Η περαιτέρω πορεία και εξέλιξη του κόμματος ήταν τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν το 2ο Συνέδριο του κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Πως θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο κόμμα Πειρατών εν μέσω κρίσης και ποιο το προφίλ του προς την κοινωνία αλλά και η εσωτερική δομή και λειτουργία του. Με περισσότερη διάθεση για αυτοκριτική και λιγότερους Συνέδρους από το 1ο Συνέδριο που έγινε στην Αθήνα, οι Έλληνες Πειρατές εκφράστηκαν ελεύθερα για το κόμμα τους που συμπληρώνει σε λίγες ημέρες τα 2 χρόνια από την ίδρυση του.

Στη θεματική ατζέντα του Συνεδρίου οι περισσότερες εισηγήσεις περιστρέφονταν γύρω από παρόν και το μέλλον του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Ο Χρήστος Αλβανός, συντονιστής της ομάδας Δράσεων, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερο πολιτικό έργο αλλά και εσωτερική ηρεμία και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να ενωθούν κάτω από την πειρατική σημαία.

Ο Ανέστης Σαμουρκασίδης, πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής,  παρουσίασε μέρος του βιβλίου “Swarmwise” του Rick Falkvinge και κάλεσε τους Πειρατές να διαβάσουν καλά αυτό το εγχειρίδιο χρήσης στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας ενός «Σμήνους» ανθρώπων που συναθροίζεται και ταξιδεύει προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Α. Σαμουρκασίδης  είπε ότι όλοι πρέπει να αισθάνονται νικητές για να κάνουν καλή δουλειά  και σημείωσε πως οι ψηφοφορίες δημιουργούν ηττημένους καλώντας τα μέλη  να μην ακούν τους “προπονητές της εξέδρας”. “Το θέμα είναι να περνάμε  καλά σαν ομάδα αλλά και να θυμόμαστε και τον offline κόσμο”, σημείωσε  και πρότεινε (reset) επανεκκίνηση και μακρόπνοο σχεδιασμό δράσης.

Η Χριστίνα Σερέτη, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, με την εισήγηση της που είχε θέμα «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Κόμμα ειδικού σκοπού και κόμμα  διαμαρτυρίας» και ο Στράτος Ζολώτας, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, που πρότεινε να επικεντρωθεί το κόμμα σε μονοθεματικό προσανατολισμό, έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την εξέλιξη του κόμματος Πειρατών  Ελλάδας. Άλλες παρεμβάσεις έγιναν από  τον Γιώργο Μισούλη, υπεύθυνο Οικονομικών, που παρουσίασε την οικονομική  κατάσταση του κόμματος, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και πολλών άλλων Πειρατών που υποστήριξαν τις προτάσεις τους.

Το 2ο Συνέδριο του κόμματος Πειρατών χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παυλίδης ο οποίος μετέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη συνεργασία  των δύο κομμάτων. «Θα είναι γόνιμο να εξασφαλιστεί μια σχέση  επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ – Πειρατών με την οπτική του ενδεχόμενου πολιτικής  συνεργασίας» είπε ο κ. Παυλίδης από το βήμα του 2ου Συνεδρίου.

Το Οργανωτικό Προεδρείο αποτελούμενο από τους Σίμο Δαλκυριάδη, Δημήτρη  Παπαμιχαήλ και Ανδριανό Παππά, λειτούργησε διαδραστικά με τους Συνέδρους και με συναίνεση λύθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν. Το συναινετικό κλίμα επικράτησε σε όλες τις διαδικασίες διαβούλευσης και ψηφοφοριών.

Τέλος, ομάδα αποτελούμενη από Πειρατές και μέλη του υπό σύσταση Δημοτικού  συνδυασμού “Πειρατές στην Αθήνα”, επισκέφθηκε το κτίριο της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΤ3 και εξέφρασε τη συμπαράσταση της στους απολυμένους εργαζόμενους. Ο Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας  Επιτροπής, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “ALLERT3” της ΕΤ3.

Στις επείγουσες δράσεις του κόμματος Πειρατών Ελλάδας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης με στόχο την προώθηση των θέσεων του κόμματος και τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές του 2014.

14.12.2012
Διοικούσα Επιτροπή
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με άδεια Creative Commons CC-BY Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Κατηγορίες: SliderΔελτία τύπου

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *