κόμματος

α) Σχετικά με εκδήλωση κόμματος ενάντια στην ΤΤΙΡ Ο Χρήστος ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του κόμματος σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής και εκδήλωση ενάντια στη συνθήκη ΤΤΙΡ, η οποία τελικά ακυρώθηκε. Στην κεντρική σελίδα θα αναρτηθούν όλα τα σχετικά αρχεία που θα συλλεχθούν για την παρουσίαση στην εκδήλωση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση άλλου Δήμου για συνεργασία και οργάνωση για την εκδήλωση αυτή.

β) Πρόταση "Πειρατών στη Χαλκίδα" για "Χαλκίδα ΤΤΙΡ Free Zone" Έγινε πρόταση επίσημα από τους "Πειρατές στη Χαλκίδα" προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας για ανακήρυξη του Δήμου ως TTIP Free Zone. Από την ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ιουλίου. Το κόμμα θα μπορούσε να κάνει την παρουσίαση που ετοιμάζεται, όπως συζητήθηκε προηγουμένως και σε άλλους Δήμους.

γ) Συμμετοχή κόμματος στο φεστιβάλ "Welcome Seasons" του Δήμου Φυλής Ο Χρήστος ενημέρωσε για πρόταση Νέων Δήμου Φυλής και συμμετοχή του κόμματος στο φεστιβάλ "Welcome Seasons" με περίπτερο και προώθηση διαφημιστικού υλικού. Το φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουλίου και υπάρχει η πρόθεση από ομάδα Πειρατών να δώσουν ένα δυναμικό παρόν με διανομή φυλλαδίων και άλλου προωθητικού υλικού. Το φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Ηρώων του Δ. Φυλής.

δ) Προσπάθεια για δημιουργία Ελληνικού προγράμματος "Fix My City" Ο Χρήστος ενημέρωσε για την προσπάθεια εξελληνισμού του προγράμματος "Fix My City" ενός πρότζεκτ που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα μπορεί να δοθεί δωρεάν στους ενδιαφερόμενους Δήμους για να είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας των δημοτών με τις υπηρεσίες των Δήμων.

ε) Συμμετοχή - παρουσία κόμματος στη συζήτηση "Ευρώ η δραχμή, μια συζήτηση που δεν έγινε ποτέ" Ο Βασίλης ενημέρωσε για την παρουσία του κόμματος στη συζήτηση "Ευρώ η δραχμή, μια συζήτηση που δεν έγινε ποτέ" που οργάνωσαν άλλα κόμματα (όπως η "Κοινωνία Αξιών") στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων και ζητήθηκε η παρουσία - συμμετοχή μας.

Α/Α 360/2016 Περί του 5ου Συνεδρίου

Έγινε μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Στάθη με τον υπεύθυνο Οικονομικών του κόμματος Γιάννη Παπαναστάση, σχετικά με την πιθανότητα διοργάνωσης του Συνεδρίου μας στον Πειραιά. Ο Γιάννης δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει αίθουσες σε Δήμους του Πειραιά και θα έχει κάποιες προτάσεις εντός των προσεχών ημερών.

Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

74η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 7η για το 2016

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες

Πρόεδρος Συνεδρίασης Χρήστος Κουλαξίζης

ΗχογράφησηΜανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-07-20-22-54-02-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:52

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:31

Θέματα Συνεδρίασης

Α/Α 361/2016 Ενημέρωση για δραστηριότητα κόμματος

1) Συνάντηση εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων για τον εκλογικό νόμο Με πρωτοβουλία των κομμάτων της ΕΔΗΚ και Κοινωνίας Αξιών, διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, συνάντηση 7 κομμάτων για τον εκλογικό νόμο. Δεν είχαμε φυσική παρουσία στη συνάντηση αυτή. Στείλαμε μέσω email τις απόψεις μας για το θέμα αυτό, οι οποίες και συμπεριλήφθηκαν στα πρακτικά που δόθηκαν απόψε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών από αντιπροσωπεία των κομμάτων. Στα πρακτικά αυτά αναφέρεται η θέση μας για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά και η πρόταση μας για συμμετοχή εκπροσώπων των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων σε επιτροπές της Βουλής με το δικαίωμα έκφρασης γνώμης.

2) Η συμμετοχή μας στο 1ο Summer Festival του Δήμου Φυλής στις 03/07 Ενημέρωση για την παρουσία μας στο Φεστιβαλ από τον Χρήστο Κουλαξίζη: Έγινε διανομή φυλλαδίων με σχετικά θέματα που αφορούν στο κόμμα και τις θέσεις του, για το ελεύθερο λογισμικό, ΕΕΛ/ΛΑΚ, κλπ. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το περίπτερο μας και το υλικό έγινε ανάρπαστο. Δεν υπήρξε δημοσιογραφική κάλυψη για την παρουσία μας στο φεστιβάλ. Πρέπει να επιδιώκουμε τη φυσική επαφή με τον κόσμο.

3) Εκδήλωση γνωριμίας στα γραφεία του κόμματος Την Κυριακή 17/07 με πρωτοβουλία του Β. Περαντζάκη, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του κόμματος συνάντηση γνωριμίας με μέλη και φίλους του κόμματος. Τα γραφεία παρέμειναν ανοιχτά από το μεσημέρι ως το βράδυ. Υπήρξε εκπρόσωπος του κινήματος "Διέξοδος" στη συνάντηση και έγινε μια πρώτη επαφή για κοινές δράσεις. Πληρώθηκαν τα κοινόχρηστα για την έδρα.

4) Ενημέρωση για πρόταση διοργάνωσης ημερίδας με το Σύλλογο Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Σε επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Τζωαννόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΚΔ' εκπαιδευτική σειρά "Κοσμάς Ψυχοπαίδης"), υπήρξε πρόταση προς το κόμμα για τη συνδιοργάνωση ημερίδας, workshop, κλπ. για τη διάδοση και επικράτηση του ανοιχτού λογισμικού στη Δημόσια Διοίκηση, την αποδέσμευση από τις proprietary λύσεις, κ.ο.κ. Η ημερίδα τοποθετείται για το Νοέμβριο. Θα γίνει φυσική συνάντηση στην έδρα μας αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συζήτηση ώστε να δούμε πως μπορεί να οργανωθεί αυτή η σειρά ημερίδων, workshops, κλπ. H ΔΕ θεωρεί πολύ σημαντική την πρόταση αυτή και θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση.

5) Γενική πληροφόρηση από τις πρόσφατες επικοινωνίες με ΕΕΛ/ΛΑΚ, Hackerspace, Φάνη Κασίμη, Γη Πιγκουίνων Η συνάντηση με ΕΕΛ/ΛΑΚ, Hackerspace, Φάνη Κασίμη, Γη Πιγκουίνων, έγινε στο 1ο Summer Festival του Δήμου Φυλής. Με ΕΕΛ/ΛΑΚ συζητήσαμε να είμαστε σε επαφή. Με το Hackerspace υπήρξε συζήτηση για συνδιοργάνωση workshops, cryptoparty, κλπ. Είναι γεγονός ότι η παρουσία μας στο φεστιβάλ ήταν αφορμή για να διασυνδεθούμε με συγγενή κινήματα και οργανώσεις.

Α/Α 362/2016 Περί της οργάνωσης του 5ου Συνεδρίου του κόμματος

Δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το Συνέδριο. Η ενημέρωση για το Συνέδριο παραμένει στο επίπεδο της προηγούμενης συνεδρίασης μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια κινητικότητα από τα μέλη του κόμματος για να δραστηριοποιηθεί ο βασικός πυρήνας μας ώστε να φέρουμε σε πέρας τη διοργάνωση του 5ου Συνεδρίου.

Α/Α 363/2016 Περί της εκπροσώπησης του κόμματος στη Γενική Συνέλευση του ΡΡΙ

Ως γνωστόν, η φετινή Γενική Συνέλευση του Pirate Parties International θα γίνει στο Βερολίνο, το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιουλίου. Από μέρους του ΡΡΙ, ζητείται από το κόμμα να ορίσει τους εκπροσώπους του σε αυτή τη ΓΣ, οι οποίοι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΡΡΙ, μπορεί να είναι ως και 6 για κάθε κόμμα - μέλος. Συνήθως ο international coordinator μας, Αντώνης Μοτάκης μας εκπροσωπεί σε αυτά τα φόρα, αλλά φέτος αδυνατεί. Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος στο φόρουμ https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=172&t=7870 δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από τα μέλη. Ο Στάθης Λειβαδίτης, πρ. της ΔΕ, μπορεί να είναι remote delegator για το κόμμα μας. Επίσης και η Κανελλία Τούντα ενδιαφέρεται να είναι εκπρόσωπος του κόμματος. Ομόφωνα τα μέλη της ΔΕ εγκρίνουν την εκπροσώπηση του κόμματος στη ΓΣ του ΡΡΙ από τους Στάθη Λειβαδίτη και Κανελλία Τούντα.

Α/Α 364/2016 Περί της υιοθέτησης της ανοιχτής επιστολής ομάδων και οργανώσεων πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Οι οργανώσεις πολιτών, Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, Πολιτεία 2.0 (Σύνταγμα 2.0), Δημοκρατία & Δημοψηφίσματα, Vouli Watch, Κίνηση Πολιτίζω, Scify – Science For You, με αφορμή την επικείμενη κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, απύηθυναν ανοιχτή επιστολή καλώντας το πολιτικό σύστημα και τις ηγεσίες των κομμάτων να αναγνωρίσουν το δικαίωμα των πολιτών στην πολιτειακή γνώση και να επιτρέψουν την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην κατάρτιση και επικύρωση του νέου Συντάγματος μέσα από μια ανοιχτή, διαφανή και συμμετοχική διαδικασία. Η επιστολή υπάρχει εδώ: http://politeia2.org/anichti-epistoli-apo-organosis-politon-gia-ena-neo-sintagma/ και η πρόταση είναι να υιοθετήσουμε ως κόμμα και να συντάξουμε σχετικό δελτίο τύπου. Εγκρίνεται ομόφωνα η πρόταση για να προχωρήσει και το δελτίο τύπου.

Α/Α 365/2016 Περί της ΑΕΠΙ

Τον τελευταίο μήνα έχει δημιουργηθεί έντονα το θέμα με την εταιρεία της ΑΕΠΙ που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα. Μια καθημερινή εφημερίδα έχει ανοίξει το διάλογο και φιλοξενεί συχνά τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων. Η πρόταση είναι να έλθουμε σε επαφή με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που χειρίζονται το ζήτημα με τα πνευματικά δικαιώματα και να αναπτύξουμε τις θέσεις μας ως κόμμα. Ομόφωνα εγκρίνεται η πρόταση αυτή.


[1] Η ανοιχτή επιστολή:

http://politeia2.org/anichti-epistoli-apo-organosis-politon-gia-ena-neo-sintagma/

Ομάδες και οργανώσεις πολιτών απευθύνουμε την ακόλουθη επιστολή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες, με αφορμή την επικείμενη κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και τις μέχρι τώρα θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

To Ελληνικό Σύνταγμα χαρακτηρίζεται από δημοκρατικό έλλειμμα. Δεν θεμελιώνει βασικά πολιτικά δικαιώματα που ισχύουν σε πολλές δημοκρατικές χώρες, καθώς δεν προβλέπει τη συμμετοχή του πολίτη στις πολιτικές αποφάσεις. Δεν κατοχυρώνει βασικές αρχές της Δημοκρατίας όπως η ισονομία, η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Δεν διασφαλίζει τον έλεγχο των πολιτικών από τους πολίτες, ούτε την προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και κοινών αγαθών. Το Ελληνικό Σύνταγμα αποτελεί το θεσμικό θερμοκήπιο της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, της κακής διοίκησης και της διαπλοκής που συντέλεσαν στην καταστροφή του παραγωγικού τομέα, στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος και στην κρίση.

Σήμερα η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, έχει ανάγκη από μια δημοκρατική επανάσταση. Η χώρα μας χρειάζεται ένα πραγματικά δημοκρατικό Σύνταγμα το οποίο θα αναβαθμίζει τη θέση του πολίτη και θα συμβάλλει στην πολιτική χειραφέτηση της κοινωνίας. Ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο θα ενθαρρύνει τους πολίτες να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα τις σύγχρονες προκλήσεις.

Το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο αμφισβητείται εξ ολοκλήρου από την κοινωνία, όπως και μια διαδικασία που περιορίζεται εντός Βουλής, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές. Είναι αναγκαία η ουσιαστική και δεσμευτική συμμετοχή της κοινωνίας, μέσα από ανεξάρτητους και καινοτόμους θεσμούς διαβούλευσης και συναπόφασης, αξιοποιώντας την πολιτική εμπειρία και την επιστημονική τεχνογνωσία άλλων χωρών. Καλούμε τις οργανώσεις πολιτών, τους θεσμούς που εκπροσωπούν την κοινωνία, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, να διεκδικήσουμε από κοινού την έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα που αποτελεί άσκηση θεμελιώδους πολιτικού δικαιώματός μας.

Καλούμε το πολιτικό σύστημα και τις ηγεσίες των κομμάτων να αναγνωρίσουν το δικαίωμα των πολιτών στην πολιτειακή γνώση και να επιτρέψουν την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην κατάρτιση και επικύρωση του νέου Συντάγματος μέσα από μια ανοιχτή, διαφανή και συμμετοχική διαδικασία.

Διεκδικούμε ένα Σύνταγμα πολιτών, μέσα από μια διεργασία συνδιαμόρφωσης, η οποία θα εμπνέει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, θα εξασφαλίζει και θα εγγυάται στην πράξη τη Δημοκρατία.

Αθήνα, Ιούλιος 2016

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή

Πολιτεία 2.0 (Σύνταγμα 2.0)

Δημοκρατία & Δημοψηφίσματα

Vouli Watch

Κίνηση Πολιτίζω

Scify – Science For You


[2] Το email του Κωνσταντίνου Τζωαννόπουλου

Καλησπέρα. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΚΔ' εκπαιδευτική σειρά "Κοσμάς Ψυχοπαίδης") και έχω οριστεί αρμόδιος για την ομάδα καινοτομίας. Θα ήθελα κάποια στιγμή να έχουμε μια συνάντηση, είτε εντός του Ιουλίου είτε το Σεπτέμβρη, για να οργανώσουμε μια ημερίδα (κατά πάσα πιθανότητα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) όπου θα παρουσιαστούν ιδέες και προτάσεις της ΕΛ/ΛΑΚ κοινότητας για τη διάδοση και επικράτηση ανοιχτού λογισμικού στη Δημόσια Διοίκηση, την αποδέσμευση από τις proprietary λύσεις, κ.ο.κ. Βεβαίως, έχω σκοπό να απευθυνθώ και στην ΕΕΛΛΑΚ για να συμμετάσχει κι αυτή με εκπρόσωπό της (ή εκπροσώπους της). Η ημερίδα σκεφτόμαστε με το ΔΣ να γίνει το Νοέμβριο. Ευχαριστώ.


Επόμενη συνεδρίαση: 22 Αυγούστου 2016, ώρα 22:00

75η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 8η για το 2016

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες-

Πρόεδρος Συνεδρίασης Χρήστος Κουλαξίζης

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-09-05-22-15-40-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:15

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:45

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 366/2016 Περί δημιουργίας sub domain tracker με το όνομα του κόμματος

Υπάρχει πρόταση δημιουργίας ενός sub domain tracker στο όνομα του κόμματος π.χ. tracker.pirateparty.gr που θα αντιστοιχεί στην ΙΡ του υιοθετημένου από το κόμμα tracker "coppersurfer". Η πρόταση γίνεται από τον Γιώργο, διαχειριστή του coppersurfer http://coppersurfer.tk/. Στη συνεδρίαση ο Γιώργος ήταν παρών και εξήγησε όλες τις τεχνικές απαιτήσεις για τη δημιουργία και υλοποίηση του sub domain tracker. Έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της ΔΕ και των παρόντων μελών γύρω από την πρόταση αυτή. Τα μέλη της ΔΕ συμφωνούν ομόφωνα για την υλοποίηση της πρότασης και αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τον Γιώργο και από πλευράς κόμματος με το Σίμο.

Α/Α 367/2016 Περί του 5ου Συνεδρίου του κόμματος

Υπάρχει πρόταση για ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών από τα μέλη της ΔΕ ώστε να δοθεί ο κατάλληλος ρυθμός και να κινητοποιηθούν τα μέλη προς την πορεία για το 5ο Συνέδριο. Τα μέλη της ΔΕ καλό θα είναι να συντονίζονται σχετικά με τις προτάσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό και να κάνουν τις ανάλογες επαφές για την εξεύρεση των μελών του προεδρείου. Ανάμεσα στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι: Να ανοίξουμε θέμα στο Φόρουμ καλώντας τα μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την επάνδρωση του προεδρείου του 5ου Συνεδρίου. Στόχος είναι να έχουμε ως την επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ (που θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου), τα ονόματα των μελών του προεδρείου καθώς και την πόλη που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο.

Α/Α 368/2016 Ενημέρωση για δραστηριότητα κόμματος

1) Εκπομπή μέλους κόμματος στην ΕΡΤ- Open O Θανάσης Γούναρης, πρώην πρόεδρος και μέλος της ΔΕ, κάθε Τετάρτη πραγματοποιεί εκπομπές από το στούντιο της ΕΡΤ- Open, στις 22:00, με την εκπομπή "Δημοκρατία της Μπανανίας" https://www.facebook.com/thebananarepublicgr/ Είναι μια πολύ σημαντική και ευχάριστη εξέλιξη για τα Πειρατικά χρονικά στην Ελλάδα. Η εκπομπή μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΤ-Open στα FM αλλά και στο ίντερνετ. Ο Θανάσης ενημέρωσε σχετικά με το ύφος της εκπομπής και τόνισε ότι υπάρχει χώρος & χρόνος και για άλλες εκπομπές στην ΕΡΤ-Open από άλλα ενδιαφερόμενα μέλη.

2) Συνέντευξη προέδρου της ΔΕ του κόμματος στην ΕΡΤ-Open Στα πλαίσια της εκπομπής "Δημοκρατία της Μπανανίας", ο πρόεδρος της ΔΕ του κόμματος, Σ. Λειβαδίτης, παραχώρησε συνέντευξη σε σχέση με τη δραστηριότητα και τις θέσεις του κόμματος. Η εκπομπή υπάρχει εδώ: https://www.mixcloud.com/thanasis-gounaris/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B7-8-banana-republic-8/

3) Περί συμμετοχής κόμματος στην International Basic Income Week (19-25 Σεπτεμβρίου 2016) Το κόμμα μας έχει πάρει συγκεκριμένη θέση υπέρ του Βασικού Εισοδήματος και κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε συναφείς εκδηλώσεις άλλων φορέων. Προτείνεται η συμμετοχή μας με εκδήλωση είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, την εβδομάδα 19-25 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε είναι και η διεθνής εβδομάδα για το Βασικό Εισόδημα http://basicincomeweek.org/ Το θέμα θα μπει στο Φόρουμ.

4) Διαμαρτυρίες εναντίον της TTIP Προτείνεται η συμμετοχή του κόμματος σε ενέργειες-εκδηλώσεις που θα κάνουν Ελληνικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Stop TTIP. Συγκεκριμένα: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, θα γίνει παρέμβαση στη συνάντηση των ηγετών Μεσογειακών χωρών που θα γίνει εκείνη την ημέρα στην Αθήνα. Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο KΕ.Δ.Ε.Α – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης [Αμφιθέατρο ΙΙΙ], παρουσίαση της έρευνας «TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία» http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr/2016/09/ttip-17-2016-1100-ttip-consequences-on.html Επίσης προτείνεται και η συμμετοχή του κόμματος στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει τον Οκτώβριο. Μπορεί να γίνει ανάρτηση στο Φόρουμ για το θέμα.

5) Σχεδιασμός μετάβασης μελών μας στην Ισλανδία για τις εκλογές. Ομάδα μελών σχεδιάζουν τη μετάβαση στην Ισλανδία για να βοηθήσουν το κόμμα Πειρατών στις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου. Το θέμα γνωστοποιείται προς τα μέλη γαι την καλύτερη οργάνωση της μετάβασης, πιθανόν με περισσότερα από άτομα. Πληροφορίες για το θέμα στο email: sleivaditis@gmail.com όχι αργότερα από 15 Σεπτεμβρίου.

6) Περί επαναλειτουργίας του Newsletter Η πρόταση είναι να επαναλειτουργήσει αμέσως η αποστολή του newsletter για την καλύτερη ενημέρωση των μελών και φίλων του κόμματος. Άμεσα θα γίνει συγκέντρωση υλικού προς αποστολή προς τα μέλη.

7) Πρόταση εκδήλωσης κόμματος για τις 20 Σεπτεμβρίου Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές, υπάρχει πρόταση για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης - απολογισμού ενός χρόνου ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Μπορεί να είναι μια συνάντηση για μπύρες (και εν' όψει Συνεδρίου) πιθανόν σε χώρο όπου μπορεί να κληθούν και άλλα κόμματα. Υπάρχει η ιδέα να γίνει η εκδήλωση στην έδρα του κόμματος. Υπάρχει θετική ανταπόκριση από τα μέλη της ΔΕ για την διοργάνωση της συνάντησης και θα γίνει διερεύνηση για το αν και πως μπορεί να γίνει.

8) Ενημέρωση σχετικά με το project "eVivliothiki.gr" [ http://evivliothiki.gr ] Ο Χρήστος ενημέρωσε για το πρότζεκτ eVivliothikι, τις τεχνικές λεπτομέρειες και πως λειτουργεί η ιδέα.

9) Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση ΕΣΔΔΚΑ με ΕΛΛΑΚ και Πειρατές για τη συν-διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων Ο Χρήστος έκανε ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση Κωνσταντίνου Τζωαννόπουλου (ΕΣΔΔΚΑ) με ΕΛΛΑΚ και Πειρατές για το ενδεχόμενο συν-διοργάνωσης εκπαιδευτικών ημερίδων για τα ανοιχτά πρότυπα, το ελεύθερο λογισμικό και άλλα συναφή ζητήματα. Στη διεύθυνση https://www.sendspace.com/file/b6j1g3 υπάρχει καταγεγραμμένη η ιδέα του Κ. Τζωαννόπουλου. Εκκρεμεί νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη.

Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:00

76η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 9η για το 2016

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Χρήστος Κουλαξίζης Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες-

Πρόεδρος Συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-09-26-22-36-21-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:18

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:16

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 369/2016 Περί του 5ου Συνεδρίου

Μετά από την ανακοίνωση - πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΔΕ στο Φόρουμ για την πόλη που θα φιλοξενήσει το 5ο Συνέδριο του κόμματος, μοναδική πρόταση ήταν του Σπύρου για την πόλη της Κορίνθου: https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=184&t=7880 Σε σχετική ψηφοφορία για την ημερομηνία της διεξαγωγής του 5ου Συνεδρίου τα μέλη του κόμματος επέλεξαν το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2016. Το Οργανωτικό προεδρείο του 5ου Συνεδρίου έχει στελεχωθεί και έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις ΔΕ και ΕΔ και τις αλλαγές-τροποποιήσεις του Καταστατικού ή Αρχών-Θέσεων και άλλες προτάσεις Όλα για το 5ο Συνέδριο υπάρχουν στο Φόρουμ: https://forum.pirateparty.gr/viewforum.php?f=184

Α/Α 370/2016 Περί της 2ης συνάντησης εξωκοινοβουλευτικού φόρουμ

Μετά και από πρόταση της "κοινωνίας αξιών" το κόμμα αποδέχθηκε την πρόταση για τη διοργάνωση της 2ης συνάντησης εξωκοινοβουλευτικού φόρουμ με θέμα την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο του Match Point, Αινιάνος 1 (τέλος Λεωφόρου Αλεξάνδρας) την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρες από 18:30 - 20:30 και θα σταλούν προσκλήσεις προς τα κόμματα και οργανώσεις πολιτών. Ο τίτλος της συνάντησης είναι: "Αναθεώρηση Συντάγματος: Από ποιούς, για ποιούς και πως; Η Ελληνική και διεθνής εμπειρία". Θα μιλήσουν εκπρόσωποι κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και οργανώσεων πολιτών και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Το κόστος της ενοικίασης της αίθουσας είναι 50 ευρώ που θα μοιραστούμε με την "κοινωνία αξιών".

Α/Α 371/2016 Ενημέρωση από τον Υπεύθυνο Οικονομικών

Να κληθεί ο Υπεύθυνος Οικονομικών στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ ώστε να έχουμε μια εικόνα για το χρέος του κόμματος και τις υποχρεώσεις μας ως απελθούσα Διοικούσα Επιτροπή καθώς και ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Επόμενη συνεδρίαση: 17 Οκτωβρίου 2016, ώρα 22:00

77η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 10η για το 2016

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Απόντες

Χρήστος Κουλαξίζης

Πρόεδρος Συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-10-19-22-22-25-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:22

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 22:59

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 372/2016 Περί της οικονομικής κατάστασης του κόμματος

Στη συνεδρίαση παρίσταται ο Υπεύθυνος Οικονομικών Γ. Παπαναστάσης ο οποίος ζήτησε για τυπικούς λόγους και τις σχέσεις του κόμματος με τις τράπεζες την ανανέωση της θητείας του. Τα παρόντα μέλη της ΔΕ συμφωνούν με την πρόταση. Θα τεθεί η πρόταση και στη λίστα της ΔΕ ώστε και το μέλος που δεν είναι παρών να απαντήσει στην πρόταση αυτή. Σύμφωνα με τον Υ.Ο. η οικονομική κατάσταση του κόμματος είναι πολύ κακή. Τα έξοδα και οι υποχρεώσεις του κόμματος προς μέλη και άλλους (τρίτους κλπ) έχουν μερικώς εκπληρωθεί και ο στόχος είναι με τη λήξη της θητείας της απερχόμενης ΔΕ να μην υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα. Θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κόμματος και τα bitcoin, litecoin που σε σημερινές τιμές η ισοτιμία τους με το ευρώ είναι περίπου 1.300 ευρώ. Βασικό ζήτημα είναι η διατήρηση της φυσικής έδρας του κόμματος, με μηνιαίο κόστος 100 ευρώ. Ο Υ.Ο. πρότεινε το ενοίκιο των 100 ευρώ να καλύπτεται εν των ενόντων, π.χ. 10 ευρώ από 10 μέλη μας. Ο Β. Λάσκαρης διαφωνεί με την πρόταση, αν και σίγουρα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το οικονομικό αυτό ζήτημα θα πρέπει να τεθεί με έντονο τρόπο στο Συνέδριο. Η ενημέρωση για το ταμείο του κόμματος υπάρχει στο Φόρουμ: https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=134&t=7897

Α/Α 373/2016 Ενημέρωση για τη δραστηριότητα του κόμματος

Έγινε ενημέρωση για τη 2η συνάντηση του εξωκοινοβουλευτικού φόρουμ. Υπάρχει σχετικό δελτίο τύπου στην κεντρική σελίδα μας: https://www.pirateparty.gr/2016/10/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80/ Βασικό συμπέρασμα από όλους τους συμμετέχοντες ήταν ότι οι συναντήσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν.

Α/Α 374/2016 Περί του 5ου Συνεδρίου

Ο χώρος του 5ου Συνεδρίου στην Κόρινθο θα είναι η αίθουσα του καφέ Bistrot. Δεν θα υπάρχει χρέωση ενοικίου για το κόμμα. Το 5ο Συνέδριο στο Φόρουμ:https://forum.pirateparty.gr/viewforum.php?f=184

Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 22:00

78η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 11η για το 2016

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Παρόντες

Μανώλης Καστρινάκης

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Χρήστος Κουλαξίζης

Πρόεδρος Συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση Μανώλης Καστρινάκης https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-11-14-23-24-55-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 23:24

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:23

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 375/2016 Ενημέρωση για τη δραστηριότητα του κόμματος

Είναι η τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης Δ.Ε. Έγινε προσυνεδριακή συνάντηση για μπύρες στην Αθήνα, είχαμε εκπροσώπηση από τη Θεσσαλονίκη. Έγινε συζήτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες προετοιμασίας του 5ου Συνεδρίου. Έγινε επικοινωνία από το γραφείο της Ν. Λυμπεροπούλου, αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να απευθύνει χαιρετισμό στο 5ο Συνέδριο του κόμματος. Σε σημερινή προσπάθεια επικοινωνίας του πρ. της ΔΕ με την αντιπεριφερειάρχη δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει σχετική συζήτηση- συνεννόηση. Θα γίνει και νέα προσπάθεια επικοινωνίας. Το προεδρείο του 5ου Συνεδρίου θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τις προσκλήσεις σε άλλα κόμματα και οργανώσεις, οργανισμούς που κατά το παρελθόν έχουν συνεργαστεί με το κόμμα και επίσης σχετικά με την κατάρτιση του προγράμματος. Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία ο Β. Λάσκαρης προτείνει να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο του Συνεδρίου για συζήτηση και συντονισμό.

Α/Α 376/2016 Περί των οικονομικών και άλλων εκκρεμοτήτων του κόμματος

Να γίνει επικοινωνία με τον Υπεύθυνο Οικονομικών ώστε να υπάρξει διευθέτηση και τακτοποίηση τυχόν οικονομικών και άλλων εκκρεμοτήτων με μέλη ή και φίλους του κόμματος. Την επικοινωνία αναλαμβάνει ο Β. Λάσκαρης.

Επόμενη συνεδρίαση: Η απερχόμενη ΔΕ δεν μπορεί να ορίσει νέα τακτική συνεδρίαση. Επόμενη τακτική συνεδρίαση θα οριστεί από τη νέα σύνθεση της ΔΕ που θα εκλεγεί από το 5ο Συνέδριο. Η απερχόμενη ΔΕ παραμένει στη θέση της και μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως, αν προκύψουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, μέχρι το Συνέδριο, δηλαδή ως τις 27 Νοεμβρίου. Ορίζεται ημερομηνία έκτακτης κοινής συνεδρίασης της ΔΕ με το προεδρείο του Συνεδρίου τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 22:00

79η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 12η για το 2016

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 Έκτακτη κοινή συνεδρίαση ΔΕ - Προεδρείου 5ου Συνεδρίου

Παρόντες

Βασίλης Λάσκαρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Χρήστος Κουλαξίζης

Γιάννης Παναγόπουλος, μέλος του προεδρείου του 5ου Συνεδρίου

Απόντες Μανώλης Καστρινάκης

Πρόεδρος Συνεδρίασης Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση Κώστας Μπουχάγιαρ https://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Synedriasi_de_22_11_2016.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:35

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 23:41

Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 377/2016 Ενημέρωση για το 5ο Συνέδριο

1. Σχετικά με το υλικό του συνεδρίου (μουσαμάδες, πανό/σημαίες, έντυπα, πιθανές εκκρεμότητες εξοπλισμού) Το κόστος εκτύπωσης σε μουσαμά του σήματος του Συνεδρίου (1.60x60 - 100dpi) κοστίζει 30 ευρώ. Άλλο υλικό, όπως πανό/σημαίες, έντυπα και άλλο εξοπλισμό για συνδέσεις live streaming, εκτυπωτές, κλπ. θα προσφέρουν μέλη του κόμματος.

2. Σχετικά με τους χαιρετισμούς και τα μηνύματα τρίτων κατά την έναρξη του συνεδρίου Χαιρετισμοί προγραμματίζονται στο 5ο Συνέδριο από Ευρωπαϊκό Κόμμα Πειρατών, κόμμα Πειρατών Βελγίου (https://www.facebook.com/events/1734290023529476/ / http://piratepad.be/p/GreekConventionMessage ), κόμμα Πειρατών Γερμανίας, κόμμα Πειρατών Ισλανδίας, Επιτροπή Καινοτομίας του Δημοσιοϋπαλληλικού Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ΔιΕΕξοδος, ΕΕΛ/ΛΑΚ

3. Σχετικά με το κόστος εκτύπωσης της δράσης για τους πεζούς Πρόκειται για δράση σχετική με τους streetpanthers. To συνολικό κόστος: 360 τεμάχια (40x9) - 50 ευρώ. Τα έξοδα θα καλύψουν μέλη του κόμματος.

4. Σχετικά με την πρόταση της Αμοντίνη Κωστάκη για coaching και τράπεζα χρόνου Έγινε παρουσίαση της πρότασης από το Χρήστο. Είναι πιθανόν η Αμοντίνη Κωστάκη να είναι παρούσα στο Συνέδριο.

5. Επιστολή - πρόσκληση μέσω newsletter προς τα μέλη για συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο. Θα σταλεί από το προεδρείο του 5ου Συνεδρίου προς τα μέλη του κόμματος ενημερωτικό μήνυμα για το Συνέδριο.

Επόμενη συνεδρίαση θα καθοριστεί από τη νέα ΔΕ που θα προκύψει από το 5ο Συνέδριο.

Τελευταία συνάντηση για την προετοιμασία του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 22:00 στο Mumble

80η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 13η για το 2016

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016


Παρόντες

Αντώνης Μοτάκης

Βασίλης Λάσκαρης

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Χρήστος Κουλαξίζης

Χρήστος Τακλής

Απόντες

Πρόεδρος Συνεδρίασης Αντώνης Μοτάκης

Ηχογράφηση Αντώνης Μοτάκης-Χρήστος Τακλής http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-12-05-22-45-37-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 22:45

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 22:51


Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 378/2016 Συγκρότηση σε Σώμα της νέας Διοικούσας Επιτροπής

Οι πλειοψηφήσαντες Χρήστος Κουλαξίζης και Αντώνης Μοτάκης κάλεσαν τα εκλεγμένα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής για συγκρότηση σε σώμα. Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών για τον πρώτο χρόνο της θητείας έθεσαν υποψηφιότητα ως πρόεδρος ο Θανάσης Γούναρης και ως αντιπρόεδρος ο Βασίλης Λάσκαρης. Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών εκλέχτηκαν ομόφωνα ως πρόεδρος ο Θανάσης Γούναρης και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Λάσκαρης.


Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2015 (αμέσως μετά)

81η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 14η για το 2016

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016


Παρόντες

Αντώνης Μοτάκης

Βασίλης Λάσκαρης

Θανάσης Γούναρης

Στάθης Λειβαδίτης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Χρήστος Κουλαξίζης

Χρήστος Τακλής

Απόντες

Πρόεδρος Συνεδρίασης Αντώνης Μοτάκης

Ηχογράφηση Αντώνης Μοτάκης-Χρήστος Τακλής http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-12-05-23-04-56-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά Στάθης Λειβαδίτης & Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 23:05

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:47


Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 379/2016 Σχετικά με την μεταφορά σε νέο server

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των υποδομών του κόμματος σε νέο server. Η αδράνεια της ομάδας ΙΤ καθώς και το γεγονός ότι οι υποδομές του κόμματος δεν συντηρούνται αλλά και ελέγχονται από ανενεργά μέλη, οδήγησαν σε αυτή την πρόταση της μεταφοράς. Δεν υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένες οι υποχρεώσεις για την ομάδα που διαχειρίζεται το server. Ο Αντώνης θα αναλάβει να έρθει σε επικοινωνία με τον Βασίλη Περαντζάκη για να συζητήσουν και προγραμματίσουν την ομαλή μεταφορά του server καθώς και των μελών μας που θα διαχειρίζονται τη λειτουργία του. Η λειτουργία του server για τα πρώτα 2 χρόνια εξασφαλίζεται με την οικονομική προσφορά των Θανάση Γούναρη και Βασίλη Περαντζάκη.

Α/Α 380/2016 Σχετικά με την πρόταση των Γερμανών Πειρατών για συνέντευξη στο Flaschenpost

Ελήφθη μήνυμα για συνέντευξη - παρουσίαση του κόμματος στο Flaschenpost, ειδησεογραφικό όργανο του κόμματος Πειρατών Γερμανίας. Ο Αντώνης και ο Στάθης θα έρθουν σε επικοινωνία με τους Γερμανούς Πειρατές.

Α/Α 381/2016 Σχετικά με πρόταση για φιλοξενία ομάδων ακτιβισμού στην κεντρική σελίδα μας

Ο Σπύρος προτείνει να υπάρχουν μπάνερ στην κεντρική σελίδα μας που να αφορούν στη δραστηριότητα διαφόρων ομάδων ακτιβισμού. Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών της ΔΕ οι Χρήστος και Σπύρος θα καταθέσουν ολοκληρωμένη σχετική πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ.

Α/Α 382/2016 Σχετικά με την αξιοποίηση της έδρας

Η πρόταση είναι η έδρα μας να γίνει περισσότερο λειτουργική, τόσο για τη φιλοξενία "μικρών" εκδηλώσεων αλλά και για να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης παλιών και νέων Πειρατών. Ακόμα, πρέπει και να διευθετηθούν κάποια ζητήματα όπως π.χ. σύνδεση με το internet, ψυγείο, κλπ. Ο Θανάσης θα ερευνήσει το ζήτημα και θα ενημερώσει τη ΔΕ στην επόμενη συνεδρίαση.

Α/Α 383/2016 Συζήτηση για τους στόχους της νέας Δ.Ε.

Υπήρξε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της ΔΕ για τους στόχους της επόμενης διετίας.

Α/Α 384/2016 Ενημέρωση για την δραστηριότητα του κόμματος

Ο Θανάσης ενημέρωσε για την κατάκτηση μιας έδρας στο Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Α'θμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης", από τους Πειρατές στην Εκπαίδευση.


Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ώρα 22:00

82η Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 15η για το 2016

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016


Παρόντες

Αντώνης Μοτάκης

Βασίλης Λάσκαρης

Θανάσης Γούναρης

Σπύρος Χρυσανθόπουλος

Χρήστος Κουλαξίζης

Χρήστος Τακλής

Απόντες

Στάθης Λειβαδίτης

Πρόεδρος Συνεδρίασης

Βασίλης Λάσκαρης

Ηχογράφηση

Χρήστος Τακλής http://www.pirateparty.gr/public/praktikade/Mumble-2016-12-19-23-13-01-mumble.piratenpartei-nrw.de-Mixdown.ogg

Πρακτικά

Συλλογικά

Ώρα έναρξης συνεδρίασης: 23:13

Ώρα λήξης συνεδρίασης: 00:15


Θέματα Συνεδρίασης:

Α/Α 385/2016 Ανανέωση της θητείας του υπεύθυνου οικονομικών.

Με 6 ψήφους υπερ και 1 απών, αποφασίζουμε την συνέχιση των καθηκόντων του Γιάννη Παπαναστάση ως υπεύθυνο οικονομικών για το ερχόμενο έτος 2017.

Α/Α 386/2016 Ενημέρωση για την δραστηριότητα του κόμματος

- Ενημέρωση σχετικά με την συνέντευξη των Πειρατών στο Flaschenpost (Αντώνης + Στάθης) - Κατάθεση πρότασης για υποστήριξη ακτιβιστικών ομάδων. Σχετικός σύνδεσμος: http://piratepad.net/cPTgwpyOyQ - Ενημέρωση από τον Βασίλη Λ. τι γίνεται σχετικά με τα μπλοκάκια. Το θέμα εκρεμεί ακόμη διότι πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία ο Crisal με τον Γ. Παπαναστάση (Νυν Υ.Ο.) για το τι γίνεται και που βρίσκονται τα μπλοκάκια.


Α/Α 387/2016 Πρόταση για κάλεσμα της ΕΔ σε συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια των συνεδριάσεών της. Την καταγραφή και διαμοίραση πρακτικών καθώς επίσης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Δ.Ε. προσκαλεί την Ε.Δ. (και τα 3 μέλης της) ώστε να συζητήσουν για την καταγραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων της Ε.Δ. ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια αλλά και προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και να ακουστούν οι σκέψεις των μελών της Ε.Δ. για το συγκεκριμένο θέμα.

Αποφασίστηκε να μπει στο φόρουμ στο χώρο μελών, για ανοιχτή συζήτηση του θέματος μεταξύ των μελών ώστε να ακουστούν όλες οι γνώμες χωρίς να εξαιρούμε το ΣτΜ.

Α/Α 388/2016 Πρόταση σε κάλεσμα της ομάδας ΙΤ για ενημέρωση σχετικά με την μεταφορά των υποδομών στον νέο server.

Ναι από όλους στο να καλέσουμε την ομάδα ΙΤ.


Επόμενη συνεδρίαση: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, ώρα 22:00