Δηλώνουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας στη βούληση των Καταλανών πολιτών να εκφραστούν μέσω του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου 2017 για την Αυτονομία και την Ανεξαρτησία τους από την Ισπανία και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους να αποφασίσουν από μόνοι τους για το πολιτικό μέλλον τους.

Καταγγέλλουμε την Ισπανική κυβέρνηση για δημοκρατικό έλλειμμα και αστυνομική τρομοκρατία με εισβολές σε κυβερνητικά κτίρια και συλλήψεις αξιωματούχων της Καταλονίας με στόχο τη μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Καταγγέλλουμε την Ισπανική κυβέρνηση για το μπλοκάρισμα, το κλείσιμο και λογοκρισία δεκάδων σελίδων στο διαδίκτυο που αφορούν το δημοψήφισμα και σε σχετικό υλικό πληροφόρησης, θυμίζοντας μας τους ναζί που έκαιγαν τα βιβλία τη δεκαετία του ‘40, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση στην αλήθεια και τη διαφορετικότητα των απόψεων.

Τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες βρίσκονται σε καταστολή στην Ισπανία.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιζόμαστε.

Το διαδίκτυο είναι ελεύθερο και καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία μας μέσω του κοινού αγαθού του ίντερνετ.

Τους καλούμε να συνταχθούν με τα κόμματα Πειρατών στη χώρα τους για ελευθερία της έκφρασης, ελευθερία στον αυτοπροσδιορισμό, ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ΠΕΙΡ επιδιώκει να περιορίσει την αυθαιρεσία και το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας και να προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης έκφρασης των πολιτών σε ένα ευρύ πεδίο συλλογικών αποφάσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα η λαική κυριαρχία δεν πηγάζει μόνο από το λαό ούτε υπάρχει μόνο υπέρ αυτού, αλλά ασκείται πραγματικά από αυτόν στην πιο άμεση και δημοκρατική εκδοχή.

Το ΠΕΙΡ πιστεύει αταλάντευτα στη διενέργεια δημοψηφισμάτων και αναζητεί τις αποτελεσματικότερες λύσεις για την ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης σε ένα σύστημα δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Η προστασία των μειοψηφιών είναι ο καθρέπτης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος.

Οι αντιπρόσωποι των πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο, στη Βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να μεταφέρουν την πραγματική θέληση της κοινωνίας, όχι όπως αυτή εκφράζεται κάθε τόσο στις εκλογές, αλλά όπως προκύπτει μέσα από τακτικές διαδικασίες διαβούλευσης και ψηφοφορίας.

Οι αντιπρόσωποι οφείλουν να απευθύνονται στους πολίτες και να τους συμβουλεύονται για κάθε θέμα στο οποίο καλούνται να τους εκπροσωπήσουν.

Οφείλουν να αντιπροσωπεύουν το σύνολο των πολιτών πέρα από τα προσωπικά τους πιστεύω ή την κομματική γραμμή και να μεταφέρουν στα διάφορα όργανα όλες τις απόψεις.

 

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *