Με αφορμή σχόλιο φίλου μας σχετικά με την κλιμάκωση του κυνηγιού της “Πειρατείας” από την BSA προσφέροντας και “προμήθεια” για την επιτυχή έκβαση υπόθεσης καταγγελίας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Θεωρούμε ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν λύνεται με τέτοιες μεθόδους. Επίσης θεωρούμε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι τελείως διαφορετικό σε έκταση από αυτό που προσπαθούν να περάσουν οι κυνηγοί της “πειρατείας”. Και σίγουρα ΔΕΝ συμφωνούμε με την παρότρυνση ρουφιανέματος *.

Δυστυχώς η BSA θεωρεί “κλοπή” και διαφυγόντα κέρδη ακόμα και την χρήση λογισμικού για εκμάθησή του, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να “πειρατεύει” η ίδια**. Αντιθέτως εμείς το βλέπουμε ως κίνητρο για μελλοντικά κέρδη. Εταιρίες που παρέχουν λογισμικό εκμάθησης δωρεάν, είτε ως ανοιχτό είτε ως κλειστό λογισμικό και ζητούν αποζημίωση μόνο για επαγγελματική χρήση, βρίσκονται σίγουρα σε καλύτερη θέση από εταιρίες που κυνηγούν τον κάθε χρήστη και προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα το λογισμικό τους.

3

Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που η κλοπή λογισμικού βγάζει μάτι, αλλά εκεί η υπάρχουσα νομοθεσία επαρκεί και η BSA το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει τα θύματα ως θύτες.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα ξεκινώντας μια εταιρία να επενδύσουν σε κλειστό λογισμικό. Ειδικά σήμερα στην κρίση, η επιδότηση ή και ο δανεισμός πολλές φορές είναι από ασύμφορος έως αδύνατος. Αντί να κυνηγάμε λοιπόν αυτούς του παραβάτες της νομοθεσίας μήπως θα έπρεπε να ενημερώνουμε για τις εναλλακτικές που υπάρχουν, πριν τις όποιες νομικές ενέργειες;

Η λύση που προτείνουμε, λύνει το πρόβλημα σε μεγάλη κλίμακα, αντίθετα από το κυνήγι της BSA που είναι καθαρά προσωπικό.

Ενθαρρύνουμε λοιπόν όλους όσους έχουν αυτό το πρόβλημα, να επικοινωνήσουν μαζί μας ([email protected]) για να τους βοηθήσουμε και να τους φέρουμε σε επαφή με ανθρώπους που θα τους παρέχουν οικονομικότερες και ίσως καλύτερες λύσεις χωρίς τον κίνδυνο νομικών συνεπειών της “πειρατείας”.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας επικροτεί κάθε επιχειρηματική ιδέα πάνω στο ανοιχτό λογισμικό και θα στηρίξει ενεργά πολιτικές που βοηθούν στην πραγματική ανάπτυξη. Δεν μπορεί να επικροτεί πρακτικές χαφιεδισμού όμως και η νομοθεσία θα έπρεπε να μην τις επιτρέπει.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

[email protected]

 

Σύνδεσμοι:

    * https://reporting-emea.bsa.org/r/report/add.aspx?src=gr&ln=el-gr (φόρμα της BSA για καταγγελία “πειρατείας”)

    ** https://torrentfreak.com/bsa-pirates-busted-140322/

    


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *