Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει φίλους, συγγενείς, μα και αγνώστους σε τυχαίες συζητήσεις να λένε: “Αν ήταν στο χέρι μου, αυτό θα το έκανα έτσι” ή “Αν η κυβέρνηση έκανε αυτό, τότε το τάδε πρόβλημα θα είχε λυθεί”.

Ζώντας σε μια χώρα με συνεχή πολιτική αστάθεια, έχοντας καθημερινή τριβή με θέματα κρίσιμα για το μέλλον του πολίτη, όλοι έχουν αναπτύξει κάποιες ιδέες, προτάσεις για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό. Κάποιοι άλλοι βιώνουν από πρώτο χέρι περιπτώσεις διαφθοράς, ψυχολογικού εκβιασμού, παράνομων δραστηριοτήτων που χρίζουν άμεσης καταγγελίας. Κάποιοι εκφράζουν τις απόψεις τους με καυστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ή και με άρθρα σε προσωπικά ιστολόγια.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Δεν αρκεί το να το μοιράζεσαι με τον διπλανό σου, με τους ομοϊδεάτες διαδικτυακούς φίλους σου, με τον άγνωστο που συνάντησες στο ΑΤΜ περιμένοντας να βγάλεις τα 60 ευρώ. Γιατί τα λόγια σου δεν θα φτάσουν ποτέ στον τελικό αποδέκτη. Και κάπου εδώ ξεκινάει ο δικός μας ρόλος…

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πια, είναι πως οι Πειρατές δεν είναι “άλλο ένα κόμμα”. Ούτε πρόκειται για μία μάζωξη διαδικτυακών φίλων που αποφάσισαν να κάνουν τον χαβαλέ τους. Σε καμία περίπτωση δεν φοράμε το σοβαροφανές πολιτικό προσωπείο, όπως επίσης δεν παίρνουμε ελαφρά τα προβλήματα του τόπου που ζούμε. Εμείς δεν είμαστε καθησυχαστικοί πολιτικοί, είμαστε ανήσυχοι πολίτες – όπως εσύ…

Η μόνη διαφορά μας είναι πως, αξιοποιώντας τον “τίτλο” του κόμματος, έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε το μήνυμα σου εκεί που πρέπει, να βοηθήσουμε τη φωνή σου να ακουστεί, να ενοχλήσει, να εμπνεύσει… Ειλικρινά, δεν χρειάζεται καν να μας δεις ως “Το κόμμα”. Δες μας ως το εργαλείο που χρειάζεσαι για να μοιραστείς τις σκέψεις σου με τους αρμόδιους φορείς. “Χρησιμοποίησε μας” έτσι ώστε να γίνουν οι συζητήσεις του ΑΤΜ, λαϊκή εντολή. Η δική σου θέση στα γεγονότα.

Για να προτείνεις κάτι, για να κάνεις καταγγελία, για να αρθρογραφήσεις ή απλά να επικοινωνήσεις μαζί μας:

ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι εγγεγραμμένο μέλος
ΔΕΝ χρειάζεται να συνεισφέρεις οικονομικά
ΔΕΝ χρειάζεται να μιλήσεις επώνυμα
ΔΕΝ χρειάζεται να ανήκεις σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο
ΔΕΝ χρειάζεται να κρατήσεις επαφή μαζί μας αν δεν το επιθυμείς
ΔΕΝ έχεις ΚΑΜΙΑ υποχρέωση απέναντι στο Κόμμα Ελλήνων Πειρατών

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας και, κατόπιν συνεννόησης μαζί σου και ψηφοφορίας των μελών, ξεκινά η προώθηση ή υλοποίηση της ιδέας σου.

ΝΑΙ, χρειαζόμαστε την ψήφο σου. Γιατί κόμμα χωρίς ψηφοφόρους, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
ΝΑΙ, χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση. Για τα ψηφοδέλτια, τις δράσεις, τα τρέχοντα έξοδα.

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν ζητάμε τίποτα από αυτά! Ζητάμε μόνο τη συμμετοχή σου. Τη γνώμη σου. Την καταγγελία σου. Την πρόταση σου. Την δική σου οπτική γωνία.

Οι Πειρατές δεν είναι άλλη μια απρόσωπη κομματική παράταξη. Οι Πειρατές είναι ΕΣΥ. Και ΕΣΥ έχεις το λόγο. Γιατί μόνο ΕΣΥ μπορείς να αποφασίσεις για το μέλλον σου. ΕΣΥ ξέρεις τι είναι καλό για σένα και τους συνανθρώπους σου. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και πραγματική δημοκρατία. Καταλαβαίνοντας και χρησιμοποιώντας τη δύναμη της γνώμης σου!

Προτεινόμενοι τρόποι επικοινωνίας / κατάθεσης προτάσεων:
e-mail: [email protected]
https://www.pirateparty.gr/forum/
https://www.pirateparty.gr/contact/

people_puzzle


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *