«

»

Περισσότερη Συμμετοχή

Αγωνιζόμαστε για τη μεγαλύτερη δυνατή, δημοκρατική ισότητα όλων των ανθρώπων. Ως εκ τούτου στοχεύουμε στην αύξηση των τρόπων δημοκρατικής συμμετοχής κάθε προσώπου και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων στις δημοκρατικές αποφάσεις, ειδικά τώρα που η τεχνολογία δίνει δυνατότητες Άμεσης Δημοκρατίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όταν το θέμα είναι τέτοιο που η απόφαση μπορεί να ληφθεί με επώνυμες ψήφους.

Για εκλογές προσώπων ή άλλες αποφάσεις όπου οι ψηφοφόροι πρέπει να παραμείνουν ανώνυμοι, υποστηρίζουμε την ψηφοφορία με κάλπη, μέχρι οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις να μας οδηγήσουν σε ένα σύστημα ανοικτού κώδικα το οποίο θα εγγυάται ταυτόχρονα ανωνυμία και επαληθευσιμότητα.

Μας εκφράζει η Απλή Αναλογική, αλλά ερευνούμε την πιθανότητα να υπάρχουν ακόμη καλύτεροι τρόποι λήψης αποφάσεων (π.χ. LiquidFeedback).

Permanent link to this article: http://www.pirateparty.gr/2013/05/symmetoxh/

2 σχόλια

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ says:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  2. George Balatsos says:

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη εγώ δεν ψηφίζω κανένα κόμμα αλλά αν στις επόμενες εκλογές έχετε μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις στην κορυφή της ατζέντας σας την ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ όπως εφαρμόζεται στην Ελβετία.
    Θα σας ψηφίσω και εγώ και αρκετοί χιλιάδες άνθρωποι με ανθρωπιστική παιδεία και κριτική σκέψη, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που ταζουν μόνο φοροελαφρυνσης στην απαιδευτη μάζα.
    Επίσης πρέπει να γίνεται πιο συγκεκριμένοι και να μας παρουσιασετε ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που θα αντικαταστησει το υπάρχον καλλικρατικο Δήμο σε καντονικο σύστημα κατά το πρότυπο της Ελβετίας.

Σχολίασε το

Το email σου δεν θα δημοσιευτεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>