Μία ιστοσελίδα που προβάλει βίντεο και ξαφνικά η ζημιά ανέρχεται σε αστρονομικά επίπεδα. 2 φορές ότι εισπράττει το κράτος σε ένα χρόνο από τις αντίστοιχες νόμιμες δραστηριότητες.

http://www.politisonline.com/%CE%BE%CE% … %8E%CE%BD/,
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/syn … 30185.html
http://www.iefimerida.gr/news/232008/sy … ma-tainion

2012-03-19-copyright-math
Το έχουμε πει, μία, το έχουμε πει δύο, από ότι φαίνεται αυτά τα περίεργα μαθηματικά που μάλιστα έρχονται από τα χείλη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιούνται για να πείθουν άσχετους ανθρώπους με το διαδίκτυο και κανέναν άλλο.

Αυτή τη φορά χάθηκαν 230 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις ΦΠΑ !
Δηλαδή 465.000.000 ευρώ και πλέον εισπράξεις από τις εταιρίες.
Δηλαδή αν βάλουμε και τον φόρο εισοδήματος και την προκαταβολή φόρου, το κράτος ζημιώθηκε μισό δις ευρώ από μία μόνο ιστοσελίδα!
Δηλαδή από μία και μόνη ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι είχε και τόσες προβολές την ημέρα, όσοι είναι οι κάτοικοι της χώρας!

5 τέτοιες ιστοσελίδες να κλείνουμε τον χρόνο, λύσαμε το οικονομικό μας πρόβλημα ως κράτος!!!

Προσέξτε τώρα. ΑΝ οι ιδιοκτήτες αυτής της ιστοσελίδας κέρδιζαν χρήματα πουλώντας πρόσβαση σε υλικό με πνευματικά δικαιώματα, τότε φυσικά και παρανόμησαν σε αυτό το κομμάτι. Αλλά η οποιαδήποτε ζημιά είναι τάξεις μεγέθους μικρότερη της προβαλλόμενης για έναν απλό λόγο. Από αυτούς που είδαν το περιεχόμενο Online, το πιθανότερο είναι ούτε ένας στο εκατομμύριο να έδινε χρήματα για να το αγοράσει ή να το δει με άλλο τρόπο. Γιατί; Γιατί αν ήθελε μπορούσε να πληρώσει για να απολαύσει το προϊόν, αλλά δεν το έκανε. Απλό ε?

copyright-mathΌπως και με την συνέντευξη της υπεύθυνης εταιριών διανομής ταινιών που φόρτωσε όλη την πτώση του τζίρου της, ίση με την πτώση του ΑΕΠ κατά τα τελευταία 4 χρόνια, στην Πειρατεία, έτσι και εδώ μία πρακτική που ξεκίνησε από τον δανεισμό βιβλίων, κασετών μουσικής και αργότερα CD, θεωρείται λανθασμένα ότι στερεί όχι απλώς κάτι από τους επαγγελματίες της βιομηχανίας θεάματος, αλλά πάνω από το 100% του σημερινού τους τζίρου. Αστεία πράγματα.

Η ΔΗΕ έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει από το να ασχολείται με τις υπερβολικές απαιτήσεις οποιαδήποτε βιομηχανίας.

To κόστος που πληρώνουμε ως πολιτεία για να έχουμε τα τζιμάνια του ηλεκτρονικού εγκλήματος να κυνηγάνε τέτοιου τύπου σελίδες, προστατεύοντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών, αυτό το έχουμε υπολογίσει;

Αλήθεια, γιατί να προστατεύονται με πατέντες και με πνευματικά δικαιώματα, δημιουργήματα που κανένα πραγματικό όφελος δεν προσφέρουν προς το κοινωνικό σύνολο; Θα πρέπει η πολιτεία να αποφασίσει ποια δημιουργήματα έχουν πραγματικό όφελος προς το κοινωνικό σύνολο, και μόνο αυτά τα δημιουργήματα να προστατεύονται τα πνευματικά τους δικαιώματα και οι πατέντες τους, από τις κρατικές υπηρεσίες που πληρώνονται με τους φόρους του Έλληνα πολίτη).

Ας αναλάβουν οι πολυεθνικές εταιρίες να εκσυγχρονίσουν το μοντέλο λειτουργίας τους με διάθεση σε πολλαπλά κανάλια, ώστε να μην υπάρχει κόστος προστασίας των δημιουργημάτων τους, και να μην αναγκάζουν (μέσω μιας νομοθεσίας που ψηφίζεται στο κοινοβούλιο από βουλευτές που υποστηρίζουν το λόμπι των πολυεθνικών αυτών εταιριών) μια κρατική υπηρεσία όπως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να λειτουργεί ως παράρτημα τους.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *