Οι Πειρατές της Τσεχίας (1) αναδείχθηκαν 3ο σε ψήφους κόμμα στις χθεσινές εθνικές εκλογές στη χώρα τους (2) κατακτώντας 22 έδρες στο Κοινοβούλιο και ξεπερνώντας σε ψήφους, όχι μόνο τους σοσιαλιστές που ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και ένα νεότευκτο ακροδεξιό κόμμα, καθώς επίσης και το κομμουνιστικό κόμμα. 

 

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας των Ισλανδών Πειρατών που πέρυσι συγκέντρωσαν το 14,5% των ψήφων και έδωσαν μια ισχυρή ώθηση στο Πειρατικό κίνημα  παγκοσμίως. 

 

Τα κόμματα Πειρατών δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε αρμονία με τη ψηφιακή εποχή που ζούμε, με σύγχρονες και όχι απαρχαιωμένες ή  αναμασημένες θέσεις. 

 

Είναι υπέρμαχα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ψηφιακών και πολιτικών ελευθεριών, αντι-μονοπωλιακά, απέναντι από τις πολυεθνικές εταιρίες και τα λόμπυ των πνευματικών δικαιωμάτων. 

 

Τάσσονται υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και την διακυβέρνηση, υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας της έκφρασης, αγωνίζονται για τα δικαιώματα των χρηστών του ίντερνετ και τις θεμελιώδεις αλλαγές που έχει φέρει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. 

 

Πιστεύουμε ότι είναι  ζήτημα χρόνου, το Πειρατικό κύμα που συνεχίζει τώρα στην Τσεχία με την  εκλογή βουλευτών στο Κοινοβούλιο να φθάσει σύντομα και στη χώρα μας. 

 

Το  κόμμα Πειρατών Ελλάδας από το 2012 έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές εκλογές (πλην του Ιανουαρίου 2015), τις Ευρωεκλογές 2014 και τις  Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές 2014 και έχει συνεχή παρουσία στα  κοινά με πολλές δράσεις και ενέργειες. 

 

Η επιρροή του είναι πολύ σημαντική, τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που εμπνέονται από τις θέσεις του, όσο και μεταξύ των πολιτών που ενδιαφέρονται και παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ΠΕΙΡ. 

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *