Εναλλακτικό σήμα του κόμματος πειρατών Ελλάδας

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, εδώ και 4 χρόνια εξακολουθεί να είναι το μοναδικό κόμμα που δεν αυτοπροσδιορίζεται στον παραδοσιακό και ξεπερασμένο άξονα «αριστερά – κέντρο – δεξιά», κατανοεί τη σύγχρονη τεχνολογία και τη βλέπει ως εργαλείο για την προώθηση της δημοκρατίας. Εργάζεται για την  κατάρτιση μιας ψηφιακής πολιτικής ατζέντας, για την άμεση συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων, για την  πολιτική από τους πολίτες για τους πολίτες.

Πάγιο αίτημα μας είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος. Αν ίσχυε η απλή αναλογική, από το 2012 οπότε και ιδρύθηκε το κόμμα Πειρατών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, θα είχαμε εκλέξει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο, το λιγότερο από ένα  βουλευτή. Έστω και ένας Πειρατής βουλευτής στη Βουλή θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα και θα έφερνε την ανανέωση στην πολιτική σκηνή. Όμως αν και οι πολίτες μας ψηφίζουν, λόγω του εκλογικού νόμου, οι ψήφοι τους ποτέ δεν πάνε στους φυσικούς αποδέκτες, αλλά στα πρώτα κόμματα, σφαγιάζοντας τη θέληση τους και αποκλείοντας τους από την αντιπροσώπευση στη Βουλή.

Στον 4ο χρόνο λειτουργίας το κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεχίζει και αγωνίζεται για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, τη συμμετοχή των εκτός βουλής κομμάτων στις επιτροπές της Βουλής με δικαίωμα έκφρασης γνώμης, τη διευκόλυνση της προκήρυξης δημοψηφισμάτων από πρωτοβουλίες πολιτών και κοινωνικά κινήματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελεύθερη κυκλοφορία της γνώσης και της πληροφορίας, την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2016, ακριβώς με τη συμπλήρωση των 4 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, δημιουργήσαμε ένα λογότυπο για να αναδείξουμε τα κοινά στοιχεία που διέπουν το Πειρατικό κίνημα και το ευρύτερο Οικολογικό κίνημα, για πραγματική ελευθερία, σεβασμό στο περιβάλλον, προστασία της ιδιωτικότητας, στήριξη των πρωτοβουλιών των πολιτών, την ολική απελευθέρωση ανθρώπου, ζώων, φύσης. Η επεξεργασία έγινε με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα Gimp.

Χρόνια πολλά κόμμα Πειρατών Ελλάδας!

Η Διοικούσα Επιτροπή

ppgr4th


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *